concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

NYE
RC 300h

KJØR VERDENS FØRSTE LUKSUSKUPÉ SOM DRIVES AV EN FULLHYBRID DRIVKILDE


Drivstofforbruk, blandet kjøring (l/100 km) 4,9
Akselerasjon 0-100 km/t 8,6
Maks. hastighet (km/t) 190

FRA kr 587 200

RC 300h

SETT DEG INN. SKILL DEG UT.

Noen liker å kjøre som alle andre. Andre liker å kjøre som ingen andre. Lexus RC 300h er verdens første hybride sportscoupé. En vidunderlig blanding av fornuft og ufornuft. Snill mot miljøet, og ikke fullt så snill mot bagasje og bikkjer.

Sånn skal det være når man kjører en sportscoupé. Her sitter føreren i førersetet, bokstavelig talt – og kan nyte kjøreopplevelsen. Så får alle andre nøye seg med å nyte synet.

BILENS FUNKSJONER

BLI BEDRE KJENT MED RC 300h

Å kjøre RC 300h - høydepunktene

Å KJØRE RC 300h - HØYDEPUNKTENE

Den er utviklet på Nürburgring – av Lexus' «Mesterførere», som perfeksjonerte vår LFA superbil – og nye RC er et vidunderlig raffinert kjøretøy. Svingegenskapene skyldes bilens korte akselavstand og ekstremt stive chassis, bygget ved hjelp av det siste innen lim- og lasersveiseteknologi. Multilinkfjæring bak og dobbel wishbone-fjæring foran kombineres med motorsportsaerodynamikk for å gi en kjøreopplevelse i verdensklasse. Drive Mode Select lar deg trimme RC F etter humøret, mens vår nyeste VDIM sørger for høyhastighets raffinement og sikkerhet.

Inne i RC 300h - høydepunktene

INNE I RC 300h - HØYDEPUNKTENE

Slapp av i vakkert utformede sportsseter i skinn som får deg til å følle deg hjemme denne svært spesielle nye Lexusen. Den er bygget på vårt prisvinnende Tahara-anlegg, og RC byr på fine eksempler på tradisjonelt japansk håndverk. Ta for eksempel ‘Shimamoku’-fineren som er utsøkt utformet av Yamahas pianoavdeling. Myk polstring, en presis analog klokke og LED-opplysning tilfører interiør luksus, mens baksetene som kan deles 60:40 gjør dette til en svært praktisk kupé.

Sikkerhet i RC 300h – høydepunktene

SIKKERHET I RC 300h – HØYDEPUNKTENE

Nye RC er utstyrt med vårt nyeste VDIM-system («Vehicle Dynamics Integrated Management») og kraftige ventilerte skivebremser, og den er utviklet for å unngå fare. For å hjelpe til med å unngå fare benytter kollisjonsvernsystemet millimeterbølgeradarteknologi for å registrere gjenstander forut – og systemet aktiverer bremsene og strammer setebeltene hvis det er nødvendig. Til slutt, hvis du noen gang skulle bli involvert i en kollisjon, vil du og passasjerene dine være beskyttet av en kraftig sikkerhetscelle og åtte kollisjonsputer.

Fullhybrid

FULLHYBRID

RC 300h kombinerer intelligent en avansert 2,5-liters bensinmotor med en kraftig elektromotor. Den er utstyrt med D-4S direkteinnsprøtning og dual VVT-i ventilstyring, og denne høyeffektive «Atkinson Cycle» 4-sylinders motor bruker Start/Stopp-teknologi og resirkulert eksosvarme for å redusere drivstofforbruk og utslipp ytterligere

Sportslig kjørestilling

SPORTSLIG KJØRESTILLING

Fra en lav og sportslig kjørestilling vil du virkelig føle veibanen under deg og merke hvordan bilen reagerer på det minste styreutslag.

Valg av kjøremodus

VALG AV KJØREMODUS

Bilens ytelser kan fininnstilles ved hjelp av valg av kjøremodus – Drive Mode Select. ECO-modus reduserer utslipp og sparer drivstoff mens ved daglig kjøring, NORMAL leverer en ideell balanse mellom effekt, økonomi og kjørekomfort. Hvis du vil ha bedre drivverksrespons, skifter du enkelt til modusen SPORT eller SPORT+.

Oppvarmet skinnratt

OPPVARMET SKINNRATT

Et vakkert utformet skinnratt med fingerhvilere og ratteiker som er optimalisert for å passe komfortabelt i hendene dine. Integrerte brytere styrer lydanlegget, telefon og multiinformasjonsskjermen. For ytterligere komfort under kaldere forhold, kan rattet også varmes opp.

Bakfjæring

BAKFJÆRING

Retnings- og kurvestabilitet sikres med et multi-link bakfjæringsoppsett som først ble brukt på den anerkjente kraftige sedanen GS. En kombinasjon av strekkfast stål, støpte og smidde aluminiumskomponenter reduserer vekten men sikrer vibrasjonsfri presisjon.

Avansert aerodynamikk

AVANSERT AERODYNAMIKK

Nye RC har suveren aerodynamikk, takket være detaljer som et nesten flatt understell og ørsmå vinger montert på frontdørstolpene. De ble først sett på F1-racerbiler, og disse små vingene skaper lufthvirvler som er med på å trekke luftstrømmene innover for å bedre måten bilen skjærer gjennom luften på.

60:40 fleksibilitet

60:40 FLEKSIBILITET

Et praktisk baksete som kan foldes ned i forholdet 60:40 er standard på RC-modellene. Den er praktisk som en stasjonsvogn, men har elegansen og raffinementet til en sportskupé, og med baksetene nede er det plass til å frakte omfangsrike gjenstander.

Lexus Premium Navigation

LEXUS PREMIUM NAVIGATION

Med levende 3D-grafikk og mange kartalternativer betjenes den 7-tommers skjermen med berøring eller stemmestyring. Systemet kan til og med generere en QR-kode til smarttelefonen din, slik at du enklere kan nå det endelige bestemmelsessted til fots.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

RC Fs 17-høyttalers, 835 Watt Mark Levinson® Premium Surround-system er skreddersydd til kabinens akustiske egenskaper. Det leverer en uovertruffen 7.1-kanals digital hjemmekinoopplevelse som forsterkes av Clari-Fi™ som gjenoppretter lyden som går tapt ved digital MP3-komprimering.

Takumi-håndverk

TAKUMI-HÅNDVERK

Nye RC F bygges på vårt prisvinnende Tahara-anlegg av Lexus «Takumi»-håndverkere. Med minst 25 års erfaring er hver av dem en ekspert i å oppdage de minste avvik. Du vil registrere deres forbløffende ferdigheter når du for første gang berører de presisjonsutformede lydkontrollorganene eller det vakkert sydde skinnarbeidet. Den glinsende lakken er omhyggelig våtslipt for hånd for å sikre en perfekt finish. Før den endelige testkjøringen vil «Takumien» sjekke hver enkelt bil for jevn gange i et «stillerom» ved hjelp av deres fininnstilte hørsel og en følsom mikrofon som er strategisk plassert i kabinen.

Automatisk fjernlys

AUTOMATISK FJERNLYS

Om natten bruker automatisk fjernlys et kamera som er montert bak speilet til automatisk å skifte til nærlys når det registrerer lysene til et møtende eller forankjørende kjøretøy. Det reduserer sjansen for at du kommer til å blende andre førere hvis du glemmer å slå av fjernlyset.

Åtte kollisjonsputer

ÅTTE KOLLISJONSPUTER

I tillegg til en ekstremt kraftig passasjersikkerhetscelle, beskyttes passasjerene av åtte kollisjonsputer. Fører og frontpassasjer blir beskyttet av totrinns hodekollisjonsputer, i tillegg til knekollisjonsputer og sidekollisjonsputer. Sidegardinkollisjonsputer går langs hele lengden på begge sider. Alle sikkerhetsbelter er også utstyrt med forstramming.

Panser som spretter opp

OPPSPRETTPANSER

Nye RC er utstyrt med et støtabsorberende panser som spretter opp. Det aktiveres av sensorer som er montert i fremre støtfanger, og hvis du skulle kollidere med en fotgjenger, vil systemet løfte panseret litt for å gi mer plass mellom det og de harde komponentene til motoren under. Dette reduserer risikoen for skader på fotgjengeren.

Nøkkelfri åpning

NØKKELFRI ÅPNING

Nærm deg RC med nøkkelen i lommen, og begge dørhåndtak opplyses mykt for å ønske deg velkommen, og de låses opp ved berøring. Vakkert utformede, og helt uten nøkkelhull - en verdensnyhet på denne typen dørhåndtak.

INGEN SAMSVAR

Det er ingen kjøretøyfunksjoner som samsvarer med søket. Vennligst utvid søket og prøv igjen.

rc300h quote 200x200 white

VI HAR SKAPT EN SPORTSKUPÉ MED ET SLÅENDE UTSEENDE, OG SOM BYR PÅ EN JAPANSK «OMOTENASHI»-VELKOMST PÅ INNSIDEN

Junichi Furuyama, RCs sjefingeniør

HVA ER F SPORT?

rc300h fsport cutout

Med sin ekstra brede F-maskede «spindelgrill», er RC 300h F SPORT-modellen utstyrt med spesialdesignede 19-tommers lettmetallfelger og bakre LED-tåkelys. På innsiden hilses du velkommen av instrumenter i LFA-stil. Et særpreget F SPORT-ratt, eksklusive «Dark Rose» sportsseter i skinn, aluminiumspedaler og metalldekor

fullfører interiøret. Med styring og fjæring som er utviklet for å gi ekstra reaksjonsevne, leverer begge RC F SPORT-modellene nye nivåer når det gjelder kontroll og kjøreglede.

rc300h fsport features 001

F SPORT-
DESIGN

Spindelgrillen med F-maskedesign er bredere og lavere enn på noen annen Lexus, noe som understreker RCens bestemte uttrykk og lave tyngdepunkt. Med sin perfekte integrasjon av design og funksjon omfatter grillen luftinntak for bremsekjøling.

rc300h fsport features 002

19-TOMMERS EKSKLUSIVE
F SPORT LETTMETALLFELGER

Mørk metallic 10-dobbelteikers lettmetallfelger er standard og understreker den dynamiske naturen til RC F SPORT-modellene.

rc300h fsport features 003

F SPORT-
RATT

Med F SPORT-logoen vil du oppleve en spesiell form for kontakt med bilen hver gang du griper om rattet. Girspaken er kledd med perforert skinn, og F SPORT-designen matcher rattet og skaper et spennende sportsmiljø.

rc300h fsport features 004

F SPORT-
INSTRUMENTENE

Denne slående enkeltmåleren har nyskapende transistorteknologi med tynn film og en bevegelig senterringdesign som er nedarvet fra superbilen LFA. Når du betjener multimediasystemet, skyves instrumentringen til side og avdekker menyen.

rc300h fsport features 005

F SPORT
TERSKELPLATER

Dørterskelplatene gir varig beskyttelse. Med sin finish i børstet aluminium er de inngravert med Lexus-logoen i sort.

rc300h fsport features 006

PERFORERTE
SPORTSPEDALER

Perforerte aluminiumpedaler med førsteklasses grep gjenspeiler motorsportsarven til de nye RC F SPORT-modellene.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER