concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

MESTERHÅNDVERKERE

MED BLIKK FOR DETALJER

VÅRE PRODUKSJONSANLEGG ER VERDENSBERØMTE FOR AVANSERT TEKNOLOGI, NYSKAPENDE PROSESSER OG ET EKSTREMT FOKUS PÅ KVALITET. MEN VI ER OGSÅ BLITT KJENT FOR VÅRE MESTERHÅNDVERKERES DYKTIGHET – EN DYKTIGHET SOM HAR DYPE RØTTER I JAPANSK KULTUR.

Det startet for noen år siden med 10 Takumier – eller håndverksmestere – på vår Tahara-fabrikk, der blant annet flaggskipet Lexus LS blir produsert. Takumiene – et eldgammelt japansk ord som kan oversettes med noe i nærheten av “kunsthåndverker” – er høyt respektert i hele bilbransjen. Deres oppgave er å personlig gå god for, med egne hender og egne øyne, at bilene som kommer fra Tahara oppfyller absolutt alle kvalitetskrav. Takumienes ferdigheter er for øvrig blitt digitalisert og programmert inn i mange av robotfunksjonene, noe som hever presisjonsstandardene til nye høyder.

Denne utviklingen innebærer også at Takumienes kunnskaper og talenter i stor grad er overførbare i mekanisk form til andre produksjonsanlegg. Vår Kyushu-fabrikk, der RX blir bygget, er ett av anleggene som nyter godt av dette, samtidig som de også utvikler sin egen gruppe av elitemekanikere.

Hver enkelt av de 10 Takumiene hos Tahara utfører sine ferdigheter innen et spesialfelt. Nedenfor finner du en kjapp oversikt over tre av kjernedisiplinene.

HVER BIL BLIR VÅTSLIPT FOR HÅND FØR DET SISTE LAGET SELVREPARERENDE LAKK – DETTE SIKRER DEN ALLER MEST SILKEMYKE FINISHEN.

Naoaki Nunogaki

TO FINT AVBALANSERTE BEGREPER ER SENTRALE FOR VÅR DESIGNFILOSOFI OG INNBAKT I ALLE VÅRE MODELLER - 'I FORKANT' OG 'FINESSE'.

Naoaki Nunogaki, General Manager, Tokyo Design Division
design philosopy thumb 003

DYNAMIKK

Takumien som har ansvaret for bilens kjøredynamikk har kanskje den mest misunnelsesverdige oppgaven. Hans jobb består i å testkjøre både prototyper, forproduksjons- og produkjsonsmodeller – samt løpsbiler. Takumiens analyser fører ofte til justeringer og forbedringer innen mange felter, som for eksempel kjøreegenskaper, komfort og lyd.

LAKKERING

Mesterhåndverkeren som er spesialist innen lakkering har et svært så synlig ansvarsområde. Han behersker blant annet den edle kunst å våtpolere lakken for hånd, noe som skaper en perfekt speilfinish. Han inspiserer sluttresultatet på hver enkelt bil under en rekke ulike lysforhold. I tillegg undersøker han hele karosseriet i en egen lystunnel. Her sammenlignes karosseriet med de teoretiske idealene til teamets CAD-bilder (Computer Aided Design). Resultatet er en bil med et feilfritt ytre.

design philosopy thumb 002
design philosopy thumb 001

MOTORMONTERING

Den ansvarlige Takumien velger ut en tilfeldig motor fra produksjonsrekken og kontrollerer den ned til mikrometernivå for å sikre at lydresonans er nøyaktig som den skal være. Han starter også opp hver enkelt motor og lytter på den med stetoskop for å avdekke eventulle lydavvik i lyd.

Simon Humphries

KJERNEN I LEXUS' DESIGNFILOSOFI ER Å VÆRE TEKNOLOGISK AVANSERT, MEN MENNESKEVENNLIG, Å SKAPE SLÅENDE DESIGN, SOM SAMTIDIG ER KUNSTFERDIG OG UPRETENSIØS.

Simon Humphries, Gruppeleder, Global Design Management Division

L-FINESSE

PROBLEMFRIHET, INTUITIV ENKELHET OG FASCINERENDE ELEGANSE

EN SVÆRT FORENKLET DEFINISJON PÅ L-FINESSE KAN LYDE: NYSKAPENDE DESIGN OG TEKNOLOGI UTFØRT MED FINESSE. DET LIGGER IMIDLERTID MYE MER I LEXUS' DESIGNFILOSOFI, MEN NØKKELORDET ER GANSKE ENKELT FINESSE.

seamless anticipation

PROBLEMFRIHET

I tråd med det japanske uttrykket for gjestfrihet, Omotenashi, forsøker Lexus bestandig å yte noe mer enn kun å imøtekomme kundenes ønsker og behov. Vi forsøker i stedet å forutse dem. På den måten er løsningene på plass før behovet oppstår. Hele tiden er målet å plassere kunden i sentrum for på den måten å gi hver enkelt av dem den optimale Lexus-opplevelsen, på alle plan.

incisive simplicity

INTUITIV ENKELHET

Lexus er kontinuerlig på jakt etter nye muligheter innen teknologi og design. Dette byr imidlertid på utfordringer fordi vi er svært opptatt av enhver nyvinning skal være intuitiv i bruk – uavhengig av hvor komplisert den måtte være rent teknologisk. Derfor reduserer vi kompleksiteten på leting etter renhet og opprinnelig hensikt. Resultatet er intuitiv enkelhet – en ren glede i seg selv.

intriguing elegance

FASCINERENDE ELEGANSE

Alle Lexus-modeller har et design som gjør at de skiller seg ut i mengden og fanger forbipasserendes blikk. Og jo mer man ser på bilen, desto mer trekkes man inn i opplevelsen. Lexus-designerne kaller det visuelle reiser. Brede flater glir over i spennende detaljer og dynamiske temposkifter. Dristighet smelter sammen med behersket ro og danner harmoni. Det er bevegelse og ro på én gang: Fascinerende eleganse.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER