1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Award 2023 - Entries
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: SEND INN DITT BIDRAG

Lexus har åpnet for bidrag til LEXUS DESIGN AWARD 2023.

Lexus´ internasjonale designkonkurranse har som hovedmål å styrke og engasjere neste generasjons kreative hoder. Helt siden konkurransen ble innviet i 2013 har den vært et springbrett for lovende talenters karriere og har siden oppstart fungert som en plattform for global anerkjennelse. Konkurransen utvikler seg stadig og Lexus sikter mot å berike plattformen for neste generasjons designtalenter ved å fokusere enda mer på deltakernes egen kreative vekst.

I år har konkurransen blitt mer strømlinjeformet og hele fire vinnere blir valgt av dommerne, men veiledning og mentorskap forblir kjernen i konkurransen. Vinnerne vil bli veiledet av ledestjerner fra designverdenen. Bidrag til LEXUS DESIGN AWARD 2023 kan sendes inn helt frem til 16. oktober, 2022.

Lexus søker innovative ideer som bidrar til en blomstrende og bedre fremtid for alle gjennom design og teknologi. Deltakerne må forklare hvordan deres kreative konsepter implementerer Lexus´ tre nøkkelprinsipper: Forutse, Innovere og Fenge. Designet må forutse globale utfordringer i samfunnet, se for seg oppfinnsomme måter å nå en bærekraftig fremtid på, og sømløst forbedre alles liv. Lexus søker engasjerende innsiktsfulle og originale design som tar hensyn til form og funksjon, samtidig som de byr på håndaste løsninger for en lysere fremtid for menneskeheten i flere scenarioer og situasjoner.

"I løpet av det siste tiåret har miljøspørsmål og andre utfordringer økt i omfang, og det samme har behovet for løsninger. Med LEXUS DESIGN AWARD har vi ønsket velkommen og anerkjent fremadstormende kreatører som tar i bruk kraften i design til å løse disse utfordringene, og gjennom det - skape en bedre morgendag for alle. Jeg venter spent på de ferske talentene og de virkningsfulle ideene som debuterer på LEXUS DESIGN AWARD 2023." Sier Simon Humphries, leder for Toyota & Lexus Global Design.

DOMMERKOMMITÉ

Juryen består av internasjonalt anerkjente designeksperter som velger fire vinnere som alle får en personlig veiledning i forskjellige designdisipliner. Hver vinner får et budsjett på 3 millioner japanske yen som tilskudd for å utvikle en prototype, samt. dekke andre relevante utgifter. Konkurransen har stort fokus på deltakernes egen kreative utvikling og er en once-in-a-lifetime mulighet for ekspertveiledning – som er pådriveren for LEXUS DESIGN AWARD. På vårparten av 2023 presenterer vinnerne fremdriften til dommerne og mentorene.

Etter fremvisning av arbeidet får vinnerne en uvurderlig en-til-en tilbakemelding på arbeidet og konsultasjon med juryen om egne visjoner, karriereveiledning og mål.

Mentorer og jury blir annonsert i høst.

Offisiell hashtag: #lexusdesignaward

ÅPENT FOR BIDRAG TIL LEXUS DESIGN AWARD 2023

OVERSKRIFT LEXUS DESIGN AWARD 2023
SØKNADSPERIODE 27. juli – 16. oktober, 2022
DOMMERKRITERIER

Hvordan designet kan komme alle tilgode.

  • Hvordan designet tar i bruk Lexus´ tre nøkkelprinsipper: Forutse, Innovere og Fenge.

FORUTSE

  • Tar konseptet og designet hensyn til og forutser globale utfordringer for fremtidens samfunn?

INNOVERE

  • Er designet nytenkende og originalt i forslag og gjennomføring?

FENGE

  • Er designet spennende og overbevisende i konsept og gjennomføring?
ENTORER Annonseres i høst
KATEGORIER Fire Vinnere
PREMIER/FORDELER
  • Fire vinnere blir invitert til veiledning — en rekke økter sammen med mentorer fra diverse fagfelt, som veileder vinnerne med å utvikle fra idé til prototype.
  • Fire vinnere får global medieeksponering for å hjelpe til med karriereutviklingen.
  • Fire vinnere får et tilskudd på opptil 3 millioner JPY til utvikling av prototype og andre relevante utgifter.
  • Fire vinnere får utvide sin egen kreative og profesjonelle horisont med en-til-en veiledning av dommerne.

Se offisielle regler for mer informasjon

ORGANISØR Lexus International

OM LEXUS

Lexus´ flaggskip-sedan ble lansert i 1989 med en gjesteopplevelse som satte standarden for bilindustriens premiumsegment. I 1998 ble crossover-kategorien introdusert med lanseringen av Lexus RX. I 2006 leverte Lexus verdens første luksushybrid, og har siden solgt over 2 millioner hybrider.

I dag er Lexus et verdensomspennende luksusbilmerke med fokus på nytenkende kompromissløst design, eksepsjonelt håndverk og spenstig ytelse. Lexus har utviklet et modellutvalg som møter neste generasjons behov og er tilgjengelig i over 90 land.

Lexus´ medarbeidere over hele kloden jobber dedikert for å skape en fantastisk opplevelse som er unik for Lexus – som gleder og forandrer verden.

| OM LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD ble opprettet i 2013 og er en internasjonal konkurranse for lovende talenter fra hele verden. Konkurransen har som mål å bidra samfunnet ved å støtte designere og skapere som har potensial og en visjonen om en bedre fremtid. Fire vinnere får en sjelden mulighet til å lage en prototype av deres eget design med veiledning av designere i verdensklasse. LEXUS DESIGN AWARD gir global medieeksponering og hjelp til profesjonell karriereutvikling.