concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

bg hero

NY LEXUS
STRUCTURAL BLUE

FANGER NATURENS BRILJANS

På samme måte som fargene i naturen kan få oss til å stoppe opp og stirre i beundring, har Lexus produsert en slående ny fargenyanse som vil få den nye lukuskupéen LC skille seg ut fra alle andre biler på veien.

Den heter Structural Blue, og den er mye mer enn bare et nytt valg på fargekartet. Den er et resultatet av Lexus’ nitide forskning på hvordan man med avansert teknologi kan produsere en finish som er dypere, mer strålende og i hovedsak mer "blå" enn noe du har sett tidligere.

Den ble først benyttet på LC-modellene som ble presentert på Bilmessen i Genève i 2016, og den ble umiddelbart en sensasjon. Nå er den blitt utviklet for produksjon. Fargen tilfører ekstra elementer av eksklusivitet og håndlaget kvalitet til Lexus’ sensuelt designede kupé.

Den slående nye fargen er for første gang tilgjengelig på en ny spesialversjon av LC-en, LC Structural Blue Edition. Disse bilene leveres bare i et strengt begrenset antall, og de vil være valget til kjennere som forstår og verdsetter både avansert teknologi og de høyeste standarder innen Lexus’ Takumi-håndverk.

INSPIRERT AV NATUREN OG MORFOSOMMERFUGLEN

Arbeidet med å utvikle Structural Blue ble gjort gjennom et 15-års samarbeid mellom Lexus' Tec Center i både Ann Arbor i Michigan, USA og Japan, og med deltakelse av VIAVI Solutions Inc, en ledende leverandør av tynne optiske filmbelegg og pigmenter, basert i California, USA.

Utviklingen av Structural Blue er en bragd som innebar eksepsjonelle tekniske utfordringer.

Ingeniørene arbeidet med grunnprinsippene for lys for å skape en helt spesiell farge, en farge som virker blåere enn noe annet blått pigment man kunne tenke seg.

Det var nettopp denne effekten Lexus ville oppnå med Structural Blue. Imidlertid innebar det å produsere en slik grad av høy lystetthet og fargemetning hittil uante anstrengelser, som gikk ut på å utvikle en ny type pigment med mange lag.

Først virket det som om utfordringen var for stor: Den ønskede kvaliteten kunne bare sikres ved å bruke et pigment med 40 separate lag. Men teamet ga seg ikke, de fortsatte å forbedre prosessen helt til effekten kunne skapes med bare en syvlags struktur. Dette gjorde at den kunne tas i bruk i produksjonen av svært eksklusive biler.

Pigmentet benyttes til å produsere en ny lakk i en produksjonsprosess som tar 8 måneder, inkludert 12 produksjonstrinn og 20 kvalitetskontroller. Lakken påføres LC-ens karosseri i et 15-mikrometer tykt lag mellom grunning og klarlakk. Nanostrukturer – supersmå flak – i lakken genererer en regnbueglans, noe som gir inntrykk av at fargen endrer seg konstant med lyset. Konvensjonell pigmentlakk reflekterer mindre enn 50 prosent av innfallende lys som en synlig blåfarge, men med Structural Blue er nivået nesten 100 prosent. Samlet blir 300 g pigment med 300 milliarder pigmentflak brukt på én LC.

Slik er kvaliteten i prosessen, og bare to Structural Blue-biler kan produseres på en arbeidsdag ved Lexus’ Motomachi-fabrikk, LC-ens høyteknologiske hjem.

LC STRUCTURAL BLUE EDITION

Lakkens utsøkte kvalitet matches av en overlegen utstyrsliste for den nye LC Structural Blue Edition.

Bilen leveres både som V8-drevet LC 500 og som Lexus Self-Charging Hybrid™ LC 500h. Den er utstyrt med 21-tommers støpte lettmetallhjul som et perfekt supplement til karosseriets sensuelle design. Eksklusiviteten gjenspeiles også i karbondetaljene.

Interiøret presenteres i LC-ens Breezy Blue-fargekombinasjon, med mellomblått semianilinskinn for dørene, rattet, instrumentpanelet og midtarmlenet, med kontrasterende hvite skinnseter og en livlig oransjefarge for området rundt girspaken og dørpanelene i alcantara. Taktrekket er også utført i alcantara.

Andre viktige funksjoner omfatter Lexus’ Climate Concierge, som opprettholder perfekt temperatur og luftkvalitet i kupéen, Lexus Premium Navigation, Lexus Safety System+ og et Pioneer lydanlegg med 12 høyttalere.

LC Structural Blue Edition er tilgjengelig for bestilling nå.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER