1. Owners
 2. Maintenance
 3. Periodisk kjøretøykontroll
EIERE

PERIODISK KJØRETØYKONTROLL

Hvis din Lexus er mer enn fire år gammel er en periodisk kjøretøykontroll påkrevd, både for å garantere at bilen din er skikket for å være på veien og at den overholder sikkerhets- og miljøstandardene satt av myndighetene.

HVA ER INKLUDERT I EN PERIODISK KJØRETØYKONTROLL

Å gjennomføre periodisk kjøretøykontroll (også kjent som EU-kontroll) hos din Lexus-forhandler er den beste forsikringen for et godt resultat for både deg og bilen din. God kundeservice er kjernen i Lexus, og de dyktige teknikerne som gjennomfører kontrollen vil gjøre sitt ytterste for å få deg trygt tilbake på veien så raskt som mulig.

En periodisk kjøretøykontroll er en omfattende sjekk som avdekker hvorvidt en bil møter de lovpålagte standardene som kreves for å kjøres på veien. Imidlertid ekskluderer det tilstanden til motor, kløtsj og girkasse. En kontroll får man til fastpris hos alle Lexus-forhandlere.

Vurderingen inkluderer en grundig gjennomgang av lys, styring, understell, batteri, drivstoffsystemet, utslipp, bremser, dekk og hjul. Hvis bilen av en eller annen grunn ikke godkjennes, vil våre eksperter gjennomføre de påkrevde reparasjonene, og alltid med originale Lexus kvalitetsdeler.

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM PERIODISK KJØRETØYKONTROLL UNDER

 • Kontakt din lokale Lexus-forhandler for å avtale en periodisk kjøretøykontroll. Våre teknikere kjenner din bil bedre enn noen, og ingen er bedre skikket til å sertifisere bilen så raskt som mulig.

  En periodisk kjøretøykontroll tar ca. en time. Hvis du velger å vente hos forhandleren vil du selvsagt møtes med gjestfriheten Lexus er kjent for mens bilen din klargjøres. Du kan også overlate bilen til oss og hente den igjen når det passer. Hvis bilen trenger ytterligere tilsyn kontakter vi deg og avtaler hva som må gjøres.

  Ingen forberedelser er påkrevd, men du kan foreta en visuell kontroll på egenhånd.
 • Hvis bilen ikke godkjennes vil vi informere deg og ta sikte på å rette feil så raskt som mulig. Din Lexus forhandler har sannsynligvis alle deler på lager, men skulle de mot formodning ikke ha det vil vi skaffe det til veie så raskt som overhodet mulig.

  En periodisk kjøretøykontroll er en lovpålagt kontroll annethvert år for alle biler eldre enn fire år. Kontrollen har som formål å avdekke hvorvidt bilen er trygg på veien. Dette er en visuell kontroll som ikke krever demontering av noen deler, til og med hjulene forblir på. Det betyr ikke at bilen nødvendigvis holder en høy standard, men at den er i tilstrekkelig god stand til at den er trygg på veien.

  En service er essensielt for å avdekke hvorvidt bilen er i god stand, få det beste ut av den og å optimalisere levetiden. En Lexus-service er en grundig inspeksjon av bilen fra alle vinkler, inkludert lys, motor, bremser, og understell. Ingen er bedre skikket til å gjennomføre en service enn våre teknikere, som har inngående kjennskap til hver Lexus-modell.

PERIODISK KJØRETØYKONTROLL - SJEKKLISTE

 •  

  Hornlyd

  Frontrutespylere og vindusviskere

  Nivåer av frontrutevask


  Hele gummiblader på viskerne, uten manglende biter.


  Setebelter som ikke er slitt, revnet eller ødelagte.


  Hvis du drar hardt i setebeltet, pass på at det låser seg.


  Ingen utposinger eller kutt i veggene på dekkene


  Ingen objekter i dekkmønsteret


  1.6 mm mønsterdybde er minimum


  Forsikre deg om at hvert dekk tilsvarer dekket på motsatt side på samme aksling i størrelse og konstruksjon


  Reservehjulet må også være kjøredyktig


  Hver pære fungerer som den skal


   

 •  

  Glassene i lyktene er frie for sprekker eller skader

  Ingen skarpe kanter i karosseriet som kan skade fotgjengere eller syklister


  Støtfangerne er sikre


  Alle dører kan åpnes fra inn- og utsiden.


  Området som vindusviskerne opererer i skal ikke være sprukket eller ha småskader.


  På utsiden av dette området må ingen skader være større enn 10 mm


  Speilene bør være sikre, rene og i god stand