1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Provocative Perspectives

PROVOSERENDE PERSPEKTIVER

For å være modig, må du stå for noe. Når det gjelder design og styling, gjør vi det vi tror er rett, da vi alltid setter kreativitet og estetisk presisjon i første rekke.

DESIGN MED MENING

Lexus design er like utfordrende som provoserende da våre designere alltid er frie i uttrykk og tanke. Vi utforsker og forfølger nye ideer ustanselig. Vi starter alltid med idéer som er orginale, dristige og utfordrende. Disse idèene omdanner vi deretter til visjonær bildesign, som blir like annerledes som den blir fantasifull - i alle aspekter.

Å TA DRISTIGE VALG

Hos Lexus går vi alltid et sted lengre. Vi har styrken til å flytte grenser og skille oss ut i mengden. Kort sagt; vi vet hvem vi er og vi gjennomfører alltid det vi tror på.

Hvorfor? Fordi dristige designvalg skaper fantastiske opplevelser. Fordi det som berører oss mennesker er det som vi ikke er vant med. Det som er nytt og overraskende gjør oss nysgjerrige og skaper kontraster i hverdagen vår. Når du tør å prøve det som føles ukjent, vil du oppleve at det virkelig får deg til å føle noe.

ET GLOBALT SYNSPUNKT

Ulike perspektiver, forskjellige kulturer og nye bakgrunner driver frem vår kjente Lexus-design. Vi er stolte over å ha tre designsentre i ulike verdenshjørner. De arbeider både selvstendig og i samarbeid, hvilket oppmuntrer deres radikale tenkning og eksperimentelle miljø. Ut fra disse prosessene av meget høy kvalitet oppstår våre ikoniske biler.

AICHI PREFECTURE, JAPAN

RX, LC og flaggskip-sedan LS har noe unikt og imponerende til felles. De ble alle skapt innenfor veggene til Lexus’ Aichi Prefecture Design Studio. Rommet optimaliserer og dyrker frem hele designprosessen, fra grove skisser til 3D-modeller og nesten ferdige prototyper.

I øverste etasje finner du en helt enestående inspeksjonshall. Takket være et 200-tonns skyvetak kan våre designere i all hemmelighet se hvordan protypene ser ut i dagslys. I tredje etasje finnes det en ekte kinosal og et rom for virtuell virkelighet. Her tester de hvordan prototypene fungerer i vanlig trafikk. Første etasje huser et fotostudio hvor våre legendariske modeller foreviges.

RIVIERAEN, FRANKRIKE

Lexus europeiske designsenter ligger i Sophia Antipolis, bare et steinkast fra Middelhavets asurblå overflate. Med alpene i bakgrunnen og Cannes bare en kort kjøreturer unna. Dette er det ultimate stedet for å hente inspirasjon til nyskapende design.

ED2 – European Design Development – er et 6000-kvadratmeter stort bygg hvor Lexus sitt europeiske designteam jobber. Alt fra designerne til modellbyggere arbeider i nært samarbeid med Aichi Prefecture Design Studio i Japan. Her vekkes noen av verdens fineste konseptbiler til live. Som den grensesprengende LF-SA, konseptbilen som ble presentert under bilmessen i Genève i 2015.

NEWPORT BEACH, CALIFORNIA

Lexus globale designkontor heter CALTY Design Research og ligger i California. Og navnet er viktig. CALTYs president Kevin Hunter forklarer navnet slik: "Vi er mer enn et stylingstudio. Vi jobber mye med forskning, og det er vi stolte av. Derfor er research fortsatt en del av studioet sin fulle tittel."

Designstudioet på Newport Beach er Lexus sin kreative kjerne og har vært det så lenge det har eksistert. Teamet stod bak den smekre LC 500 og RX – to av Lexus sine mest banebrytende produksjonsmodeller noensinne.

SE INN I FREMTIDEN

Våre vågale ideer fører til nye konseptbiler som til slutt blir produsert, men det er selve inspirasjonen som fører til futuristiske løsninger. Vi driver dermed utviklingen fremover gjennom å jobbe på en grenseløs måte. Fra luften, til havet eller fortauet, vi er åpne for å skape biler som tar deg fremover, uansett hvor du bor, eller hvilken livsstil du har.

VISJONÆRE IDEER

Når vi lar fantasien vår styre tar den oss med til uante og spennende steder. Derfor utfordrer vi våre ingeniører hver eneste dag for at de alltid skal nå nye teknologiske høyder.

Denne måten å jobbe på har bidratt til den revolusjonerende Sky Jet, Sport Yacht og et svevebrett. Tre produkter som er beviset på hvor langt vi i Lexus kan gå når vi lar fantasien ta kontroll over produksjonen.