concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

TILBAKE TIL ARTIKLER

«FORVENTNINGEN»
STIGER

FINALISTENE FOR LEXUS-DESIGNPRISEN 2016 KUNNGJØRES

  • 12 finalister er valgt ut blant 1232 deltakere fra hele verden
  • Fire av finalistene som er basert i Storbritannia, Canada, Korea og Japan vil produsere prototyper under veiledning fra globalt anerkjente kreatører.
  • Alle finalistenes arbeider vil inngå i Lexus-utstillingen på årets Designuke i Milano fra 11. til 17. april i via Tortona 32

Lexus International har kunngjort de 12 finalistene for Lexus-designprisen i 2016. Den ble første gang avviklet i 2013 for å nøre opp under ideer som kan bidra til samfunnet, og denne internasjonale designkonkurransen har som mål å støtte unge, fremadstormende kreatører fra hele verden.

Det fjerde årlige arrangementet av Lexus-designprisen trakk 1232 deltakere fra 73 land under temaet «Forventning».

Et panel av verdenskjente designere og kreatører samlet seg i november for å vurdere deltakerne. I år imponerte deltakerne dommerne ved å skape design som hittil ikke hadde vært sett eller definert, men som sannsynligvis blir realisert i nærmeste fremtid. Etter utførlige diskusjoner og etter å ha bemerket deltakernes lidenskap og vilje til å utforske det uforutsigbare, ble 12 finalister valgt ut for sine potensielle bidrag til designinnovasjon.

Mark Templin (Executive Vice President i Lexus International) sa: «For Lexus-designprisen i 2015, ga finalistene forbløffende presentasjoner på Designuken i Milano. Disse bidro til å gjøre prisen til en enorm suksess. Uansett designfelt oppfordrer vi søkerne for 2016 til å sende inn sine mest kreative ideer som forholder seg til temaet vårt som er forventning.»

Følgende fire finalister vil produsere prototyper av deres design under veiledning av globalt anerkjente kreatører:

  • AGAR PLASTICITY, av AMAM (Japan), er et prosjekt som utforsker hvordan agar, et gelatinmateriale laget av sjøalger, kan brukes som miljøvennlige emballasjematerialer som et alternativ til plast.
  • DADA, av Myungsik Jang (Korea), er et brettleketøy som fritt kan kombineres med snorer, hull og pinner for å skape og realisere barnas fantasier.
  • Shape Shifters, av Angelena Laura Fenuta (en italiensk designer som bor i Canada), er et spesielt tøysnitt, der man anvender modulære prinsipper til tekstiler, som muliggjør det å skape ulike moteplagg.
  • Trace, av STUDIO AYASKAN (tyrkiske designere som er bodsatt i Storbritannia), er en klokke som benytter en væske med UV-stråler og avfargingsegenskaper som lar oss visualisere tiden som går.

Arkitektene og flerbruksdesignerne Neri & Hu, sammen med designeren Max Lamb, vil komme tilbake som mentorer, mens designer/arkitekt Elena Manferdini og kunstner/arkitekt Snarkitecture bidrar som mentorer for første gang. De fire ferdige prototypene vil være med som deler av Lexus-utstillingen på årets Designuke i Milano, sammen med panelpresentasjoner av de åtte andre finalistenes design. Arrangementet foregår fra 11. til 17. april i T32 Torneria/Carrozzeria, Via Tortona 32, 20144 (Zona Tortona).

Grand Prix-vinneren av Lexus-designprisen 2016, utvalgt blant de fire prototypfinalistene, vil bli kunngjort 11. april på prisutdelingsseremonien. Ytterligere detaljer om Lexus-utstillingen på Designuken i Milano 2016 blir kunngjort medio februar.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER