concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

NYE LEXUS RX L BYR PÅ LUKSUS OG ENDA BEDRE PLASS

Familier vil nå kunne boltre seg i enda bedre plass takket være den nye luksushybriden RX L med tre seterader. RX skapte sitt eget segment - luksus crossover - for 20 år siden, og har siden den gang beholdt posisjonen som den mest populære luksus-SUV-en på det amerikanske markedet.

RX 450hL beholder modellens lekre linjer, men har nå plass til syv passasjerer.

FUNKSJON OG STIL

Med nye RX L gis Lexus-kunder nå muligheten til å velge en tredje seterad, uten å gå på akkord med stylingen og manøvrerbarheten RX-eiere alltid har verdsatt høyt. Lexus har forlenget karosseriet med 110mm bak bakakslingen og gitt vinduet i bakluken en brattere vinkel enn på modellen med to seterader. Dette sørger for godt med plass for passasjerene, også i høyden, samt forbedret lastekapasitet bak tredje rad.

Syvseteren bruker en 60/40 splitt konfigurasjon på setene. Tilgangen til tredje seterad gjøres enkel av en hendel som, når den dras i, lar andre seterad gli framover.

RX L har bedre lasteplass. Bagasjerommet bak tredje rad har et lengre gulv, enn hva som er standard hos lignende biler.

Lexus designet tredje rad i RX L-modellen for å by på samme komfort og luksus som raden i midten. Standard setetrekk i skinn tilbys i en rekke forskjellige farger. Andre rad er en tanke høyere enn tredje rad for å gi mer benplass til de som sitter bakerst. Et tre-sone klimaanlegg gir passasjerer på tredje rad separat aircondition med egne vifter. For bekvemmelighetens skyld, kan tredje seterad felles ned elektrisk og en automatisk bakluke er tilgjengelig som ekstrautstyr (bakluken åpnes og lukkes ved å plassere en hånd nær Lexus-emblemet).

Detaljer som fremhever allsidigheten til RX L inkluderer et flatt gulv i bagasjerommet, koppholdere til tredje rad, en bagasjeromsduk som lett kan tas ut ved behov og skjulte glideskinner.

LEXUS SIGNATURDESIGN

RX 450hL kommer med den samme prisvinnende sikkerheten, stylingen, luksusen og ikke minst ytelsene som RX 450h. Kombinasjonen av allsidigheten til en SUV og komforten til en luksussedan kompletteres av merkets dramatiske blanding av skarpe linjer og vinkler. Spindelgrillen, et signaturelement for Lexus, fremheves av en elegant ramme i krom-finish. LED-hovedlysene, som er tilgjengelige som ekstrautstyr, gjør bruk av tre unike L-formede elementer på hver side.

C-stolper i elegant svart utførelse skaper illusjonen av et svevende tak, og LED baklys tar igjen L-temaet og går på tvers av bakskjermene og bakluken. RX L er tilgjengelig med 20” felger som fremhever den kraftfulle framtoningen. Alle lakkfarger kommer med et riperesistent og selvreparerende lag med makromolekylær polymer.

LEXUS SIKKERHET

RX L KOMMER MED AIRBAGER SOM DEKKER ALLE TRE SETERADENE. LEXUS SAFETY SYSTEM +, SOM ER STANDARD I DE FLESTE MARKEDER INKLUDERER KOLLISJONSVERN (PCS) OG FOTGJENGER-OPPDAGELSE, FILSKIFTASSISTENT MED AKTIV STYRE-INPUT, AUTOMATISKE FJERNLYS (AHB) OG CRUISEKONTROLL. PÅ HØYERE UTSTYRSGRADER FÅR MAN BLINDSONEMONITOR (BSM) MED PANAORAMIC VIEW MONITOR (PVM) SOM GIR 360 GRADERS OVERSIKT RUNDT BILEN, INTELLIGENT PARKERINGSSENSOR (IPM), ET SYSTEM SOM OPPDAGER KRYSSENDE TRAFIKK VED RYGGING OG ADAPTIVE FJERNLYS (AHS).

RX 450h L

LUKSUSHYBRID FOR FLERE

Lexus RX 450hL er den ideelle luksushybriden for familier som trenger tre seterader. Lexus Hybrid Drive-systemet kombinerer en 3,5-liters V6 bensinmotor med to elektriske motorer som samlet gir en effekt på 313 hestekrefter – mer enn tilstrekkelig for både kraftig akselerasjon og trygge forbikjøringer.

Firehjulstrekksystemet er unikt for hybridmodellen; en uavhengig el-motor montert driver bakhjulene ved behov og for optimalt grep.

RX 450hL kommer med fire kjøremodus, hvorav et er EV som lar sjåføren velge å kjøre på strøm over kortere distanser.

KJØREEGENSKAPER

Sju passasjerer kan nå oppleve den samme roen, luksusen og komforten som man kjenner fra RX 450h. Understellet er satt opp for å sikre både underholdende kjøreegenskaper og komfort på alle underlag. Elektrisk servostyring (EPS) gjør den lett å manøvrere samtidig som den gir føreren nok tilbakemeldinger og følelse gjennom rattet. Adaptivt variabelt understell (AVS) som justerer dempingen i henhold til underlaget er tilgjengelig som ekstrautstyr.

EKSKLUSIVT INNVENDIG
DESIGN

Interiøret er designet med eksklusive detaljer, inkludert seter som former seg etter sjåføren.

Treverk som kurver seg fra midtkonsollen mot hanskerommet kommer i en rekke utførelser - man kan velge mellom for eksempel matt bambus, valnøtt, mørk brun Shimamoku med flere.

Et Head-up display (HUD) I farger er også tilgjengelig. Det projiserer nøkkelinformasjon på frontruten og bidrar til at man kan fokusere kun på veien.

MULTIMEDIA POWERHOUSE

Med kraftig audio og fremragende skjermer tilfredsstiller multimedia-valgene i RX L behovene til selv de mest kresne. Standardsystemet inkluderer en 8” skjerm, DAB+-radio, Bluetooth®, stemmegjenkjenning, inngang til mikro SD-kort, AUX mini-inngang, to USB-innganger og ni høyttalere. Sjåføren finner de funksjonene som brukes oftest bekvemmelig plassert. USB-innganger for raden i midten gir passasjerer muligheten til å bruke og lade sine egne multimedia enheter.

En oppgradering til luksuspakken byr på et 835 watts Mark Levinson-anlegg med 15 høyttalere og premium surround system som er kompatibelt med begge de tilgjengelige navigasjonssystemene. Avansert Clari-Fi™ komprimert musikkrestaureringsteknologi gir nytt liv til digitale musikkfiler.

Også tilgjengelig er bransjens første 12,3” høyoppløselige split-screen multimediaskjerm. Denne gjør det mulig å vise et fullskala navigasjonskart samtidig som man har tilgang til kontrollene til lyd- eller klimaanlegget og andre funksjoner. Dette inkluderer også den anvendelige mus-lignende «Remote Touch Interface» (joystick-type).

RX 450h L, som er den kraftigste og mest drivstoffeffektive RX-modellen, kan også utstyres med Blindsonemonitor (BSM) med automatisk brems for kryssende trafikk bak kjøretøyet.

KJØRETØYETS SPESIFIKASJONER

 • Lexus Hybrid Drive: 3.5-liter V6 motor, Motor Generator 1, Motor Generator 2 og en trinnløs kontinuerlig variabel transmisjon.
 • Total systemkraft 230 KW (313 hk) 8-trinns elektrisk styrt trinnløs automatkasse (E-CVT).
 • Firehjulstrekk er standard med en uavhengig elektrisk motor-generator bak.
 • 37 kW nikkel metal hydride (Ni MH) hybrid batteri

 • En rekke banebrytende teknologier forbedrer strukturell stivhet, blant annet høyteknologisk lim og lasersveising, bruk av høyfast stål gjennom kjøretøyet, og en prosess som kalles ringformet rammekonstruksjon gir forsterkede seksjoner rundt front- og bakdørene.
 • 20” aluminiums felger med 235/55R20 dekk

 • Lexus Safety System + inkluderer Kollisjonsvern (PCS) med fotgjenger-oppdagelse, Filskiftassistent med aktiv styre-input, Automatiske fjernlys (AHB) og Cruisekontroll.
 • Blindsonemonitor (BSM) med automatisk brems for kryssende trafikk bak kjøretøyet er også tilgjengelig.
 • For RX L 2018-modeller er Enform Safety Connect og Enform Service Connect inkludert i 10 år.
 • 10 SRS-airbager, inkludert to-trinns og to-kammers airbager for fører og passasjer foran, airbager for knær for fører og passasjer foran, airbager på siden både foran og bak og gardin-airbager som dekker alle tre seteradene i hele deres lengde.
 • 4-sensors og 4-kanals ABS-bremser med elektronisk bremsekraftdistribusjon (EBD), Bremseassistanse (BA), Antispinn (TRAC), Stabilitetskontroll (VSC) og bakkestartassistent.
 • I tillegg reduserer Smart Stop-teknologi automatisk motorkraften når bremsepedalen og gasspedalen aktiveres samtidig under gitte forhold.
 • Aktive nakkestøtter foran bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av en nakkeslengskade ved gitte typer påkjørsler bakfra i lavere hastigheter.
 • Panorama View Monitor (tilleggsutstyr)

 • 10-veis elektriske framseter med korsryggjustering.
 • Akustisk glass i frontrute.
 • Mulighet for å tilpasse kjøretøyinnstillinger, inkludert personlige preferanser for automatisk låsing av dører, tilpasning av lys både til interiør og eksteriør, Easy Exit fra førersetet og innstillinger for lukking av vinduer.
 • Tri-sone automatisk klimaanlegg med luftfilter.
 • Skinn i seteoverflatene.
 • Skinntrukket tre-eikers ratt med integrert betjening av lydanlegget.
 • Lexus Display Audio med 8” multimedia-skjerm og 9 høyttalere.
 • Automatisk bakluke med smart betjening.
 • Elektrisk justering av rattstamme i høyde- og lengderetning.
 • SmartAccess med Start/Stop-knapp.

 • Elektrisk soltak.
 • Luksuspakke: inneholder innholdet i Premium-pakken pluss 20-tommers hjul, oppvarmede og ventilerte forseter, oppvarmet ratt, soltak og tåkefølende klimakontrollsystem.
 • Mark Levinson® Surround Sound system med 15 høyttalere.
 • Navigasjons med 12.3” display, Remote Touch Navigasjons kontroll, avansert stemmestyring, Trådløs lading m.m.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER