1. Owners
 2. Maintenance
 3. Vedlikehold Av Din Lexus
SERVICE OG VEDLIKEHOLD

VEDLIKEHOLD AV DIN LEXUS

Enten du kjører mye eller lite, er det viktig å holde bilen i toppform. Vi gir deg noen tips og råd som holder din Lexus ved like, så du alltid er klar for nye reiser.

FRONTRUTE

Hvis bilen din har stått stille i en lengre periode, er det en god idé å sjekke frontruten før du kjører. Det er kanskje selvsagt, men over tid kan den ha blitt dekket i støv, pollen eller annet grums. Skulle det være i overkant mye, er kanskje ikke spylervæske og vindusviskere nok til å fjerne det. Vi anbefaler å bruke en klut med vindusvask (se eierhåndboken for mer informasjon).

DEKK

Det er viktig å sjekke dekktrykket regelmessig. For høyt eller lavt trykk øker faren for punkteringer, gir ujevn dekkslitasje, redusert veigrep og stabilitet, og generelt mindre kjørekomfort. Heldigvis er dekktrykket enkelt å sjekke!

Du finner en oversikt over riktig dekktrykk bak bensin/ladelokket, og i eierhåndboken. Om du ikke har lufttrykkmåler liggende i verktøyboden finner du en i bagasjerommet sammen med dekkverktøyet. Du kan også svippe innom nærmeste bensinstasjon – de aller, aller fleste har en luftpumpe med trykkmåler tilgjengelig.

Det er viktig å huske at dekkene mister luft selv om bilen står parkert, så sjekk trykket regelmessig, spesielt i perioder hvor bilen blir lite brukt.

Verdt å merke seg: Står bilen i ro lenge kan dekkene få et flatt felt (punktet der dekken møter bakken) som innledningsvis kan skape litt ujevnheter ved kjøring. Normalt sett vil det gi seg etter noen kilometer ved riktig dekktrykk.

SJEKK DETTE OM BILEN MÅ STÅ

Skal du reise bort eller må la bilen stå i mer enn tre uker uten bruk har vi noen tips:

 • Fyll hvert dekk til 3 bar / 43 psi ved å bruke dekkverktøyet i bagasjerommet. OBS: Ikke kjør med 3 bar / 43 psi trykk, det kan være utrygt.

 • Husk å redusere dekktrykket til normalt trykk før du kjører bilen igjen (for å være sikker, skriv en påminnelse til deg selv og legg den foran instrumentpanelet).

 • Hvis bilen blir stående veldig lenge i samme posisjon er det en mulighet for skader på dekkveggen. For å unngå dette, flytt bilen litt innimellom.

SJEKK BREMSENE

Sjekk alltid at bremsene fungerer før du legger ut på tur. Før du starter motoren: Pump bremsepedalen hardt to-tre ganger til du kjenner pedalen blir “hardere”. Hold deretter bremsepedalen inne og start motoren. Synker pedalene videre inn, fungerer bremsekraftforsterkeren som den skal.

Står bilen parkert lenge utendørs, kan selve bremsene ruste. For å fjerne rusten og sørge for riktig bremsefunksjon er det anbefalt å kjøre bilen og bremse den fra 30 km/t til full stopp, gjør dette ti ganger. Du bør bremse med normalt trykk. Med andre ord: ikke bråbrems. Forsikre deg om at du er i trygge omgivelser ved å for eksempel sjekke at det ikke kommer noen bak.

SJEKK INSTRUMENTENE OG MOTOREN

Det er også en god idé å starte motoren nå og da:

 • Sjekk instrumentpanelet for varsler. Du finner ut hva varsellampene betyr i eiermanualen, eller i Lexus Link + appen.

 • For bensin- eller dieselmotorer, kjør motoren i 20-30 minutter per uke.

 • For Hybrider, start bilen og ha den i P 'Parkeringsmodus' i minst 20 minutter.

 • Forsikre deg om at alt ikke-essensielt utstyr er slått av, slik som radio og klimaanlegg.

 • Start kun motoren utendørs for å unngå å puste inn avgasser.

 • Ikke forlat bilen mens den er i gang.

MOTOROLJE

Har din Lexus en forbrenningsmotor må du med jevne mellomrom sjekke at du har riktig mengde motorolje på peilepinnen (se eierhåndboken for detaljer). Hvis du trenger å fylle olje, sørg for at du bruker riktig type. Din lokale Lexus-forhandler kan gi deg nærmere instruksjoner.

FYLL OPP TANKEN, MEN IKKE BATTERIET

En annen ting du må ta hensyn til hvis bilen din skal stå parkert lenge er drivstoffmengde. Eier du en helelektrisk Lexus er det lurt å parkere den med mer enn 50 % strøm på batteriet.

En Lexus med forbrenningsmotor kan derimot med fordel stå parkert med full tank. Dette bidrar til at motoren går rent når du begynner å kjøre igjen.

KLIMAANLEGG

Bruk klimaanlegget med full vifte en gang i måneden for å sikre at systemet smøres, og for å hindre at det bygger seg opp smuss.

12V-BATTERI

Hvis 12V-batteriet er flatt kan du bruke startkabler, gitt at du har det tilgjengelig (se eierhåndboken for korrekt fremgangsmåte). Husk å følge avstands-reglene til enhver tid.