1. Discover Lexus
OPPDAG LEXUS

HÅNDVERK

Presisjon. Forpliktelse. Ferdighet. Alle disse begrepene integreres i det unike håndverket vi finner i hver eneste Lexus.

OVERLEGEN KVALITET

Gjennom hele Lexus-utvalget er hver enkel detalj utformet etter de strengeste standarder. Alle aspekter møtes for å skape en raffinert, uanstrengt opplevelse for både førere og passasjerer.

HÅNDSYDD PRESISJON

Neste gang du tar plass i en av våre biler, kan du bruke noen sekunder på å beundre de vakkert sydde sømmene som pryder interiøret. Enkelheten og elegansen avslører ikke hvor vanskelig de er å skape.

Stingene må utføres nøyaktig – hver gang. Effekten er til å ta og føle på, da de håndsydde sømmene står i vakker kontrast til spissteknologien til bilens ulike instrumenter.

FARGER SLIK DU ALDRI HAR SETT DEM

Lakken vår er kompleks og full av karakter. Vi bruker en flerlagsprosess som endrer hvordan bilen fremstår og hvordan lakken reflekterer solstråler. Fem lag legges på og lakken varmes fire ganger. 

Som et ledd i innovasjonen, introduserer Lexus Structural Blue for sportscoupeen LC 500. Denne enestående nye fargen og dens innovative finish er kulmineringen av nær 15 års forskning- og utviklingsarbeid og nært samarbeid mellom forskere, ingeniører, designere og lakkeksperter. Den er inspirert av de iriserende vingene til den blå morpho-sommerfuglen. Lagvise nanostrukturer i Structural Blue ble laget for å forsterke refleksjonen av nærmere 100% av synlig lys (lakk reflekterer vanligvis rundt 50%), og slik gi en farge som er mer dynamisk og levende enn noen annen blåfarge i verden. 

VÅTSLIPINGSPROSESS

En perfekt overflate har uanstrengt appell, men er tidkrevende å skape. Etter hvert lag med grunningslakk blir bilens eksteriør våtslipt for hånd.

Finishen blir så kontrollert av det vaktsomme blikket til Takumi-håndverksmestere, samt med digitale skannere. Ingenting blir oversett. En feilfri og helt glatt overflate er det som skal til for å oppfylle være strenge standarder.

 

 

 

FININNSTILT INGENIØRKUNST

Våre motortester er ikke bare automatisert. I tillegg til å bruke den nyeste teknologien til å garantere høyest mulige standard, blir også alt som befinner seg under panseret overvåket av en håndverksmester.

Menneskehender lever i harmoni med topp moderne systemer, som for eksempel CT-skanning, noe vi har lånt fra medisinen. I motsetning til vanlige skannere ser disse rett inn i hver motor, slik at hvert eneste eksemplar overholder Lexus' strenge kvalitetskrav.

Takumi bruker også verktøy som et vanlig stetoskop for å sikre at presisjon og kvalitet opprettholdes til enhver tid.

 

 

 

TAKUMI-MESTERE

Det eldgamle japanske konseptet «Takumi» er sentralt i alt vi gjør. Våre Takumi-håndverksmestere er vokterne av denne kunsthåndverksfilosofien, og bringer en human touch til alle aspekter av Lexus-design og -utvikling.

INGEN SNARVEIER

Det er bare en vei som leder til overlegent håndverk, og den krever nitid fokus på detaljer. De gjemmer til og med feil og merker på bilene for å forsikre seg om at arbeiderne møter standardene. Fra testsjåførene som testes før de slippes ut på veien, til rommet der fremtidige Takumier trener sansene, disse filmene vil vise deg hvorfor ingenting annet er bygget helt som en Lexus. 

MENNESKER & TEKNOLOGI

Håndverk uten sidestykke kommer fra roboter og mennesker som jobber harmonisk sammen. Å programmere de unike sansene til høykompetente håndverkere inn i de konsistente og effektive bevegelsene til robotteknologi, har resultert i håndverk på et nytt nivå.

 

OVERMENNESKELIG

Etter timer med øvelse og trening utvikler Lexus' Takumi mesterhåndverkere nærmest overmenneskelige sanser. Øyne som kan se feil som er usynlige for et utrent øye, hørsel som kan fininnstille en motor med kirurgisk presisjon og berøring med en følsomhet som kan merke imperfeksjoner en brøkdel av en millimeter store.