1. Discover Lexus
  2. Making Luxury Personal
OPPDAG LEXUS

MAKING LUXURY PERSONAL

Lexus omdefinerer luksus og leverer en kjøreopplevelse uten sidestykke. Finn ut mer om raffinert håndverk, fantasifull teknologiutvikling og eksepsjonell Omotenashi gjestfrihet.

OPPDAG LEXUS

EXPERIENCE AMAZING

Vi lanserte vår første luksussedan for mer enn 30 år siden, og Lexus har siden den gang vært synonymt med utsøkt design, kvalitet og raffinement. Som en pioner innen elektrifisering i luksusbil-segmentet har vi et mål om å la autentisitet og en menneskelig touch prege alt vi gjør. Dette inkluderer også sportsyachten Lexus LY 650, INTERSECT BY LEXUS, THE LOFT by Lexus og Lexus Design Award.

For oss er luksus aldri overfladisk, men nøye gjennomtenkt og elegant levert.

OPPDAG LEXUS

EVOLUSJON GJENNOM KAIZEN

Den første bilen vår, LS 400, ble lansert i 1989. Debuten måtte være ekstraordinær, tatt i betraktning at vi landet den midt i en veletablert premium-sektor med tøff konkurranse.

Gjennom utviklingen av LS 400, tok Lexus-ingeniørene mål av seg å gjøre det umulige mulig: å skape en bil som var engasjerende og samtidig drivstoffeffektiv, tradisjonell og samtidig moderne, naturlig og samtidig menneskeskapt, sterk og samtidig lett. Denne filosofien om “samtidighet” - som bringer tilsynelatende ikke-kompatible idéer sammen i harmonisk sameksistens – er fortsatt det som setter retningen for tilnærmingen vår.

Ved hvert punkt i evolusjonen, utfordrer vi status quo, og forbedrer og fornyer ustanselig og umerkelig. På japansk kalles dette «Kaizen».

OPPDAG LEXUS

RAFFINERT AV TAKUMIER

Å erverve en ny ferdighet, krever ikke så mye, men det tar 60 000 timer å mestre en.

Våre mesterhåndverkere er kjent som Takumi. Ekspertisen deres er finslipt gjennom 60 000 timer med trening.

Takumier er berømte for deres detaljfokus, og de må jevnlig bevise fingerferdighetene sine ved å brette en origamikatt på under 90 sekunder med deres ikke-dominante hånd.

Takumier spiller en nøkkelrolle i produksjonsprosessen, selv når automatisering er i bruk. For eksempel er bevegelsen i armen til en lakkeringsrobot en nøyaktig kopi av en Takumis bevegelse.

OPPDAG LEXUS

FANTASIFULL TEKNOLOGIUTVIKLING

Konseptbilene våre løfter frem banebrytende teknologi som vil forvandle fremtiden til mobilitet. Vi lærer, vokser og eksperimenterer – forutser behovene og verdiene til kundene våre og til samfunnet.

Fantasifull teknologiutvikling inkluderer Lexus Hybrid Drive (2005), LED Hovedlys (2007), Aktiv Fotgjengeroppdagelsessystem (2013) og Avansert Pre-kollisjonssystem (2017) ble alle først vist i våre konseptbiler.

Nå tar Lexus mål av seg å forvandle selve begrepet luksusbil for fremtiden. Vi ønsker å løfte kjøreglede og -nytelse gjennom visjonen vår om nullutslippsmobilitet: Lexus Electrified. Dette er helt sentralt i vår overgang til alternative drivlinjer innen 2035.

Tross alt er teknologi på sitt aller sterkeste når det har en kjerne av autentisk menneskelighet.

OPPDAG LEXUS

LEVERT MED OMOTENASHI

Lexus har alltid hatt mål om å behandle kunder bedre enn noe annet luksusbilmerke.

Vi kaller denne gjennomtenkte omsorgen Omotenashi – å forutse kunders behov og behandle dem som om de var gjester i vårt eget hjem.

Opprettholdelsen av dette prinsippet er en av grunnene til at vi fortsetter å toppe undersøkelser om kundetilfredshet – AutoIndex 11 år på rad her i Norge, for eksempel – og har et renommé for service uten sidestykke. Og ettersom de fleste samhandlinger blir mer og mer anonyme, vil vi tilby bekvemmelighet, valg og menneskelig touch, og gjøre alt vi kan for å gjøre opplevelsen av luksus til noe personlig.