concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

RX 450h

NYT EFFEKTEN AV 313 FULLHYBRIDE HESTEKREFTER.


Drivstofforbruk, blandet kjøring (l/100 km) 5,3
Akselerasjon 0-100 km/t 7,7
Maks. hastighet (km/t) 200

FRA kr 719 900

SKJERPET OG SOFISTIKERT

NYT EFFEKTEN AV 313 FULLHYBRIDE HESTEKREFTER.

I 1998 lanserte vi Lexus RX, den første SUVen i verden med samme komfortnivå og raffinement som en luksussedan. Seks år senere, i 2004, var det klart for nok en banebrytende nyhet, da vi lanserte verdens første luksushybrid – RX 400h.

Med den nyeste generasjonen RX satte vi oss som mål å skape den beste, mest innovative, iøynefallende og sofistikerte luksus-SUV som noensinne er laget.

BILENS FUNKSJONER

BLI BEDRE KJENT MED RX 450h

Interiøret i RX 450h - Høydepunktene

HØYDEPUNKTENE

Høflighet står sentralt i japansk kultur, og RX-en er ikke noe unntak: Når du nærmer deg bilen lyser alle de fire dørhåndtakene opp som en japansk "Omotenashi"-velkomsthilsen. Når du har satt deg, vil du øyeblikkelig finne deg til rette og føle hvordan kupeens myke linjer omslutter deg. Og du vil oppdage at alt du har behov for er perfekt plassert for enkel og intuitiv betjening.

Tredetaljene i den elegante midtkonsollen er laserutskåret og håndpolert av Yahamas pianoavdeling. Resultatet er et spennende mønster og utsøkt glans. Baksetepassasjerene har usedvanlig raus benplass og sitter svært komfortabelt i skinnsetene, som kan justeres elektrisk.

Kjøre RX 450h - Høydepunktene

HØYDEPUNKTENE

Drivkilden er aller nyeste versjon av Lexus Hybrid Drive, som i RX 450h kombinerer en 3,5-liters V6-bensinmotor med to elektromotorer. Effekten fordeles sømløst til alle fire hjul. Takket være elektromotorenes øyeblikkelige respons kan bilen akselerere til 100 km/t på 7,7 sekunder, med svært beskjedne utslipp av NOx og CO2.

Alternativt kan du velge Electric Vehicle-modus for å kjøre nesten lydløst og helt uten utslipp. Hybridbatteriet i RX 450h trenger aldri ekstern lading og tar minimalt med plass, noe som resulterer i sjenerøs bagasjeplass.

Sikkerhet inne i RX 450h - Høydepunktene

HØYDEPUNKTENE

Lexus har alltid vært i forkant når det gjelder sikkerhet og førerstøtteteknologier, og alle nye modeller gjennomgår omfattende tester i verdens største kjøresimulator. Lexus er ledende innen ulykkesforebyggende forskning, og nye RX er nå utstyrt med det banebrytende Lexus Safety System + som standard.

Det omfatter et kollisjonsvarslingssystem med fotgjengerregistrering, kjørefeltassistanse som hjelper deg å holde kursen, automatisk fjernlyskontroll for bedre sikt i mørket, og adaptiv fartsholder som regulerer din hastighet i forhold til bilen foran.

Led Hovedlys

LED HOVEDLYS

De sofistikerte L-formede hovedlysene bruker samme LED-lyskilde for både nær- og fjernlys. De underliggende kjørelysene er utstyrt med integrerte sekvensielle blinklys, som gir en fascinerende effekt.

LED baklys

LED BAKLYS

De kraftige L-formede LED-lysene gir en krystallaktig lineær belysning som strekker seg helt fra de bakre hjørnene til midt på bakluken. Den ekstra bredden gjør baklysene meget godt synlige. Og de sekvensielle LED-blinklysene fanger blikket til selv den mest uoppmerksomme medtrafikant.

20" lettmetallfelger

20" LETTMETALLFELGER

Gi din RX et personlig preg med de nydesignede 5-eikers felgene som kan leveres med dekordetaljer tilpasset bilens farge.

Adaptiv variabel fjæring

ADAPTIV VARIABEL FJÆRING

For en enda morsommere og mer dynamisk kjøreopplevelse vil den adaptive variable fjæringen («Adaptive Variable Suspension») intelligent kontrollere dempingen av alle fire hjulene. Dette forbedrer ikke bare kjørekomforten, men øker også kjørestabiliteten.

Avansert aerodynamikk

AVANSERT AERODYNAMIKK

RX 450h har utmerket aerodynamikk, takket være en nesten flat underside og bakspoiler. For å redusere den totale luftmotstanden, redesignet Lexus-ingeniørene også sidespeilene og la til små vinger («winglets») på strategiske steder rundt på bilen. Dette øker ikke bare stabilitet og kjøreegenskaper, men forbedrer også drivstoffeffektiviteten og reduserer vindstøy.

5-Stjerners Sikkerhet

5-STJERNERS SIKKERHET

Nye RX er en av de sikreste bilene i sitt segment, med 5 stjerner i de prestisjetunge 2015 Euro NCAP testene. Den ble også belønnet med den høyeste poengsummen for fotgjengebeskyttelse som noensinne er oppnådd av en stor SUV.

Firehjulstrekk/ E-Four

FIREHJULSTREKK/ E-FOUR

RX 450h AWD-modellen er utstyrt med E-FOUR, som gir sømløse ytelser og et betryggende veigrep i røffe terreng. Den nyskapende drivlinjen E-FOUR, omfatter en elektromotor på 50 kW som er montert på bakakselen, og som øyeblikkelig leverer ekstra moment når det trengs.

Valg av kjøremodus

VALG AV KJØREMODUS

På midtkonsollen kan du bruke Drive Mode Select til å velge mellom modusene ECO, NORMAL, SPORT S og SPORT S+, for på denne måten å utnytte bilens effektivitet, dynamikk eller raffinement. For første gang kan RX 450h-førerne også bruke CUSTOMIZE-modusen til å stille inn funksjoner for motor, hybridsystem, chassis og klimaanlegg.

Ryggevarsling for kryssende trafikk

RYGGEVARSLING FOR KRYSSENDE TRAFIKK

Blindsonevarsleren gjør rygging ut fra for eksempel parkeringsplasser enkelt og trygt. Biler som nærmer seg blir oppdaget, og dersom en kollisjon er sannsynlig, aktiveres Brake Control for å unngå eller redusere skader på bilen. Ryggevarsling for kryssende trafikk

Kraftigere chassis, forbedrede kjøreegenskaper

KRAFTIGERE CHASSIS, FORBEDREDE KJØREEGENSKAPER

Den nyeste RX 450h har utrolige presise og responsive kjøreegenskaper. Det takket være et kraftigere chassis, forbedret fremre fjæring og ny styreteknologi. Avansert laserskruesveising og limteknikk kombineres for å produsere en svært sterk SUV, som belønner førerne med raffinerte høyfartsegenskaper.

Skinn / tredekor

SKINN- OG TREVERKDESIGN

Rattet i nye RX er utviklet med inspirasjon fra superbilen Lexus LFA. Det er et 3-eikers ratt i skinn og treverk, med optimaliserte mål for å føles komfortabelt for hendene dine. Rattet har integrert bryterkontroll for lyd, multinformasjonsskjerm, adaptiv fartsholder og kjørefeltassistanse.

Laserkuttet, mørkt treverk utført av Yamaha

TREVERK LASERSKÅRET AV YAHAMA

Treverket i midtkonsollen og dørene er tilskåret med nyskapende laserteknologi av håndverkere ved Yahamas pianoavdeling.

Panoramataket

PANORAMATAKET

Det store, fabrikkmonterte panoramataket gir en følelse av ekstra takhøyde og gjør kupeen lys og innbydende. I front er taket utstyrt med en bevegelig glasseksjon. Dersom solen blir for intens, kan den stenges ute med den elektrisk betjente solskjermen.

Intelligente Parkeringssensorer

INTELLIGENTE PARKERINGSSENSORER

RX er utstyrt med parkeringssensorer som ikke bare advarer deg når bilen nærmer seg en hindring – de sørger også for at farten senkes og varsler deg om at du bør bremse. Hvis kollisjon er uungåelig, sørger Brake Control for at bilen stanser. Intelligente parkersingssensorer

Klima-Concierge / Nanoe®-Teknologi

KLIMA-CONCIERGE / NANOE®-TEKNOLOGI

Dette integrerte systemet overvåker konstant temperaturer inne i og utenfor RX 450h, og den banebrytende «klima-conciergen» justerer kupé-, sete- og rattemperatur automatisk. Infrarøde sensorer registrerer kroppstemperaturen til baksetepassasjerene og justerer klimaanlegg og seteoppvarming/-kjøling. I tillegg vil prisvinnende nanoe®-teknologi frigjøre mikroskopiske, negativt ladde partikler i kupeen. Disse renser luften og fjerner uønsket lukt fra setene effektivt. De har også en behagelig fuktvirkning på hud og hår.

Ekstra bred projeksjonsskjerm

EKSTRA BRED PROJEKSJONSSKJERM

Kjøretøydataene projiseres i farger, direkte på frontruten. På den største projeksjonsskjermen i en Lexus hittil (240 mm x 90 mm), kan du sjekke data som for eksempel navigasjonskommandoer eller lydinnstillinger uten at du må ta blikket fra veien forut.

Skinntrukket ratt

SKINNTRUKKET RATT

Dette treeikers skinnrattet er utstyrt med fingerhvilere og et grep som er optimalisert for å passe komfortabelt i hendene dine. Det kan leveres med oppvarming for kalde morgener og har integrert bryterkontroll – der det er montert – for lydanlegg, telefon, multiinformasjonsskjerm, ACC og kjørefelthjelp (Lane Keeping Assist).

LED-Interiørbelysning

LED-INTERIØRBELYSNING

LED-interiørbelysning finner du i dører, instrumenter, fotbrønner og andre områder av kupeen for å skape en avslappende, men sofistikert atmosfære ved kjøring i mørket. Lysmengden har blitt optimalisert med tanke på hvor synlige dørhåndtakene skal være i mørket og refleksjonene lysene skaper under kjøring.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

15-høyttalers Mark Levinson® Premium Surroundsystem med GreenEdge™-teknologi er skreddersydd for de akustiske egenskapene til RX 450h. Det leverer en uovertruffen 7,1-kanals digital hjemmekinoopplevelse som forsterkes av Clari-Fi™ som gjenoppretter lyden som går tapt ved digital MP3-komprimering.

Panoramavisningsskjerm

PANORAMAVISNINGSSKJERM

For å gjøre kjøringen enklere der det er trangt, gir fire kameraer nesten 360° sikt rundt hele bilen. En panoramavisningsskjerm lager også et virtuelt 3D-bilde av din RX 450h, med retningslinjer på skjermen som assisterer deg ved finmanøvrering i byen.

Elektrisk regulerbare bakseter

ELEKTRISK REGULERBARE BAKSETER

Du kan oppgradere til en helelektrisk mekanisme for nedlegging av seteryggen, som betjenes via et antall fornuftig plasserte kontrollbrytere. Baksetepassasjerene kan lene seteryggene bakover, samtidig som midtarmlenet holder seg perfekt vannrett.

Trådløs lader

TRÅDLØS LADER

Du lader kompatible smarttelefoner som iPhone 6 eller andre elektronikkenheter ved hjelp av den induktive trådløse batteriladeren, som er plassert praktisk foran på midtkonsollen i RX 450h.

Adaptiv fartsholder

ADAPTIV FARTSHOLDER

Den adaptive fartsholderen (ACC) holder en fast avstand mellom RX 450h og kjøretøyet foran, selv om dette kjøretøyet varierer sin hastighet, noe som gjør kjøringen enda mer behagelig.

Automatisk fjernlys

AUTOMATISK FJERNLYS

I mørket bruker automatisk fjernlys samme kamera som den avanserte kjørefeltshjelpen (Advanced Lane Keeping Assist) for å registrere møtende biler og dimmer automatisk fjernlysene. Dette reduserer muligheten for at du blender andre førere og lar deg konsentrere deg om veien forut.

Avansert kjørefelthjelp

AVANSERT KJØREFELTHJELP

Advanced Lane Keeping Assist (A-LKA – avansert kjørefelthjelp) bruker et kamera i frontruten til å overvåke din posisjon i kjørefeltet. Hvis du begynner å drive ut av kjørefeltet, vil A-LKA aktivere et lydsignal og sørge for et kort styreutslag.

Blindsonemonitor

BLINDSONEMONITOR

Radarenheter som er montert i bakre støtfanger registrerer kjøretøy i tilstøtende kjørefelt som ikke dekkes av sidespeilene. Hvis føreren varsler om bytte av fil og et kjøretøy kommer inn i blindsonen, aktiveres straks et varselsignal i det relevante sidespeilet.

Kollisjonsvern

KOLLISJONSVERN

Millimeterbølgeradar og en egen datamaskin beregner kollisjonsrisikoen foran bilen. Hvis risikoen er høy, varsles føreren med lys- og lydsignaler, og bremsetrykket økes. Når en kollisjon vurderes som uunngåelig, vil bremsene aktiveres automatisk etter behov, og sikkerhetsbeltene foran strammes.

Ti kollisjonsputer

TI KOLLISJONSPUTER

Alle RX 450h-modellene er utstyrt med ti kollisjonsputer og belteforstramming. I en kollisjon vil sammenstøtintensive sensorer aktivere de totrinns kollisjonsputene foran og samtidig sidekollisjonsputene. Forsetepassasjerene nyter også godt av kollisjonsputer for knebeskyttelse, mens sidegardinkollisjonsputer går langs hele lengden av sidevinduene.

INGEN SAMSVAR

Det er ingen kjøretøyfunksjoner som samsvarer med søket. Vennligst utvid søket og prøv igjen.

rx quote 200x200 white

MED HELT NYE LEXUS RX HAR VI FLYTTET GRENSENE FOR DRISTIG OG IKONISK DESIGN, SAMTIDIG SOM VI BYGGER VIDERE PÅ PIONERVERDIENE TIL TIDLIGERE RX-GENERASJONER.

Takayuki Katsuda, Sjefingeniør for RX

HVA ER F SPORT?

rx fsport 450h

DEN NYE RX F SPORT-MODELLEN ER DESIGNET FOR Å FASCINERE. OG TRIMMET FOR EN ENDA MER DYNAMISK KJØREOPPLEVELSE.

F SPORT-versjonen av nye RX har et ekstra dristig og særpreget design – både utvendig og innvendig. Fremfor alt er den helt spesielle spindelgrillen en skikkelig "headturner". I kupeen kan du fryde deg over det lekre F SPORT-rattet, aluminiumspedaler og de svært støttende skinnsportssetene som er konstruert ved hjelp av integrert skumformingsteknologi.

Sportstrimmet adaptiv variabel fjæring og aktiv stabilisator sørger for ekstra responsive kjøreegenskaper og en ekte F SPORT-opplevelse.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER