1. Plug-In Hybrid
  2. Fordeler med en Plug-In Hybrid
PLUG-IN HYBRID

FORDELER MED EN PLUG-IN HYBRID

Samme hvilken kjøretur det er snakk om, demonstrerer en plug-in hybrid fordelene med elektrisk kraft samtidig som den har alle fordelene til en bensinbil. Når man kjører på både elektrisitet og bensin, regenerer bilen underveis, akkurat som en selvladende hybrid. En plug-in hybrid kan være riktig valg for deg, og under kan du lese mer om hvordan.

En plug-in hybrid kjøres på både strøm og bensin, og du er således ikke i ladestatusens vold som i en elbil. Det betyr også at ikke må fullade batteriet for lengre turer, selv om det også betyr at du går glipp av deler av utslipps- og kostnadsreduksjonen. Poenget er, at uavhengig av hvorvidt du er i EV-modus på kortere reiser eller bruker en kombinasjon av EV- og Hybridmodus på lengre reiser. så er dette en bil som tilpasser seg deg, ikke omvendt.

LAVERE KOSTNADER

Den mest opplagte kostnadsbesparelsen med en Lexus PHEV kommer fra bruken av strøm heller enn bensin i EV modus (opptil 74 km ved blandet og opptil 97 km ved bykjøring). Besparelsene kan økes ytterligere ved å lade når strømprisene er lavere, som på natten. I mange land i Europa har plug-in hybrider dessuten reduserte avgifter - som i Norge hvor CO2-utslipp og elektrisk rekkevidde påvirker engangsavgiften. I enkelte storbyer, London for eksempel, er plug-in hybrider fritatt for rushtidsavgift. Alt i alt er plug-in hybrider mye kjøreglede for pengene, med lavere kostander til drivstoff og lavere avgifter enn en sammenlignbar bensin- eller dieselbil. Med færre deler å vedlikeholde, bremsene belastes for eksempel mindre takket være regenerering av energi, og lavere dekkslitasje takket være smidig og lineær akselerasjon, er det også penger å spare på service.

GRØNNERE REISER

Lexus leder an utviklingen og fremmer bredere bruk av hybride luksusbiler med et mindre miljøavtrykk. Så vel som å redusere utslippene til bilene våre, sikter vi mot å innen 2050 ha null CO2-utslipp fra alle Lexus-fabrikker og å minimere vannforbruket deres. Plug-in hybrider som NX 450h+ lar deg kjøre lengre i EV-modus, noe som reduserer bensinforbruket og tilhørende utslipp.

SELVTILLIT HELE VEIEN

Rekkeviddeangst er ikke et problem med en plug-in hybrid. Du har en kraftfull bensinmotor i bakhånd, så du trenger aldri bekymre deg for å bli stående i veikanten tom for strøm. For best mulig utnyttelse av EV-modusen, kan du se ladenivået og rekkevidden til NX 450h+ Plug-in Hybrid på mobilen ved hjelp av Lexus Link-appen.

KOMPROMISSLØSE YTELSER

NX 450h+ plug-in hybrid hever lista for kompromissløse elektrifiserte biler. Den har 309 hestekrefter, er bemerkelsesverdig stillegående og slipper ut kun 21 gram CO2 per kilometer. Akselerasjonen kjenner du - 0-100 på 6.3 sekunder - takket være et kraftig plug-in hybridsystem som kombinerer en 2.5-liters bensinmotor med elmotorer og et 18.1 kWt litium-ion-batteri. Med klasseledende elektrisk rekkevidde på inntil 74 km (97 km ved bykjøring) kan NX 450h+ kjøres i inntil 135 km/t i EV-modus.

SELVLADENDE KREFTER

Lexus' Plug-in Hybrider lader seg selv mens du kjører. Når du bremser eller tar foten av gassen, samles kinetisk energi (som går til spille i konvensjonelle biler). Alle Lexus' Selvladende Hybrider og Plug-in Hybrider bruker denne energien til å lade batteriet, sammen med krefter som genereres når man kjører i høyere hastigheter. Det betyr at du kan redusere drivstofforbruket og komme deg lenger på strøm.