concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

LF-C2 KONSEPTBIL

VERDENSPREMIERE FOR LEXUS LF-C2 CONCEPT 2+2 ROADSTER

LF C2 cutout 960 001

LOS ANGELES, 19. november 2014: I solfulle omgivelser med behagelig temperatur og kurvfulle veier i umiddelbar nærhet, oppleves Los Angles Auto Show som det perfekte stedet for å lansere konseptet Lexus LF-C2.

-Med nye LF-C2 viser vi noe av hva som ligger i selskapets fremtidige designretning, koblet med vårt engasjement for å skape former og kjøreegenskaper som vekker følelser, uttaler Jeff Bracken som er visepresident for Lexus i USA.

ÅPEN 2+2-SETER

Konseptet byr på en åpen 2+2-seter med tydelig formspråk som er basert på rene og klare trekk fra sporty coupeer. Roadsterformen gjør at LF-C2 ikke har noen elementer som dekker over den åpne kupeen. Dermed kan føreren og passasjerer fritt få kjenne fartsvinden mens man nyter bilens dynamiske egenskaper - gjerne på utfordrende favorittveier.

Eksteriøret er inspirert av hvordan ulike lyskilder påvirker de forskjellige karosseriflatene. Designerne har skapt linjer, vinkler og flater med og uten krumming som gjør at LF-C2 utstråler varierende karakterer ut fra lysforholdene. Dette blir ekstra synlig i kombinasjon med den lagvise lakkeringsprosessen hos Lexus: Resultatet er en slående og utfordrende tolking av GT-temaet i en åpen og luksuriøs innpakking.

LAGVISE LAKKERINGSPROSESSEN

Den klar briljante og gyldne gulfargen er resultatet av en lakkprosess i flere sjikt. Etter grunning påføres sølv som toppes av klar lakk. Så følger et lag med gul lakk som spiller på sølvfargen som gir en gnistrende totalopplevelse. Til slutt legges et beskyttende lag øverst.

UTTRYKK OF LEXUS

LF C2 cutout 960 002

FRONTEN PÅ LF-C2 UTMERKER SEG MED ET MER EKSPERIMENTELT UTTRYKK FOR DEN VELKJENTE LEXUS-GRILLEN I SPINDELVEVMØNSTER.

Fronten på LF-C2 utmerker seg med et mer eksperimentelt uttrykk for den velkjente Lexus-grillen i spindelvevmønster. Konseptmodellens grill har fått en mer raffinert fletting på maskene, gjennomføringen viser det høye nivået på håndverk hos Lexus. Grillen endrer uttrykk ut fra vinkelen den betraktes i og av lysforholdene. Som vanlig er grillen omgitt av LED-lys i den karakteristiske triangelformen som kjennetegner sportsmodeller fra Lexus, understreket av de elegante blinklysene som også fungerer som startsted for “karakterlinjen” i LF-C2. Denne strekker seg fra fronten til den kompakte hekken på det kileformede karosseriet.

Fronten har fått et særpreg i sideperspektiv med den sveipende linjen fra spoileren til den brattvinklede A-stoplen. Luftinntakene i fronten sørger for kjøling av bremsene og føring av luft slik at stabiliteten i fart økes. Tilsvarende luftinntak bak sørger for kjøling av bakbremsene, den varme luften ledes ut via diffusoren bak med elementer som minner om finner. Hekken på LF-C2 er fremhevet med Lexus L-formede lamper, eksosanlegg med fire forkrommede rør og en markert design på diffusoren. Konseptets oppsiktsvekkende uttrykk er forsterket av 20-tommers hjul med fem eker.

PÅ INNSIDEN

På innsiden blir man slått av konseptets romslighet og luksus som kompletterer eksteriørets sportslige eleganse. Dessuten er eksteriøret trukket inn som en forlengelse i interiøret. Det er gjort ved en overgang fra hekken som glir inn i kupeen og over i midtkonsollen, denne strekker seg hele veien frem til dashbordet. Utformingen av dashbordet gir en funksjonell renhet - preget av et instrumentpanel med en attraktiv og likefrem utforming

Utformingen av dashbordet gir en funksjonell renhet - preget av et instrumentpanel med en attraktiv og likefrem utforming. Den midtplasserte skjermen styres av Remote Touch-paden på midtkonsollen, mens en klassisk analog klokke har fått plass mellom luftdysene. LF-C2 er modellen for de som setter pris på kvalitetstid bak rattet, understreket av skinnrattet med tykkere polstring og setene med ekstra sidestøtte.

Interiørdesignerne ønsket å prege konseptets indre med en appellerende og balansert atmosfære mellom kraft og renhet. Derfor er de hvite og grå skinnflatene myke å berøre, mens LED-lys strekker seg over hele bilens indre under vinduene. Interiørets innbydende atmosfære harmonerer med den spennende følelsen av fri luft under åpen himmel. Resultatet er en iøynefallende roadster som gir en tydelig smak av sporty Lexus-luksus.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER