1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Adaptive high beam system

ADAPTIVT FJERNLYSSYSTEM (AHS)

Adaptive fjernlys er en evolusjon av konseptet, Automatiske fjernlys. De registrerer veien og agerer i henhold til den. Systemet balanserer perfekt mellom behovene for sikt og hensynet til andre sjåfører, og sørger for et nytt nivå av komfort ved kjøring på nattestid.

ADAPTIVE FJERNLYS

Adaptive fjernlys slår av og på individuelle LED-pærer i hvert lyktehus for å presis distribuere lysmengden. Systemet bruker et kamera øverst på bilen for å registrere lys fra andre kjøretøy, og lyser opp veien uten ulempe for møtende eller forankjørende trafikanter.

Sjåfører kan slappe av og nyte kjøreturene også på nattestid, vel vitende om at man ikke igjen og igjen trenger veksle mellom nær- og fjernlys.

 

TOSTEGS ADAPTIVT FJERNLYSSYSTEM

Tostegs adaptivt fjernlys er en videreutvikling som gir enda bedre tilpassede lysforhold. De 24 ledchippene fordelt på to rader kan styres individuelt. Lyset kan dermed detaljstyres slik at et møtende kjøretøy kan omgis av lys uten å bli blendet, samtidig som du har utmerket sikt.

Ved å bruke radarer på sidene av bilen foran, oppdager Varsling om kryssende trafikk foran kryssende kjøretøy og sykler så langt unna som 50 meter foran. Med teknologi Lexus er først i verden med, sendes en advarsel til Head-up Displayet for å indikere de andre kjøretøyenes posisjon, 2 til 4 sekunder før kjøretøyet skal krysse.

 

Hvis sjåføren fortsetter å bevege seg mot kryssende kjøretøy, høres lydvarsler slik at sjåføren kan stoppe i tide. Med tre følsomhetsnivåer Lang, Mellomlang og Nær, kan Varsling om kryssende trafikk foran tilpasses perfekt til din kjørestil.

 

Dette lar deg krysse travle veikryss raskt og trygt, med forbedret oversikt rundt kjøretøyet. I raskt bevegelig trafikk, nattekjøring eller andre utfordrende siktforhold, gir Varsling om kryssende trafikk foran ekstra støtte for å varsle deg om syklister eller kjøretøy som er på farten.

 

Ikke la Lexus Safety System erstatte normal årvåkenhet under noen omstendigheter, og vennligst les instruksjonene før du benytter deg av systemet. Sjåføren er alltid ansvarlig for trygg ferdsel i trafikken.

MODELLER MED ADAPTIVT FJERNLYSSYSTEM

UX
UX Premium
kr 472 900
RZ
RZ Comfort
kr 610 800

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/no/no?model=rx%2Ces%2Cux%2Crxl

MODELLER MED TOSTEGS ADAPTIVT FJERNLYSSYSTEM

UX
UX Premium
kr 472 900
RZ
RZ Comfort
kr 610 800

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/no/no?model=ls%2Ces

NESTE HELELEKTRISKE LEXUS

HOLD DEG OPPDATERT PÅ RZ