concept cars

KONSEPTBILER

Lexus' konseptbiler byr på spennende glimt inn i vår fremtidige designretning.

main menu lexus brand

DESIGN
INNOVASJON

Denne delen profilerer noen av våre mest slående designkonsepter og andre nyvinninger.

hybrid cars

HYBRIDBILER

Det er mange typer hybridbiler, og de har alle én ting til felles.

lexus service

LEXUS-TJENESTER

Finn dine nærmeste Lexus-sentre eller servicestasjoner ved å taste.

Brukte Biler

BRUKTE BILER

Godkjent bruktbil-programmet fra landsomfattende Lexus-forhandlere.

OPPRINNELSE

For noen år siden ble Toyota Motor Corporation-sjef Akio Toyoda invitert av Toyota Marine Department til å tilbringe noen dager på vannet bak rattet på den nye Ponam-serien av luksusyachter som snart skulle lanseres i Japan. Som mesterfører ble Akio Toyoda imponert over effekten fra motorene og de avanserte skrogkonstruksjonenes manøvrerbarhet og stabilitet. Som varemerkesjef i Lexus International forsto han også potensialet med en sprek luksusyacht som supplement til Lexus-merket.

Dette førte til at Marine Department begynte å forestille seg hvordan en spenstig luksusyacht kunne bidra til at Lexus-merket ble utvidet til nye livsstils- og rekreasjonsprodukter. Resultatet ble avslørt av Lexus 12. januar 2017 med Lexus Sport Yacht Concept, presentert på Di Lido Island i Biscayne Bay i Miami Beach i Florida.

DESIGN

Lexus Design Centre i Toyota City fikk i oppgave å bygge en åpen sportsyacht med styling og manøvrerbarhet av beste Lexus-merke og doble, eksplosive Lexus V8-ere for dagsutflukter med seks–åtte passasjerer. Sommeren 2015 ble konsepter fra designteamet evaluert av Tokuo Fukuichi, sjefingeniør og administrerende direktør for Lexus International, Shigeki Tomoyama, direktør og ansvarlig for Toyota Marine Department, og konsernsjef Akio Toyoda. – Dette konseptet for en Lexus sportsyacht ga oss mulighet til å utforske hvordan Lexus’ designspråk kunne anvendes på maritime ideer, forklarer Yoshihiro Sawa, direktør i Lexus International. – For Lexus Design Centre har prosjektet vært svært interessant. Det er nyttig for oss fordi det frigjør vår kreative energi og stimulerer fantasien til å forestille seg muligheter for design og livsstil utenfor bilens univers som vi kjenner godt.

Det antatte forslaget fortsatte å bli finpusset gjennom 2015 mens Marine Department utviklet konstruksjonen og systemene om bord. Som konsept er Lexus Sport Yacht som ble avdekket i Miami, et engangsprosjekt uten produksjonsformål. Til å produsere dette enkelteksemplaret valgte Marine Department Marquis-Carver Yacht Group i Pulaski i Wisconsin basert på selskapets interne konstruksjons- og produksjonskapasitet og kompetanse innen store, håndlagede komposittstrukturer.

EGENSKAPER

Skroget og dekket på Lexus Sport Yacht Concept er sømløst sammenføyd over en indre struktur og produsert i ett eneste stort stykke. Materialet er en håndlaget komposittkonstruksjon med karbonfiberarmert tokomponents polyuretanepoksy, dvs. samme materiale som brukes i racingbiler og superbiler som Lexus LFA, fly samt konkurranseski, -sykler og -båter.

Lexus Sport Yacht Concepts unike CFRP-konstruksjon er nesten 1 000 kg lettere enn en lignende yacht i glassfiberarmert plast. For å redusere vannmotstanden og gi bedre høyfartsegenskaper har båten stegskrog.

Konseptbåten har doble 5,0-liters bensindrevne V8-motorer på 446 hk hver, koblet til hydraulisk styrte påhengsmotorer. Maskinene bygger på samme kraftige 2UR-GSE-motorer som sitter i Lexus’ supertsportmodeller RC F, GS F og LC 500. Motorene gir båten en toppfart på 43 knop (ca. 80 km/t). En sidepropell med styrespak bistår ved fortøyning.

På førerplassen manøvreres og overvåkes alle funksjoner fra en trykkskjerm som viser både GPS-navigator, radarbilde, ekkolodd, belysning og underholdningssystemer. Armlenet på det elektrisk regulerbare kapteinsetet kan felles ned for å tilby sitteplasser for svært spesielle gjester.

Den fremre kabinen er på Lexus-vis svært innbydende med innredningsdetaljer i luksuriøst skinn og tre. Den har ståhøyde, et bord ved en sofa med plass til seks personer og klimaanlegg for et behagelig klima også på varme dager.

Båten har også et kjøkken med komfyr, oppvaskkum og kjøleskap. Under dekk finnes det også en dusj.

Et integrert audio/video-system er koblet opp i et lokalt nettverk med Internett-forbindelse via 4G. Revolution Acoustics-høyttalere drevet av en Mark Levinson®-forsterker og med takpanelet som transducer sørger for lydopplevelsen.

TEKNISKE DATA

(foreløpige verdier)

Lengde 12,7 m
Bredde 3,86 m
Antall passasjerer 8 personer
Motoreffekt 885 hk / 660 kW
Topphastighet 43 knop

BAKGRUNN

Lexus, en divisjon av Toyota Motor Corporation, ble grunnlagt i 1989 for å utvikle og produsere de fineste bilene som noensinne var blitt bygd, og levere kundeservice av ypperste sort. Lexus International ble i 2011 opprettet som et selskap i selskapet for å samordne all sentral strategi, planlegging, konstruksjon, bygging og produksjon for merket. Marine Business Department i Toyota Motor Corporation (TMC) ble grunnlagt i 1997 for å utvikle luksusyachter ved hjelp av avansert teknologi og kvalitetskontrollmetoder perfeksjonert under utviklingen av Lexus’ luksusbiler. Toyota Marines Ponam-serie har omfattet 26- og 28-fots sportsfiskebåter i glassfiber og 31-, 35-, 37- og 45-fots luksuscabincruisere med solide, stillegående skrog i fullsveiset A5083-aluminiumlegering. Ponam-modeller har svært effektive turbodieselmotorer basert på motorene i Lexus’ luksus-SUV-er GX 300d (3,0-liters 4-sylindret turbodiesel) og LX 450d (4,5-liters dieseldrevet V8 med dobbeltturbo). Toyota Ponam-serien er markedsledende på det japanske luksusyachtmarkedet.

Fra 1998 til 2002 utviklet og produserte Toyota Marine også Epic-serien med vannskibåter og wakeboardbåter i glassfiber, hovedsakelig for det amerikanske markedet. Alle hadde den 4,0-liters bensindrevne 1UZ-FE DOHC V8-eren fra Lexus’ luksussedan LS 400. Marquis Yachts, LLC, er et uavhengig, privateid selskap i Pulaski i Wisconsin som tegner, bygger og produserer merkene Marquis Yachts og Carver Yachts. Kronjuvelen i Marquis-serien er en 73-fots luksusyacht i tre nivåer med skrog, dekk og overbygning i glassfiberarmert plast.

Mer informasjon finnes på www.marquisyachts.com or www.carveryachts.com.

For at du skal få en best mulig Lexus-opplevelse på nettet, benytter vi og våre utvalgte partnere informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Hvis du går videre uten å endre innstillinger, går vi ut fra at du vil motta alle informasjonskapslene på Lexus' nettsted med glede.

LES MER