concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

ET REVOLUSJONERENDE
NYTT BILSETE

Det revolusjonerende Lexus Kinetic Seat Concept gjør sin verdensdebut på bilmessen i Paris 2016. Den radikale fibernettkonstruksjonen omdefinerer prinsippene for hvordan vi sitter i bilseter.

I et menneske er det ryggraden som stabiliserer hodet. Den gjør det mulig for hoftene og brystet å rotere i motsatt retning, samt stabiliserer hodet når vi går eller jogger.

ET NETT AV
KOMFORT

For å gjenskape denne bevegelsen i bilseter, ble seteputen og seteryggen designet for å bevege seg kinetisk med passasjerens vekt og ekstern kraft. Det vil si at man bare ved å sitte i setet er med på å stabilisere hodebevegelsene som skyldes bilens bevegelser, slik at synsfeltet blir stabilt. Dette reduserer påkjenningen på fører og passasjerer og gjør bilkjøringen enklere og mer komfortabel.

Seterammens stopping utgjøres av et edderkoppnettmønster med tråder som stråler radielt ut fra sentrum av stolryggen. Nettet er så fleksibelt at det passer godt til kroppens fasong og fordeler belastningen slik at det blir mulig å sitte komfortabelt i lengre perioder av gangen.

OVERLEGEN STØTDEMPING

Sentrum av seteryggen er i høyde med skulderbladene, noe som fører til at brystet får en rotasjonsbevegelse rundt setets sentralakse. Dette er med på å stabilisere hodet og sikre svært god støtte. Setet har også blitt slankere, noe som bidrar til å redusere vekten av hele bilen.

Trådene i edderkoppnettkonstruksjonen i seteryggen er laget av miljøvennlige, syntetiske edderkoppsilkematerialer i stedet for av petroleumsbaserte materialer. Hovedkomponenten i dette materialet er protein, som dannes gjennom mikrobial fermentering, som deretter spinnes og prosesseres til et nytt materiale som byr på overlegne støtabsorberende (strekkfaste) egenskaper.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER