1. Owners
  2. Maintenance
  3. Dekk
EIERE

DEKK

Lexus tilbyr optimale dekk for dine kjøreforhold for å sikre best mulige ytelser og sikkerhet for deg og dine passasjerer. Vi anbefaler at du bruker dekk godkjent av Lexus for din modell.

MAKSIMALE YTELSER PÅ VEIEN

Det er avgjørende at dekkene dine er i god stand slik at du og dine passasjerer er trygge på veien. Tilstanden kan også påvirke bremselengden på vått føre.

Når man velger dekk er det mye å ta med i beregningen: grep, egenskaper på vått og tørt føre, stabilitet i høy fart, komfort, støynivå, kjørefølelse og drivstoffeffektivitet. Men det er en avgjørelse som er enkel hos Lexus: velg et dekk som er designet spesifikt for din Lexus.

Når tilstanden til dekkene dine forringes, gjør kjøreopplevelsen det også. Slitte dekk påvirker bremselengden på vått føre og med det sikkerheten. Men med riktige dekk har du grepet som trengs for effektiv styring, bremsing og kraftoverføring fra motoren.

LEXUS VINTERDEKK

Vinterdekk lages av en gummisammensetning som ikke blir stiv når temperaturene synker. De har dypt mønster som leder bort vann og slaps og har mange små fordypninger som forbedrer grep under bremsing, akselerasjon og i svinger. De reduserer også bremselengden på snø og is betraktelig.

Denne kombinasjonen gjør vinterdekk ideelle på snø og is, og gode på vått føre vinterstid.

PÅVIRKNINGEN VINTERDEKK HAR PÅ BREMSELENGDER

  • Snødekte Veier

    Vinterdekk hadde 8 meter kortere bremselengde på en snødekt vei under bremsing fra 50 kilometer i timen.

  • Isete Veier

    Vinterdekk hadde 11 meter kortere bremselengde på en iset vei under bremsing fra 30 kilometer i timen.

Vennligst vær oppmerksom på at diagrammene over ikke er i nøyaktig skala.

VEDLIKEHOLD AV DEKK

Å være i forkant når det kommer til vedlikehold av dekkene er ikke bare et sikkerhetstiltak, det reduserer også sannsynligheten for behovet for kostbare reparasjoner i fremtiden. Dekk i god stand er også de mest økonomiske, ettersom de gir bedre drivstoffeffektivitet.

Ved å se etter tegn til slitasje på dekkene kan du unngå lange bremseavstander, vannplaning og punkteringer. Vanlige tegn er lavt dekktrykk, ujevnt slitt mønster, vibrasjoner i rattet, uvanlige lyder, en tendens til å dra til siden og dårlige kjøreegenskaper på vått føre.

Hvis du opplever noen av disse tegnene, besøk din nærmeste forhandler for en sjekk av dekkene. For å forhindre dekk-relaterte problemer anbefaler Lexus-eksperter at du sjekker trykket i dekkene jevnlig, ser etter slitasje og måler at mønsterdybden ikke blir mindre enn 1,6 mm.

LEXUS DEKK-VEDLIKEHOLD

Våre eksperter jobber for å få deg tilbake på veien så raskt som mulig. Så om du opplever problemer med dekkene på din Lexus, besøk hvilken som helst Lexus-forhandler og få dem kontrollert. Våre spesialister kan rådgi, reparere og eventuelt skifte dekkene dine.