1. Discover Lexus
 2. Design
 3. Lexus Design Award 23: Judges & Mentors
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023 DOMMERE OG MENTORER

Fra venstre: Joe Doucet (Mentor), Paola Antonelli (Dommer) © 2016 Marton Perlaki og Simon Humphries (Dommer)

Ikoner fra designverdenen skal jobbe med vordende kreatører for å skape en Bedre Morgendag

TOKYO, Japan (31. august 2022) - Lexus annonserte at LEXUS DESIGN AWARD 2023 ønsker Joe Doucet velkommen tilbake som mentor og Paola Antonelli og Simon Humphries som dommere. Alle tre tiltrekkes av den inspirerende opplevelsen det er å jobbe sammen med entusiastiske og fremadstormende kreatører gjennom dette programmet. Disse gigantene innen designverdenen deler den globale designprisens visjon om å gi næring til og støtte lovende kreatører, sammen med de andre medlemmene av dommer- og mentorpanelene som vil offentliggjøres om kort tid. 

For å støtte oppunder denne visjonen, har veiledning fra noen av verdens ledende kreative mennesker, alltid vært i kjernen av LEXUS DESIGN AWARDs program. Den nylig mer strømlinjeformede og utvidede LEXUS DESIGN AWARD 2023-mentoropplevelsen starter med utvelgelsen av fire vinnere som får sin livs mulighet og som vil bli veiledet av globalt velrennomerte designere. Med fire vinnere vil mentorene kunne engasjere seg i en bredere diskurs for å inspirere kreativ vekst gjennom personlig rådgivning mens de guider hvert prosjekt nærmere ferdigstillelse. 

Joe Doucet, en prisvinnende designer på tvers av disipliner som har vært mentor i programmet siden 2020, kommenterte: "Å være del av LEXUS DESIGN AWARD programmet i tre år som mentor, har satt de unike fordelene med programmet i perspektiv. Fra en mentors ståsted, får vi se talentene utvikle seg rett foran øynene våre. Jeg er så takknemlig for denne rollen i det som virkelig er en givende opplevelse hvor vi alle drar fordelere av å samarbeide og vokse sammen."

Joe Doucet bringer kunnskap og erfaring med seg inn i jobben med å inspirere og guide vinnerne. Gjennom hans pågående utvikling av veiledningsprosessen, fortsetter han å høste takknemlighet fra deltagerne. 

Paola Antonelli, seniorkurator for arkitektur og design ved MoMA i New York, er en annen uunnværlig person i LEXUS DESIGN AWARD-historien som deler programmets målsetninger. Siden starten i 2013, har hun holdt et vaktsomt øye med programmet samtidig som hun ønsket interaksjonen med friske nye talenter velkommen. Hun vil nok en gang dele sine perspektiver og sin innsikt som medlem av juryen. Hennes tanker om designs ansvar og muligheter inspirerer oppfattelsen hennes av det kreative potensialet til neste generasjon designere. 

Simon Humphries, global sjef for design i Toyota & Lexus, vil igjen være del av dommerpanelet og representere Lexus' streben etter en Bedre Morgendag.

Sammen med dommerne hvis navn ikke ennå er offentliggjort, er de avgjørende for at dommer- og mentorteamene i LEXUS DESIGN AWARD 2023 skal kunne oppfylle den globale designkonkurransens formål om å gi inspirasjon til og støtte neste generasjon kreatører. Lexus vil om kort tid introdusere enda flere eminente kreatører som vil komplettere dommer- og mentorteamene, samtidig som bidrag renner inn fra hele verden. 

LEXUS DESIGN AWARD 2023 er åpen for bidrag til 16. oktober 2022. 

For those who are interested in entering, Lexus will hold an orientation webinar for creators around the world who may be interested in applying for the LEXUS DESIGN AWARD so they can get a deeper understanding the award’s purpose and features, and also learn about how to participate.  During this orientation there will also be a session where past award winners will talk about their personal journeys to creative award success. Sign up to get valuable pointers on competition entry and to learn more about the program.

 

LEXUS DESIGN AWARD 2023 ORIENTATION WEBINAR

 • September 16th Friday: EDT 11:00 / PDT 8:00 / SGT 23:00 / CEST 17:00
 • September 21st, Wednesday: EDT 23:00 / PDT 20:00 / SGT 11:00 / CEST 05:00
 • Pre-registration is required. Participation is free of charge.
 • For details and registration go to https://forms.gle/UF4vipJrpW4YPsY39

 

* For more information, please visit LexusDesignAward.comOpens in new window
Official Hashtag: #lexusdesignaward 

BIDRAG TIL LEXUS DESIGN AWARD 2023

TITTEL LEXUS DESIGN AWARD 2023
TEMA DESIGN FOR EN BEDRE MORGENDAG
SØKNADSPERIODE 27. juli – 16. oktober 2022
PÅMELDTE Profesjonelle, amatører og designstudenter fra alle land og regioner verden over. Søkere må være myndige (bestemmes av myndighetsalder der vedkommende søker er hjemmehørende) ved avslutningen av konkurranseperioden.
KRITERIER

Hvordan design kan fremme og forbedre glede for alle.

 • Hvordan design kan inneholde de tre prinsippene til Lexus-merkevaren: Forutse, innovere og fenge. 

FORUTSE

 • Forutser konseptet og designet globale utfordringer i fremtidens samfunn?

INNOVER

 • Demonstrerer designet nytenkning og originalitet i forslag og gjennomføring?

FENG

 • Er designet fascinerende og overbevisende både i konsept og gjennomføring? 
DOMMERE

Paola Antonelli

 • Seniorkurator, Avdelingen for Arkitektur og Design, MoMA, NY

Simon Humphries

 • Global sjef for design i Toyota & Lexus

*The third and final judge will be announced in September 2022.

MENTORER

Joe Doucet

 • Grunnlegger, Joe Doucet x Partners

*The final three mentors will be announced in September 2022

KONKURRANSEKATEGORIER Fire vinnere
PREMIER/FORDELER
 • Fire vinnere inviteres til en mentorordning - en serie møter med mentorer fra ulike felt som veileder vinnerne når de utvikler ideer til prototyper.
 • Fire vinnere vil få global mediedekning som vil bidra til å drive karriereutviklingen videre.
 • Fire vinnere vil motta et stipend på inntil 3 millioner JPY hver til prototypeproduksjonskostnader og andre relevante kostnader i forbindelse med ferdigstillingen av konsept og design. 
 • Fire vinnere vil få mulighet til å utvikle den profesjonelle horisonten sin ved å gå i en-til-en dialog med dommerne. 
Se offisielle regler for mer detaljer.
ORGANISATOR Lexus International

LEXUS DESIGN AWARD 2023 MENTORPANEL

Seniorkurator, Avdelingen for Arkitektur og Design, MoMA, NY

Paola Antonelli

Paola Antonelli er seniorkurator for arkitektur & design ved Museum for moderne kunst, og også MoMAs direktør for forskning & utvikling. Hennes mål er å fremme forståelsen til design, til dens positive påvirkning på verden er universelt anerkjent. Arbeidet hennes handler om designs påvirkning på hverdagens opplevelser, og inkluderer ofte objekter og praksiser som overses og kombinerer design, arkitektur, kunst, vitenskap og teknologi. 

Hun har kuratert utstillinger, skrevet bøker, holdt forelesninger verden over og har undervist ved flere skoler, inkludert Harvard og UCLA. Blant hennes seneste utstillinger og bøker er Broken Nature, som omhandler ideen om restaureringsdesign, Materiell økologi som omhandler de banebrytende arbeidene til arkitekten Neri Oxman, og Never Alone som handler om interaktive design og videospill. Hun jobber i skrivende sTund med flere nye utgaver av hennes MoMA R&D eventer og på Instagram-serien @design.emergency, sammen med designkritikeren Alice Rawsthorn om rollen til design i Covid-19-pandemien og videre. Alice og Paolas bok, Design Emergency, kom ut i mai 2022. 

Global sjef for design i Toyota & Lexus

Simon Humphries

Simon Humphries er født og utdannet i England. Han startet karrieren som produktdesigner i 1988, og begynte i Toyota Motor Corporation i 1994. Først jobbet han innen avansert design, og i 2002 spilte han en ledende rolle i arbeidet med å implementere designfilosofiene til Toyota (Vibrant Clarity) og Lexus (L-finesse). Etter å ha ledet ulike prosjekter både innen avansert design og produktdesign, ble han president for ED2 (Toyotas Europeiske Designutvikling), hvor teamet hans var spydspissen i ulike prosjekter som definerte Toyotas utvikling til mobilitetsselskap. I 2018 ble han gitt rollen som sjefsdesigner, både for Toyota og Lexus. 

Som global leder for design, forsøker han å definere Lexus’ unike verdier i form av en merkevarefilosofi hvor han inkorporerer klare kulturelle referanser til Lexus’ japanske arv og bygger en designretning som er relevant for brukere verden over. På fritiden liker han å snekre, og restaurerer for tiden et 100 år gammelt japansk gårdshus.

LEXUS DESIGN AWARD 2023 MENTORPANEL

Grunnlegger, Joe Doucet x Partners

Joe Doucet

Joe Doucet er designer, grunder, oppfinner og kreativ leder. Han er en av de mest ettertraktede talentene i USA i dag. Arbeidet hans er hybrider av funksjon og visuell appell som samtidig kommuniserer lag av mening og budskap. Doucet tror at design og, enda viktigere, en designers tankeprosesser kan spille en større rolle i innovasjon og problemløsning i tillegg til i estetikk. Han har en rekke patenter for design og oppfinnelser i sitt navn. 

Doucets arbeider har blitt vist verden over og har vunnet en rekke internasjonale priser, inkludert a World Technology Award for Design Innovation og flere Good Design Awards. Doucet ble kåret til vinneren av Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Award som produktdesigner – den høyeste utmerkelsen på feltet. Han var også Designer of the Year finalist i Dezeen, og mottager av Fast Companys viktigste selskaper innen design. 

OM LEXUS

Lexus ble lansert i 1989 med en flaggskipsedan og en kundeopplevelse som bidro til å definere luksusbil-industrien. I 1998 etablerte Lexus luksuscrossover-kategorien med lanseringen av Lexus RX. Selskapet er en leder innen luksushybrider. De leverte sin første luksushybrid i 2006, og har siden solgt over 2.02 millioner hybrider.

Lexus er et globalt bilmerke med et ufravikelig fokus på djerv, kompromissløs design, fremragende håndverk og kraftige ytelser. Selskapet har utviklet et utvalg som møter behovene til neste generasjon luksusforbrukere og er i dag tilgjengelig i mer enn 90 land og regioner verden over. 

Lexus-medarbeidere verden over er dedikerte til å skape fantastiske opplevelser som er unike for Lexus og som engasjerer og endrer verden. 

OM LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD ble introdusert i 2013 og er en internasjonal konkurranse for fremadstormende kreatører fra hele verden. Konkurransen har som formål å bidra til samfunnet ved å støtte designere og kreatører hvis arbeid viser potensial for å skape en bedre fremtid. Fire vinnere får den sjeldne muligheten det er å lage prototyper av designene sine under veiledning fra ledende designere. LEXUS DESIGN AWARD gir global medieeksponering og bidrar til å fremme karrierer.