Lexus
SCROLL FOR Å FORTSETTE

LEXUS SAFETY SYSTEM+

OPPLEV AKTIV SIKKERHET PÅ ALLE KJØRETURER

Menneskets syn er bemerkelsesverdig. Men det har sine begrensninger, og kan av og til bli lurt av triks som lurer sansene. Finn ut hvordan Lexus Safety System Plus er designet for å støtte sansene dine bak rattet. Intelligent støtte for klare sanser og sikker kjøring.

VENNLIGST VENT - LASTER OPPLEVELSE

Sansningen kan forvrenges
av optiske triks

der parallelle linjer kan se ut som de bøyer seg

men på veien

holder Lexus deg på rett vei

FILSKIFTEVARSLER OG FILHOLDERHJELP

FORBLI PÅ SPORET

Selv de mest fokuserte bilførerne kan bli distrahert. Hvis du begynner å drive ut av kjørefeltet ditt, trår filskiftevarsleren inn for å holde deg på sporet. Rattet vibrerer lett, og diskrete lyd- og lysvarslinger anbefaler at du korrigerer kjøreretningen. Du vil oppleve en rolig form for selvtillit, særlig på motorveier og lengre turer.

LES MER

KONTROLLERT RETNING

Et smartkamera registrerer hvite og gule veimerkinger. Hvis du avviker fra rett kurs, blir en audiovisuell varsling aktivert automatisk. Og, hvis du vil, bidrar filholderhjelpen med en ekstra touch motstyring for å føre deg diskret tilbake i kjørefeltet.

Disse funksjonene er våkne og påpasselige og arbeider sammen for å støtte kjørekonsentrasjonen over lengre perioder. Styringen blir mindre anstrengende. Filskiftevarsleren og filholderhjelpen gir dine øyne en pålitelig backup til enhver tid.

TILLBAKE TIL OPPLEVELSEN

I mørket

kan kraftige fjernlys

som de dansende flekkene på denne illusjonen

blende andre førere

Lexus leder bort det blendende lyset automatisk

AUTOMATISK FJERNLYS OG ADAPTIVT FJERNLYSSYSTEM

INTELLIGENT
BELYSNING

Å kjøre i mørket er en av livets rene, sanselige gleder, selv om det å navigere gjennom natten byr på nye utfordringer. Funksjonene våre støtter synet ditt og sørger for sikkerheten til deg og de andre på veien. Automatisk fjernlys slås på og av automatisk ved behov. Adaptivt fjernlyssystem bringer dette opp på et nytt nivå, med intelligent blending av frontlysene for møtende kjøretøy, mens områdene rundt forblir fullt opplyst.

LES MER

SELVTILLIT I MØRKET

Automatiske fjernlys benytter smarte sensorer for å holde seg flere trinn foran, det søker opp og ser hva øynene dine ikke oppdager med en gang. Kameraer på frontruten identifiserer både frontlysene på møtende kjøretøy og baklys foran deg og veksler instinktivt mellom fjern- og nærlys.

Adaptivt fjernlys lyser opp veien, men holder eventuelle kjøretøy i skyggen. Et kamera følger bilens bevegelser for å sikre presis avblending. Begge systemene optimaliserer ditt naturlige syn, samtidig som andre førere ikke blir blendet. Kollisjonsrisikoen blir redusert. Når solen går ned, får synet ditt støtte.

TILLBAKE TIL OPPLEVELSEN

Fullstendig synlighet er ikke alltid mulig,

og din siktlinje kan endres

for å avsløre skjulte farer,

så Lexus overvåker disse stedene for deg

BLINDSONEMONITOR

KLARERE
SYN

Vi mennesker har ikke fullstendig perifersyn, så blindsonevarsleren gir deg den støtten du trenger. Den er designet for å registrere kjøretøy som nærmer seg fra tilstøtende kjørefelt og varsler deg når en annen fører nærmer seg. Du kan beholde roen og skifte kjørefelt fullstendig trygt.

LES MER

FORUTSE ANDRE FØRERE

Den forsynes av smarte sensorer, og blindsonevarsleren overvåker veien på dine vegne der den sveiper over de områdene du ellers ville slite med å holde oversikt over. Den aktiveres når du skifter kjørefelt for å sikre at kjøretøy i blindsonen ikke overses.

Den er nyttig når du parkerer også. Et bremsesystem for kryssende trafikk bak hjelper deg å manøvrere ved å informere deg om kjøretøy som kommer din vei, fra begge sider. Hvis det registrerer en kollisjon, støtter det deg ved å aktivere bremsene. Med et klarere, videre synsfelt er du alltid oppdatert.

TILLBAKE TIL OPPLEVELSEN

Vårt syn utviklet seg til å vurdere avstand,

men kan likevel bli villedet

begge de vannrette linjene

er like lange

Lexus støtter din oppfatning av avstand

og tilpasser hastigheten intuitivt til trafikken forut

ADAPTIV FARTSHOLDER OG KOLLISJONSVERNSYSTEM

KJØRE
TILLIT

Menneskelig dømmekraft styrkes når den samarbeider med smarte kjøresystemer. Adaptiv fartsholder bestemmer avstanden mellom deg og kjøretøyene forut og tilpasser hastigheten din deretter mens kollisjonsvernsystemet registrerer kjøretøy og hindringer forut. Det varsler deg hvis det er fare for kollisjon og bremser automatisk hvis du ikke har reagert. Nå som usikkerheten er redusert, kan du kjøre trygt.

LES MER

SLAPP AV PÅ LENGRE TURER

Adaptiv fartsholder og kollisjonvernsystem benytter en millimeterbølgeradar for å kartlegge veien. Hastigheten din fininnstilles og den er kontrollert innenfor et forhåndsinnstilt område, slik at den tilpasses hastigheten til andre førere. Du blir varslet hvis en kollisjon er ventet, og dersom en kollisjon er uunngåelig, aktiveres bremsene automatisk.

Med adaptiv fartsholder og kollisjonsvernsystem på din side, kan du stole på at veien er kartlagt, øyeblikk for øyeblikk. Lange kjøreturer blir mindre trettende, og behovet for bråbremsing oppstår sjelden. Du får færre bekymringer og kan derfor slappe mer av.

TILLBAKE TIL OPPLEVELSEN

HVA ER FREMTIDEN INNEN SIKKERHET?

VEIEN FREMOVER

Den første Lexus LS ble lansert for 28 år siden. Den definerte hva luksus er og fikk ros for ytelser, eleganse, stillhet, byggekvalitet og driftssikkerhet.

Nå er den helt nye LS for 2018 klar til å starte en annen revolusjon. Funksjonene i Lexus Safety System+ sammen med avansert ny teknologi, inkludert verdens første intuitive registreringssystem for fotgjengere. Vår flaggskipsedan innevarsler en ny æra innen intelligent førerassistanse.

FREMTIDEN INNEN SIKKERHETSTEKNOLOGI

NYE LS

INTELLIGENT OPPMERKSOMHET

Avanserte aktive sikkerhetssystemer gjør LS mer oppmerksom på omgivelsene og byr på smart støtte til deg som fører. Sensorer i alle retninger rundt bilen, inkludert stereokameraer, overvåker situasjonen til enhver tid, for alt fra parkeringsmanøvrer til kollisjonshindring.

Denne oppmerksomheten informerer intuitiv fotgjengerregistrering, som arbeider sammen med aktiv styring – en verdensnyhet. Dersom en fotgjenger registreres i kjørebanen forut og det er fare for kollisjon, vil systemet bremse automatisk og styre rundt personen, samtidig som bilen forblir i kjørebanen. Føreren varsles via projeksjonsdisplayet, som med sine 24 tommer er verdens største, slik at du er konstant informert om veien.

NYE LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive sørger også for kjørestøtte på høyt nivå i LS, det byr på styrekontroll ved intelligent registrering av dine intensjoner som fører. Resultatet er kontinuerlig kjøreassistanse på motorveier, og selvtillit som standard.

LS fører an mot smartere kjøreteknologi for Lexus, designet slik at du har kontroll til enhver tid, trygg i din sikkerhet.

OPPDAG MER OM NYE LS

DIN LEXUS, DINE FUNKSJONER

SIKKERHET I LEXUS' MODELLREKKE

LÆR MER

VENNLIGST ØK STØRRELSEN PÅ DITT NETTLESERVINDU