1. Plug-In Hybrid
  2. Hvordan Virker En Lexus Plug-In Hybrid?
PLUG-IN HYBRID

HVORDAN VIRKER EN LEXUS PLUG-IN HYBRID?

Nye Lexus NX 450h+ er den første plug-in hybriden fra Lexus. Men hva er egentlig en plug-in hybrid, hva er fordelene og hvordan drives bilen din?

HVORFOR SKULLE JEG VELGE EN PLUG-IN HYBRID

En plug-in hybrid er den ideelle løsningen for de som ønsker seg en balanse mellom elektriske ytelser og bensin, mellom utslippsfri kjøring og null rekkeviddeangst. Du kan kjøre på strøm alene, altså utslippsfritt, i inntil 135 km/t, og du kan foreta mellomlange og korte reiser i EV-modus. Å lade NX 450h+' litium-ion-batteri er enkelt, og med en bensinmotor å lene seg på, er rekkeviddeangst ikke-eksisterende.

HVA ER EN PLUG-IN HYBRID?

En plug-in hybrid (eller PHEV) har både en bensinmotor (noen ganger diesel) og en eller flere elektriske motorer. Batteriet, som kan lades hjemme eller på en ladestasjon underveis, er større enn de man finner i selvladende hybrider, men mindre enn de man finner i rene elbiler. Ved å bruke denne teknologien, lar Lexus NX 450h+ deg kjøre inntil 74 km (97 i urbane strøk) i Elektrisk modus (EV) med enestående komfort og kraftig akselerasjon. Men det er bare halve historien. Når batteriet er tømt, kommer NX 450h+' selvladende hybrid-egenskaper til sin rett, med en uslåelig effektiv hybridmodus med lavt drivstofforbruk og tilhørende lave utslipp uansett hvor lang reisen er. Denne besnærende kombinasjonen av selvladende hybrid-ytelser og EV-rekkevidde, er resultatet av mer enn 15 år i fronten av elektrifiseringsteknologi.

HVORDAN LADER JEG EN PLUG-IN HYBRID

Plug-in hybrider har mindre batterier enn helelektriske biler, som betyr at de kan lades raskt hjemme eller på en av stadig flere ladestasjoner. Du kan også lade hjemme, for eksempel med en Lexus ladeboks som kan installeres for raskere lading. På veien viser Lexus Link-appen plasseringen, tilgang og til og med kostnaden per kilometer ved offentlige ladestasjoner på tvers av Europa.

HVORDAN FØLES DET Å KJØRE EN PLUG-IN HYBRID

En plug-in hybrid som nye NX 450h+ imponerer uavhengig av kjørestil. Den første plug-in hybriden fra Lexus byr på en gyllen middelvei mellom komfort og dynamiske egenskaper vi kaller Lexus' 'Kjøresignatur'. I EV-modus er stillheten til bilen påfallende. Når man velger å bruke bensinmotoren, er overgangen fra elektrisk til bensin sømløs og bilen oppfører seg som en hvilken som helst konvensjonell bil i høyere hastigheter. Fremfor alt vil kjøreturen oppleves mer behagelig, mer avslappende. Du vil kjenne på følelsen av kontroll, kraft, rett og slett gleden som kjennetegner enhver Lexus.