concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

LEXUS SELVLADENDE HYBRID

HVORFOR HYBRID

Hele effekten fra en bensinmotor, sømløst kombinert med effektiviteten til en elektromotor.

EFFEKTIVE YTELSER UTEN KOMPROMISS

Lexus Hybrid er elegant enkelt, med drivstofføkonomi og reduserte utslipp uten å gi avkall på ytelsene. Utforsk fordelene og få svar på alle spørsmål du måtte ha. Du vil snart oppdage hvorfor så mange bilførere velger en Lexus Hybrid.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

FORDELER VED HYBRIDSYSTEMET

SELVLADENDE: INGEN EKSTERN LADING ER NØDVENDIG

I motsetning til elektriske biler eller ladbare hybrider trenger du aldri å koble en Lexus-hybrid til en stikkontakt – den er selvladende og alltid klar.

Enten du foretrekker å kjøre rundt i byen med vennene dine, ta med deg familien ut på eventyr eller kjøre på langtur, er vi sikre på at du vil finne en Lexus selvladende hybridbil som passer dine behov.

HYBRID FORKLART

 • HVORDAN VIRKER LEXUS' HYBRIDBILER?

  Lexus' selvladende hybridbiler kombinerer bensinmotorer med elektromotorer på en intelligent måte. Teknologien i bilen velger selv den beste kraftkilden, basert på ditt kjøremønster, uten at du merker det. Med hybridteknologien får du forbedret drivstofføkonomi og nullutslipp når du kjører på strøm alene.

 • MÅ JEG LADE?

  Nei. Våre hybridmotorer lader selv batteriene til elektromotoren gjennom nyskapende energikonvertering og regenerativ bremsing.

 • ER IKKE HYBRID DYRERE?

  Det er ingen ekstra kostnader eller vedlikehold for en Lexus-hybridbil. På lengre sikt vil du sannsynligvis spare penger på drivstoffkostnader takket være delvis elektrisk drift av bilen, og du vil kunne få lavere avgifter der dette gjelder.

 • HVOR DRIFTSSIKRE ER MOTORENE?

  Hybridmodellene våre er like driftssikre som vanlige bensin- eller dieselbiler. De er ekstremt holdbare, og elektromotorene og generatorene er fullstendig vedlikeholdsfrie. Men for å være på den sikre siden kan du alltid bestille en frittstående Hybrid Health Check.

 • VIL HYBRIDSYSTEMET GÅ UT OVER YTELSEN?

  Aldri. Modellene våre fungerer faktisk bedre enn standardbiler, særlig når du starter i EV-modus ("Electric Vehicle") og lar din Lexus gå over på bensin ved behov.

 • HVORDAN VEDLIKEHOLDER JEG HYBRIDBILEN MIN?

  En årlig Hybrid Health Check sørger for at du får det beste ut av din Lexus-hybrid. Hybrid Health Check er gratis, og er inkludert når din Lexus leveres inn til service.

2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

UANSTRENGT KJØRING

Opplev selv hvordan hybriden responderer uanstrengt på veien etter hvert som du kjører, med automatisk veksling mellom to drivkilder, samtidig med at du får bedre kontroll.

SVAR PÅ DINE HYBRIDSPØRSMÅL

Vi er pionerer innen hybridteknologi, da vi har ledet an siden 2004 og raskt ble et førstevalg innen luksushybrider. Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du ta en kikk på spørsmålene og svarene nedenfor eller kontakte din lokale autoriserte Lexus-forhandler.

 • HVA ER EN HYBRIDBIL?

  En hybridbil har to drivkilder: en bensinmotor og en elektromotor. I et fullhybridsystem – som Lexus Hybrid Drive – kan begge drivkildene drive bilen alene, eller de kan forene krefter og jobbe sammen. Et hybridsystem overvåker kjøreforholdene og kontrollerer effektflyten sømløst. Resultatet er økt effektivitet, mindre utslipp og optimaliserte ytelser.

 • HVORDAN VIRKER HYBRIDBILER?

  Bensinmotorer yter sitt beste ved konstante hastigheter, mens elektromotorer er bra for å akselerere raskt og kjøre i lave hastigheter. Hybridbiler nyter godt av begge drivkildenes fordeler.

  I en Lexus-hybrid overvåker vår effekt-kontrollenhet intelligent kjøreforholdene og velger hvilken drivkilde som skal benyttes til enhver tid. Den veksler sømløst mellom de to eller kombinerer dem. Det optimale valget gjøres for deg, slik at du kan nyte godt av mer effekt, kvikk akselerasjon og dynamiske kjøreegenskaper.

  Og sammen med fininnstilt aerodynamikk og lettvektsmaterialer byr vår hybridteknologi deg også på forbløffende drivstoff-effektivitet og lave utslipp. Og når du kjører på strøm alene, genererer bilen null utslipp.

 • HVOR DRIFTSSIKRE ER LEXUS-HYBRIDENE?

  Hybridmodellene våre er like driftssikre som lignende bensin- og dieselbiler. De er ekstremt holdbare, og elektromotorene og generatorene er fullstendig vedlikeholdsfrie.

 • ER VEDLIKEHOLD DYRERE MED EN HYBRIDBIL?

  En årlig Hybrid Health Check sørger for at du får det beste ut av din Lexus-hybrid. En Hybrid Health Check er gratis, som del av en hvilken som helst Lexus-service. Men hvis du ikke skal ha service på en stund, kan du få fred i sjelen med en enkeltstående Hybrid Health Check.

 • ER HYBRIDBILER SIKRE?

  Lexus-hybridene er utviklet av eksperter og gått igjennom de strengt testede sikkerhetsfunksjonene som du finner i alle modellene våre. De er like sikre å kjøre som en vanlig bil, så du kan bare slappe av.

 • HVA ER FORDELENE VED EN HYBRIDBIL?

  En hybridbil bruker bare drivstoff når det er helt nødvendig. Når du kjører i lave hastigheter, vil bilen veksle sømløst til elektrisk drift. Dette betyr at en hybridbil er effektiv, økonomisk og har lave utslipp, selv når du akselererer. Og når du kjører på strøm alene, genererer bilen din null utslipp. Bilens generelle ytelser optimaliseres også.

 • HVILKE FORDELER HAR LEXUS-HYBRIDER FREMFOR ANDRE HYBRIDSYSTEMER?

  Lexus' hybridteknologi er den originale og den beste. Vi var de første til å lansere fullhybrider, og vi har perfeksjonert tilnærmingen vår til dette hele tiden siden. Til sammen har over en million bilførere som deg kjørt millioner av kilometer over hele verden, drevet av vår ledende teknologi.

  I motsetning til andre systemer kan Lexus Hybrid Drive kjøre utelukkende på strøm i lavere hastigheter. Dette betyr null utslipp og bedre effektivitet. Konkurrerende systemer har som regel mye mindre elektromotorer som bare fungerer i tospann med bensinmotoren – de kan ikke drive bilen alene.

 • KAN JEG VEKSLE MELLOM DRIVKILDENE?

  Det er det ikke behov for. Den intelligente effektstyringsenheten ("Power Control Unit") overvåker kjøreforholdene og styrer effektflyten sømløst, for å senke utslippene og øke ytelsen når du er på veien. Fra oppstart til akselerasjon, underveis og ved oppbremsing blir det optimale valget gjort for deg.

  Hvis du ønsker null utslipp og maksimal effektivitet, kan du velge å veksle til strømdrift alene for korte perioder hvis du vil – hvis kjøreforholdene er de rette.

 • KAN JEG LA MIN LEXUS-HYBRIDBIL STÅ I LENGRE PERIODER UTEN Å LADE BATTERIET?

  Det er ingen grunn til å lade en Lexus selvladende hybrid – den er alltid klar til dyst.

  Som med en konvensjonell bil kan batteriet bli flatt hvis bilen ikke brukes på lang tid, for eksempel når du drar på ferie. Men det er usannsynlig. Og hvis det skjer, vil bensinmotoren starte bilen.

  Det avanserte, kompakte batteriet blir effektivt ladet mens du kjører. Det lades også gjennom ECB-R ("Electronically Controlled Braking-Regeneration" – elektronisk styrt bremseregenerering). Denne smarte teknikken fanger opp energi når du bremser, og konverterer den til strøm som lader batteriet.

 • HVOR LANGT KAN LEXUS-HYBRIDBILER KJØRE BARE PÅ BATTERI?

  Det avhenger av nivået på batteriladingen, kjøreforholdene og hvor tungt bilen er lastet.

  Din Lexus-hybrid kan gå på strøm alene ved lave hastigheter. Systemet vårt overvåker batteriet på en intelligent måte og holder det ladet opp til maksimalt nivå. Hvis du kjører over lengre avstander eller i høyere hastigheter, vil bensinmotoren starte.

 • KAN JEG BRUKE MIN LEXUS-HYBRIDBIL I EKSTREME VÆRFORHOLD?

  Lexus-hybrider har nøyaktig samme egenskaper som konvensjonelle biler. Som med alle biler er det viktig å ta hensyn til kjøreforholdene og være ekstra forsiktig når det er nødvendig. Du må alltid la bilen stå når det er varslet ekstremvær.

 • HVA GJØR LEXUS HYBRID DRIVE FORSKJELLIG FRA TILSVARENDE BENSINSYSTEMER?

  Alle Lexus' hybridmodeller har to drivkilder: en bensinmotor og en elektromotor. Begge kan drive bilen alene, eller så kan de jobbe sammen. Verdens mest avanserte effektstyringsenhet overvåker kjøreforholdene på en intelligent måte og styrer effektflyten sømløst. Resultatet er økt effektivitet, mindre utslipp og optimaliserte ytelser.

  Våre hybrider er toppmodellene i sin familie, så du vil kunne nyte godt av de beste spesifikasjonene og den ultimate kjøreopplevelsen. Og enten du bruker den som privatbil eller firmabil, vil en Lexus-hybrid gjøre at du sparer penger, samtidig som du reduserer miljøpåvirkningen.

Next steps