1. Owners
 2. Maintenance
 3. Skift av motorolje
OPTIMALE YTELSER

SKIFT AV MOTOROLJE

Oljeskift er viktig for å bevare motoren i din Lexus. Lexus-teknikere velger den oljen som gir de beste ytelsene og det beste forbruket i akkurat din bil.

BYTTE BILENS MOTOROLJE

Oljeskift er en standard del av en Lexus-service. Kilometerstanden avgjør hvor ofte motoroljen må skiftes. Ønsker du ytterligere informasjon kan du ringe til eller besøke din Lexus-forhandler.

HVORFOR BØR JEG SKIFTE OLJE?

Et oljeskift innebærer ganske enkelt å skifte ut gammel olje med ny. Prosessen er essensiell for å utvide levetiden til motorkomponentene ved å forhindre overoppheting og eventuell korrosjon. Det vil også sørge for at filteret hindrer store, ødeleggende komponenter fra å komme inn i motoren.

HVORDAN SKIFTER JEG OLJE?

 

For å garantere at oljeskiftet er gjort riktig og for å forhindre skader på din Lexus, vennligst kontakt din nærmeste forhandler for å avtale oljeskfit.

 • Lexus kjøretøy som bruker 0w-20 syntetisk olje er godkjent for utvidede oljeskiftintervaller på 10 000 km/12 måneder. Du bør imidlertid jevnlig sjekke nivået på oljen og fylle på ved behov.

  Motorer der 5w-20 eller 5w-30 mineralsk olje er påkrevd, men som tillater bruk av 0w-20 syntetisk olje vil ha behov for 5 000 km/6-måneders (det som kommer først) oljeskiftintervaller, hvis 0w-20 brukes.

  Hvis kjøretøyet brukes til aktiviteter som offroad-kjøring, å dra henger eller å kjøre gjentatte korte turer i temperaturer under 0˚C grader, eller står lange perioder på tomgang, må oljen skiftes hver 5000 km, uavhengig av type.

  Motoroljen du behøver avhenger av motoren i bilen din. For å være siker på at du bruker riktig olje anbefaler vi at du kontakter din lokale forhandler og avtaler et oljeskift.

  Hver gang oljen skiftes på din Lexus hos en autorisert Lexus-forhandler skiftes også oljefilteret. Våre teknikere har utstyret og kunnskapen som er påkrevd.
 • For å gi din Lexus best mulig pleie anbefaler vi at du foretar oljeskift hos din lokale Lexus-forhandler.

  Vårt Lexus serviceprogram dekker alle servicer din Lexus behøver i dens levetid. Besøk din nærmeste Lexus-forhandler for å finne ut mer om servicealternativene.