1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. Electrified Sport Concept at Goodwood
KONSEPTBILER

ELECTRIFIED SPORT CONCEPT DEBUTERER PÅ GOODWOOD

Lexus viste frem den elektriske nåtiden og ga et glimt av fremtiden under Goodwood Festival of Speed 2022.

  • Titusenvis av besøkende på Goodwood Festival of Speed fikk muligheten til å se Lexus´ fremtidsrettede elektriske sportsbilkonsept.
  • En ny "unboxing-film" viser Lexus Electrified Sport Concept som kommer ut av sin skreddersydde fraktkontainer.
  • Lexus´ luksus-SUV RZ 450e, den kompakte helelektriske crossoveren UX 300e, og plug-in hybriden NX 450h+ var også på festivalen.

Gjennom de fire dagene Goodwood festival of speed 2022 pågikk, fikk flere titalls tusener av besøkende sjansen til å oppleve nåtidens Lexus-sortiment, sammen med den radikalt utformede Lexus Electrified Sport Concept – Lexus´ visjon på hva fremtiden kan ha i vente.

Dette var konseptbilens første opptreden utenfor Japans landegrenser etter den ble avduket av Akio Toyoda, Toyota Motor Corporation President, i desember 2021.

Bilen ble godt tatt imot av nysgjerrige tilskuere og mottok ros i mediene. Storbritannias Auto Express Magazine beskrev bilen som en "Helelektrisk spirituell etterfølger av det japanske selskapets LFA sportsbil, med en real ´Wow´ faktor". De skriver videre at Lexus kommer til å bruke erfaringen fra konseptet i utviklingen av sine nye elektriske modeller "som en del av deres drivkraft for å styrke merkevarens dynamiske fokus".

Lexus markerte bilens europeiske debut med en "unboxing-film" som fanget øyeblikket den unike sportsbilen kom ut av den skreddersydde fraktekontaineren.

I anledningen ble det også laget nye bilder ved hjelp av diverse studioteknikker, som viser bilen på festivalens berømte Hillclimb-bane, og foran det historiske Goodwood huset.

Lexus Electrified Sport Concept er et blikk inn i fremtiden til en helelektrisk superbil. Konseptet ble utviklet i Lexus´ Calty designstudio i California og tar form i djerve proporsjoner og en lav kjørehøyde. Ytelsespotensialet til det elektriske drivverket og faststoff-batteriteknologien anslår en 0-100 km/t akselerasjon på rett over 2 sekunder, og en rekkevidde på mer enn 700 km. Den kraftige kombinasjonen av design og ytelse er en hyllest til utseendet og ånden til superbilen Lexus LFA V10, som i seg selv var en stor attraksjon på Festival of Speed da den gjorde sin første opptreden på arrangementet for 10 år siden.