concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

LF-NX TURBO

VERDENSPREMIERE PÅ DEN NYE LF-NX TURBO-VERSJONEN PÅ TOKYO MOTOR SHOW 2013

TURBOVERSJONEN AV LF-NX KOMPAKT CROSSOVER SUV-KONSEPTET VISES PÅ DET 43. TOKYO MOTOR SHOW PÅ TOKYO BIG SIGHT I KOTO WARD I TOKYO FRA 20. NOVEMBER TIL 1. DESEMBER 2013.

LF-NX-konseptet, som debuterte på Frankfurt Motor Show 2013, har blitt utstyrt med en nyutviklet 2,0-liters turbomotor som garanterer overlegne kjøreegensskaper og miljøytelse.

Et lavere tyngdepunkt, understreket av fronten under spoileren, gir turbomodellen et mer sportslig utseende og det gir en slank profil med det kompakte, kraftige karosseriet og de dristige dekkene som gjenspeiler den unike SUV-kraften og en spennende kjøreopplevelse.

På innsiden gir det nye berøringsgrensesnittet med berøringsfunksjonaliteten en oppsiktsvekkende, brukervennlig opplevelse som er unik for Lexus.

LF NX cutout 960 001

DESIGN

Den nye LF-NX Turbo deler den dristige, slående og nyskapende designen til LF-NX HV, men inkorporerer flere ut- og innvendige detaljendringer som forsterker ytelsespotensialet til den nye 2,0-liters turboladede drivkilden.

Lexus' "spindelgrill" har nå en røykfarget kromfinish, mens undersiden markeres med et smalt, sort luftinnsug over en skarp, finneformet, hakespoiler i matt krom, og som forsterker crossover-konseptets lave tyngdepunkt og sportslige ambisjoner. De vertikale fremre luftinnsugene er utført i høyglanspolert sort lakk, med en sortmasket finish.

Både hjulbuene og nedre panel er nå utført i høyglanspolert svart lakk, og øvre panel er utført i matt krom. Over beltelinjen deler den øvre delen av dørspeilene den røykaktige kromfinishen til frontgrillfatningen.

DRIVKILDE

LF-NX Turbo-konseptbilen er utstyrt med Lexus’ første turboladede bensinmotor.

Den 2,0-liters, firesylindrede enheten kombinerer Lexus’ avanserte "high tumble"-port, vifteformet bensininnsprøytning, D-4S- og VVT-i-forbrenningsteknologier med en sylindertoppintegrert eksosmanifold og en dobbel turbolader med en aktiv wastegate-ventil.

Gjennom optimalisering av avgasstemperaturen, kombinerer den sylindertoppintegrerte eksosmanifolden et høyt ytelsesnivå med drivstoffeffektivitet og ren avgasspålitelighet, mens den doble turboladeren opererer effektivt over et bredest mulig turtallsområde.

Den nye drivkilden i LF-NX Turbo har hurtig gassrespons og pirrende ytelser, samtidig som den leverer førsteklasses drivstoffeffektivitet.

AVANTGARDE-SKJØNNHET

LF-NX TURBO

LF NX cutout 960 003

VERDENSPREMIERE PÅ DEN NYE LF-NX TURBO-VERSJONEN PÅ TOKYO MOTOR SHOW 2013

En ny mellomstor Lexus Crossover konseptbil, LF-NX hadde sin verdens premiere på den internasjonale bilmessen i Frankfurt 10.september 2013. Denne konseptbilen sjekker potensialet for en helt ny crossover fra Lexus i et segment merket ikke er tilstede i dag.

Lexus er i dag en ledende aktør innen hybridteknologi, og LF-NX Concept vil bli drevet at en ny variant av Lexus Hybrid Drive som er avstemt for SUV-egenskaper.

Med sitt distinkte og svært skulpturelle design, viser LF-NX en videreutvikling av Lexus sitt L-finesse designspråk.

Fronten domineres av en sterk tolkning av Lexus spindel grill, med svært uttrykksfulle frontlys. Separate kjørelys er integrert i støtfangeren. I profil gir de kraftige hjulbuene i sort utførelse signaler om at dette er en urban crossover.

Sett fra siden vil også bilen kjennetegnes med svært tydelige designelementer i dørene og en silhuett som viser en atletisk kupe.

in article 03

Bakenden har tydelige baklamper, og disse er designet for å beskytte helt ned til nedre del av støtfangeren. Dette skaper en skarp, aerodynamisk bakpart som gjenspeiler frontens detaljer.

in article 04

Kupèens kurveformede metalloverflate styrkes ytterligere av det sorte /gule skinninteriøret med tydelige kontrastsømmer og en sofistikert instrumentbelysning i blått. Dette kompletterer det kraftfulle uttrykket LF-NX viser fra utsiden.

Interiøret i bilen gjenspeiler LF-NX’s svært skulpturelle eksteriør, med et dristig og førerorientert miljø.

Dashbordet er inndelt i en øvre og nedre sone for best mulig brukeropplevelse, et format Lexus har utviklet over flere generasjoner.

Dette tillater intuitiv integrasjon med bilens teknologi som også inkluderer en ny Remote Touch Interface (RTI) med touchpad for enklere bruk.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER