concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

LF-SA-KONSEPTET

LEXUS' NYE KONSEPTBIL LF-SA LANSERES PÅ BILUTSTILLINGEN I GENÈVE 2015.

LF SA cutout 960 001

2014 markerte 25-årsjubileet til vår aller første Lexus, LS 400 sedan. For å feire denne milepælen gav Lexus en oppgave til ED2, selskapets designstudio i Europa: Å skape et nytt konsept i form av en ultrakompakt bybil med 2+2-layout.

Med sitt dristige og emosjonelle uttrykk er LF-SA en god illustrasjon på Lexus' engasjement i fremtidens designtrender.

I en fremtid som mange mener vil være stadig sterkere preget av teknologi og virtuelle opplevelser, er LF-SA også en førerfokusert bil som gjenspeiler Lexus' visjon om at ultimat luksus oppnås gjennom kjøreopplevelsen.

Basert på denne innsikten kombinerer konseptbilen LF-SA en dristig tolking av merkets designfilosofi L-finesse med kjørekomforten som alltid vil være kjernen i Lexus' fremtidsrettede luksusopplevelse.

LF-SA gir deg helgeutfluktens eventyrlyst i vanlig bykjøring og lar deg utforske en fremtid der Lexus-førerne fremdeles vil kunne glede seg over å kjøre bilen selv, men samtidig dra nytte av optimale tilkoblings-, underholdnings- og sikkerhetssystemer.

Denne eventyrlysten gjenspeiles også i konseptbilens fargeskjema: Eksteriøret i Stellar-sølv hinter om utforsking av verdensrommet, mens interiøret er inspirert av synsinntrykket fra en solformørkelse.

UTVENDIG DESIGN

Lexus-designerne klarte å gjøre den nye konseptbilen Lexus LF-SA bare 3450 mm lang, 1700 mm bred og 1430 mm høy, kompakte mål som gir en god indikasjon på manøvreringsevnen og behendigheten som kreves av en ekte bybil. Stylingen er røff og selvsikker.

Den særpregede utformingen av LF-SA har en mer utfordrende og fremtidsrettet "Time in Design"-styling, der inntrykket av bilen endres med ulike betraktningsvinkler.

Med sitt vinkelformede mønster som stråler ut fra den sentrale Lexus-logoen, får spindelgrillen et nytt uttrykk som utvikler seg fra todimensjonal grafikk til en kraftfull, tredimensjonal form som sterkt påvirker forskjermene og sidepanelene og forsterker bilens brede og stødige holdning.

Kontrasten mellom konkave og konvekse karosseriflater forsterkes med uttrykksfulle innsving over hjulbuene, særlig synlig bak, noe som gir designen særpregede proporsjoner og en sterk følelse av dynamikk og fremoverrettet bevegelse.

Spindelgrillformen har en tydelig referanse i den vinklede, totrinns bakstylingen som innlemmer L-formede baklysarrangementer i en strebebue design. Videre viser Lexus' merkesignaturer, som pilhodemotivet, seg tydelig gjennom det hele, for eksempel i utformingen av kjørelysene.

INNVENDIG DESIGN

Tatt i betraktning sine svært beskjedne ytre mål har konseptbilen LF-SA et overraskende romslig interiør. En nøkkel til plassfølelsen er designerens "lysmanipulasjon" – et godt eksempel er det langtrukne, strømlinjeformede dashbordet som øker breddefølelsen i kupeen.

Bybiler kjøres for meste med én person i bilen, og 2+2-kupélayouten er sterkt fokusert om føreren. Førersetet er fastmontert, mens rattet og pedalene kan justeres, så det er snarere bilen som kommer til føreren enn omvendt.

Passasjersetet foran kan imidlertid skyves frem og tilbake, noe som gir mer fleksibel plassutnyttelse bak.

Bilens todelte, førerfokuserte funksjonalitet forsterkes ytterligere av en interiørdesign som benytter rom, materialer og volum til å skape to klart definerte, overlappende elliptiske områder i kupeen.

"Underholdningssystemet omfatter et digitalt hologramdisplay integrert i instrumentpanelet, samt en bred projeksjonsskjerm."

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER