1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert (LDA)

KJØREFELTSVARSLING (LDA) MED Kjørefeltassistanse

Lange kjøreturer og nye veier krever konsentrasjon. Det er derfor kjørefeltsvarsling er tilgjengelig for å hjelpe deg. Denne pakken med innovasjoner innbefatter Styreassistent, Kjørefeltassistanse og Vinglevarsling.

Ved bruk av en kamerasensor, vurderer LDA posisjonen til kjøretøyet ditt i forhold til veimarkeringene. Dette holder sjåføren oppmerksom på situasjonen til en hver tid, slik at riktige tiltak kan iverksettes ved behov.

LDA byr på ekstra støtte under vanskelige kjøreforhold. Om du er trøtt eller mister fokus, er gjerne det første tegnet av bilen begynner å gli til siden. Lexus modeller med vinglevarsling gir sjåføren beskjed med lydsignaler og visuelle signaler dersom bilen avviker fra kjørefeltet. Med ulike sensitivitetsinnstillinger kan vinglevarsling programmeres til din kjørestil.

Lexus-modeller med styreassistanse bistår med en mild påvirkning på rattet i tilfeller der man er i ferd med å avvike fra kjørefeltet. Når dynamisk radar cruisekontroll er på vil kjørefeltsentreringsassisten hjelpe til med å holde bilen i posisjon.

Disse LDA-egenskapene bidrar til å forhindre ulykker som følge av tretthet eller tap av fokus. Gjennom varslinger blir sjåføren minnet på å hente seg inn igjen før man fortsetter kjøreturen.

Besøk den interaktive demonstrasjonen av kjørefeltsvarsling

Ikke la Lexus Safety System erstatte normal årvåkenhet under noen omstendigheter, og vennligst les instruksjonene før du benytter deg av systemet. Sjåføren er alltid ansvarlig for trygg ferdsel i trafikken.

MODELLER MED DENNE TEKNOLOGIEN

UX
UX Premium
kr 456 900
RZ
RZ Comfort
kr 610 800

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/no/no?model=rxl%2Clc%2Crf

NESTE HELELEKTRISKE LEXUS

HOLD DEG OPPDATERT PÅ RZ