1. New Cars
  2. RZ
  3. Lexus RZ med forhjulsdrift
PRESSEMELDING

LEXUS RZ MED FORHJULSDRIFT

  • RZ ble først introdusert som en firehjulsdrevet modell. Nå tilbyr Lexus flere valgmuligheter og utvider RZs utvalg for å nå et større antall kunder med tillegg av en forhjulsdrevet modell. Dette innebærer en ny innstegsmodell for RZ-serien, med en lavere pris, uten at det går på bekostning av egenskapene som definerer Lexus første spesialdesignede batterielektriske kjøretøy. Kunder kan forvente det samme håndverket og fokus på detaljer, mens sjåføren vil nyte den finjusterte Lexus Driving Signature som gir tillit, komfort og kontroll på hver kjøretur.

    -Nye RZ 300e vil tiltrekke seg nye kundegrupper hvor rekkevidde er viktigere enn fremkommelighet. Kjøreopplevelsen er fortsatt 100% Lexus, sier Jan Christian Holm, General Manager for Lexus i Norge.

Batteriets elektriske drivlinje forblir den samme, bortsett fra bakakselen og omformeren som brukes på AWD-versjonene. Med en påfølgende reduksjon i bilens egenvekt tilbyr RZ 300e en utvidet rekkevidde. Den offisielle WLTP kombinerte rekkevidden er opptil 480 km med 18-tommers hjul; og med 20-tommers hjulene er rekkevidden opptil 419 km. Til sammenligning har AWD-versjonene rekkevidde på opptil 440 og 395 km.

Den elektriske motoren og litium-ion-batteriet produserer en maksimal effekt på 204 DIN hk/150kW, med et maksimalt dreiemoment på 266 Nm tilgjengelig fra 0 rpm. Dette sikrer rask akselerasjon, og distanse fra 0-100 km/t tilbakelegges på åtte sekunder.

Kundeleveranser av de nye FWD-modellene forventes å starte i august.