EN NY HORISONT VENTER

Lexus UX hadde verdenspremiere på Geneva Motor Show. Med designen til en kompakt-SUV og de smidige kjøreegenskapene til en kompaktbil, er UX en frisk tilnærming til luksuriøst byliv.

FILM FRA UX AVDUKINGEN

PRESSEKONFERANSE

2018 lexus ux key features
 • SUV STYLING

  En stilfull og egenartet eksteriørdesign gjør UX unik i klassen. Den kombinerer trygghetsfølelse og romslighet med et kompakt ytre.

 • GOD OVERSIKT

  I kupeen spiller et førerfokusert miljø sammen med en usedvanlig god oversikt over veien og en høy seteposisjon.

 • SMIDIGE KJØREEGENSKAPER

  Som første Lexus bygget på den nye GA-C-plattformen, kan UX skilte med det laveste tyngdepunktet i klassen og eksepsjonell karosseristivhet. Det gir kjøreegenskapene en smidighet som kan minne om en kompaktbil.

 • LUKSURIØST INTERIØR

  På innsiden gjør Lexus-håndverk og -kvalitet seg gjeldende. Valgmulighetene inkluderer setetrekk inspirert av strukturen i japansk papir og skinn i tradisjonell sashiko quilting.

 • SELVLADENDE HYBRID

  UX 250h er utstyrt med fjerde generasjon selvladende hybridsystem, som har en kraftigere elmotor og er mer effektivt. Forbered deg på å bli overrasket.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  UTFORDRER KONVENSJONER

  Lexus UX utfordrer alt som kom før den, og sammenstiller urban design med en styrke som ikke er til å ta feil av. Fra siden uttrykker karosseriet rene og dynamiske linjer.

  I front har den karakteristiske signaturgrillen et intrikat vevd mønster som, med Lexus-merket som utgangspunkt, gradvis endrer form utover. Triple LED-hovedlykter er rammet inn av lys formet som en pilspiss til bruk på dagtid.

  I sin søken etter innovasjoner har designteamet gjort en rekke gjennombrudd innen aerodynamikk. Blant disse er finner på baklyktene som bidrar til stabilitet når vind treffer fra siden, og hjulbuer som drar nytte av luftstrømmene over bilen for å redusere krengning i svinger.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  OMFAVNER JAPANSK HÅNDVERK OG DESIGN

  Med nye UX satte det kreative teamet seg fore å viske ut det konvensjonelle skillet mellom eksteriør- og interiørdesign.

  I førersetet får man inntrykk av at øvre del av instrumentpanelet strekker seg gjennom frontruten og ut på panseret. Denne effekten gir føreren bedre følelse med størrelsen på bilen, som, kombinert med utmerket utsyn framover, gjør den enkel å manøvrere i bymiljøet.

  Temaet fortsetter på innsiden, med Takumi-utformet sashiko skinn; en syteknikk som brukes til å styrke Judo- og Kendo-drakter. Et annet alternativ er et interiør som tar igjen papirmønsteret i ’shoji’ skyvedører, som ofte er å se i japanske hjem.

 • 2018 lexus ux portrait seek new

  LEXUS UX

  FINN NYE VEIER TIL KRAFT OG BESKYTTELSE

  Man startet på null, med et helt nytt chassis og nytt understell. Karosseristivhet og lavt tyngdepunkt gjør UX til en smidig SUV som er morsom å kjøre. Kreftene i UX 250h kommer fra et selvladende hybridsystem som gir lave utslipp, og den er også tilgjengelig med firehjulstrekksystemet E-Four.

  UX kommer med en rekke innovative teknologier: blant annet Panoramic View Monitor og et Mark Levinson® Premium Surround system i verdensklasse. Alle UX-modeller kommer standard med Lexus Safety System +. Det inkluderer et Kollisjonsvernsystem med fotgjengergjenkjenning, Filassistent med tretthetsvarsling og Filskiftassistent som holder deg på rett kurs, Adaptive fjernlys, for bedre sikt nattestid og Dynamisk Radar Cruisecontrol som justerer farten etter kjøretøyet foran.

Next steps