lexus LF SA hero

LF-SA

ULTRAKOMPAKT KONSEPT

Den hadde verdensdebut på bilmessen i Genève i 2015, og denne eventyrlige konseptbilen ville utforske udekket territorium.

 • KONSEPTET LF-SA

  Vi utfordret vårt europeiske designstudio til å skape konseptet for en ultrakompakt, urban 2+2. Resultatet er en førerfokusert konseptbil som innebærer gleden ved et helgeeventyr og hverdagens bykjøring – SA står for «Small Adventurer» («Liten eventyrer»).

  Konseptbilen LF-SA er en dristig fortolkning av merkets L-finesse designfilosofi, men som hele tiden har ekte kjøreglede i fokus.

  Konseptbilen LF-SA utforsker en fremtid der Lexus-sjåførene fremdeles vil kunne glede seg over «luksusen» ved å sette seg bak rattet og kjøre bilen selv, men samtidig dra nytte av optimale tilkoblings-, underholdnings- og sikkerhetssystemer.

      lexus LF SA section01 fullBleed

DRISTIG, KOMPAKT STYLING

Selv om stylingen er robust, skulpturert og tillitvekkende, gjorde Lexus-designerne LF-SA uforskammet kompakt for gi den manøvrerbarhet og smidighet, noe en ekte bybil må ha.

 • FREMTIDSRETTET DESIGN

  Kontrasten mellom konkave og konvekse karosseriflater understrekes av formgivningen rundt hjulbuene. Dette tilfører designen en unik proporsjonalitet og gir den en sterk følelse av dynamikk og bevegelse forover.

 •     lexus LF SA section02 02

  ET EVENTYR I FARGER

  Eventyrlysten gjenspeiles også i konseptbilens fargeskjema: Eksteriøret i Stellar-sølv hinter om utforsking av verdensrommet, mens interiøret er inspirert av synsinntrykket fra en solformørkelse.

VELKOMMEN INN I LF-SA

Tatt i betraktning sine kompakte ytre mål, har LF-SA et overraskende romslig interiør. Det er en ekte følelse av lys og luft, understreket av det elegante dashbordet og de unike bevegelsene til rattet og pedalene.

    lexus LF SA section03 00
 • lexus LF SA section03 01

  FØRERFOKUSERT DESIGN

  Bybiler kjøres for meste med én person i bilen, og 2+2-kupélayouten er sterkt fokusert om føreren. Førersetet er fastmontert, og rattet og pedalene kan justeres, så det er bilen som kommer til føreren.

 •     lexus LF SA section03 02

  ROM FOR UTFORSKNING

  Passasjersetet foran kan skyves frem og tilbake, slik at man får tilgang til baksetene. Interiørdesignen benytter rom, materialer og volum til å skape to klart overlappende elliptiske områder inne i kupéen.

 • SØMLØS OG INTUITIV

  Infotainmentsystemet i den oppsiktsvekkende LF-SA-en omfatter et hologramaktig display som er sømløst inkorporert i krystallklare instrumentpanelet, sammen med en vidvinklet projeksjonsskjerm og en berøringsplate i midtkonsollen.

 •     lexus LF SA section03 04