1. Discover Lexus
  2. Takumi Masters

TAKUMI-MESTERE

Det eldgamle japanske konseptet «Takumi» er sentralt i alt vi gjør. Våre Takumi-håndverksmestere er vokterne av denne kunsthåndverksfilosofien, og bringer en human touch til alle aspekter av Lexus-design og -utvikling.

EKSPERTISE OVER TID

Lexus Takumi-håndverksmestere – eller bare «Takumi» – innehar en verdifull blanding av dyktighet og innstilling. De er høyt utdannet, med et sterkt fokus på detaljer. Og de har en ekte tro på det aller beste og vil gjøre alt for å oppnå det. Alle fokuserer på et bestemt element i produksjonsprosessen for bil. Det blir en lidenskap og en besettelse. Blant de 7700 ansatte på Miyata Lexus Plant i Kyushi, er det bare 19 Takumier. De utgjør toppdivisjonen blant våre ingeniører.

UOVERTRUFNE FERDIGHETER

Hver Takumi har minst et kvart århundres erfaring innen sitt felt. Som vitnesbyrd om alle disse årene med fokusert læring har de en bredde og en dybde i sine kunnskaper som er rett og slett slående – like bemerkelsesverdig som deres raffinerte intuisjon.

De finpusser stadig sin ekspertise, men de deler den også. Som teamledere bevarer de Lexus-tradisjonen og dyrker frem nyskapende nytt talent, de videreformidler verdifulle ferdigheter og prosesser, og de sørger for at alle aspekter ved hver eneste Lexus er perfekte.

DYKTIGHETEN TESTES

DELIKAT BERØRING

Takumiene er ekstremt godt inne i den ypperste spissteknologien, og de spiller en hovedrolle i det å skape den. Men mange av deres mest berømte ferdigheter går langt forut for den digitale tidsalderen.

Takumienes ekstra følsomme berøringssans er legendarisk. Hendene er deres mest verdifulle verktøy. Med rene, hvite hansker bruker de sin følsomhet til å kjenne etter ørsmå feil, som alle er mindre enn på én millimeter. På denne måten garanterer de overlegen kvalitet.

FART OG PRESISJON

Før man blir en Takumi, blir kandidatene grundig testet på en mengde ulike måter. Én test er særskilt japansk, og handler utelukkende om kraften i den menneskelige berøring. Den dreier seg om kunsten å brette papir – origami.

Takumi-aspirantene blir utfordret til å brette en relativt enkel origami-katt. Men de må gjøre det med én hånd – den de ikke bruker til vanlig – og de må fullføre figuren fiks ferdig på under 90 sekunder.

FRA HÅND TIL MASKIN

Takumi-ekspertise sørger for enestående standard innen byggekvalitet og finish. Vår filosofi er sentrert rundt mennesket og en tro på perfeksjon, noe som er etterlengtede og respekterte kvaliteter i hele bilbransjen. I dag er mange av Lexus’ robotfunksjoner programmert med Takumi-ferdigheter. Dette handler ikke om at maskiner som overgår menneskelig, håndlaget perfeksjon. Snarere er det slik at vår teknologi lærer av og blir næret av de aller beste håndverksmestere. Resultatet? Ekte automatisering av håndverk.

SAMARBEID MED HÅNDVERKSMESTERE

Takumi er den drivende kraften bak Lexus’ håndverk, overlegne kvalitet og fokus på detaljer, men samarbeid med andre håndverksmestere inngår også i vår forpliktelse overfor perfeksjon. Vi er ute etter kreative mennesker som inspirerer oss med sin visjon og dyktighet, og som deler våre verdier.

Dette samarbeidet gjør at vi kan tilby noe radikalt unikt i Lexus-bilene – bemerkelsesverdige estetiske detaljer du ikke finner andre steder. Den luksuriøse interiørfinishen som er tilgjengelig for den ikoniske LS-modellen er et flott eksempel på dette.

TEKNOLOGISK INNOVASJON

Viktigheten av «the human touch» kan ikke overdrives. Samtidig er teknologisk innovasjon med på å drive Lexus-håndverket til nye høyder. Dette er drivkraften bak mange originale teknikker, og det gjør bruken av ukonvensjonelle materialer mulig.

Da vi designet den nye Lexus RX, slo vi oss sammen med den kjente instrumentmakeren Yamaha for å heve bilens interiør til uante høyder. En laserutskjæringsprosess som brukes i produksjonen av noen av verdens mest eksklusive musikkinstrumenter gjorde at vi kunne utforme slående presise, ekte trefiberplater.

NESTE HELELEKTRISKE LEXUS

HOLD DEG OPPDATERT PÅ RZ