1. Discover Lexus
  2. Goodwood
OPPDAG LEXUS

GOODWOOD FESTIVAL

LEXUS VISER ELEKTRISK FREMTID PÅ GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

Besøkende på festivalen er først ut i Europa til å ta en nærmere titt på Lexus’ Electrified Sport Concept.

Lexus Electrified Sport Concept fikk sin europeiske debut på Goodwood Festival of Speed som gikk av stabelen 23. til 26. juni på eiendommen til Goodwood House i Sussex i England.

Denne unike modellen viser Lexus’ visjon om en helelektrisk sportsbil med høye ytelser, en forsmak på hva fremtiden kan bringe når selskapet utvikler seg til et luksuselbil-merke.

Lexus Electrified Sport Concept var et høydepunkt for besøkende på Electric Avenue, et utstillingsområde dedikert til elektriske nullutslippskjøretøy. Mange av de som så bilen var raske med å dra paralleller til den ikoniske og ekstremt sjeldne Lexus LFA.

Der den håndbygde superbilen fra foregående tiår var karakterisert av en kraftfull og velklingende selvpustende V10-motor, er Lexus Electrified Sport Concept en pekepinn inn i en ny æra av sportsmodeller som fullt ut utnytter designfriheten, ytelsene og potensialet til kjøreegenskapene som følger av et helelektrisk drivverk. Lexus forventer at en produksjonsmodell av konseptet ville gjøre 0-100 km/t langt nede på to-sekunders-tallet, mens den potensielle bruken av faststoffbatteriteknologi ville sikre en rekkevidde på mer enn 700 km.

Mens Lexus Electrified Sport Concept viser hva fremtiden kan bringe, viser Lexus også dagens elbil-utvalg på Electric Avenue: den nylig avdukede RZ 450e, en mellomstor SUV, og UX 300e, en kompakt crossover.

Helt nye RZ 450e hadde verdenspremiere i april, og vil komme i salg i Norge og Europa i første kvartal neste år. Luksus-SUV-en er den første elbilen fra Lexus som er utviklet som helelektrisk fra grunnen av. Den bruker Lexus’ nye elbilarkitektur med en ny elbilplattform som gir høy karosseristivhet og et lavt tyngdepunkt – kvaliteter som bidrar til komfort, kontroll og tillitt, alle sentrale elementer i Lexus Driving Signature. Den har også lang akselavstand, som gir en svært romslig kupé. Det kraftige litium-ion-batteriet er helt integrert i karosseriet under bilens gulv. Kvaliteten til batteriet er nøye kontrollert for å sørge for at ytelsene holdes høye over tid.

UX 300e er en helelektrisk variant av Lexus’ UX kompakt-SUV. Den ble lansert i 2020 og har vært en pioner i Lexus Electrified-strategien med kombinasjonen av nullutslipp og takumi håndverkskvalitet som er et kjennetegn ved merket. EV-systemet i UX 300e bruker et litium-ion-batteri plassert under bilens gulv, slik at et lavt tyngdepunkt ivaretas. Den har 204 hestekrefter og en rekkevidde på 315 kilometer etter WLTP-standarden.