1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Innovation with imagination

INNOVASJON MED FANTASI

Vi hviler aldri når det gjelder teknologi. I stedet betrakter vi teknologiske fremskritt som kontinuerlig inspirasjon for konstant innovasjon.

NY TEKNOLOG, UVENTET ANVENDELSE

I motsetning til andre er vi ikke tilfredse med å anvende teknologi i dens eksisterende form. Vi bruker den til å tenne fantasien vår og frembringe helt nye Lexus-initiativ. For oss er de nyeste funksjonene et springbrett for nye anvendelser, nyskapninger og utvikling. Én ting er sikkert – vi anvender det aller nyeste på uventede, nyskapende måter.

SMARTERE SKANNING

Vi tenkte ukonvensjonelt og lånte det nyeste innen CT-skanningsteknikk fra medisinen. Hvorfor? Fordi vi så et overraskende og verdifullt anvendelsesområde for Lexus.

Tradisjonell tilnærming til det å undersøke motorer baserer seg på mekanisk og utvendig inspeksjon. Men hos Lexus ønsket vi å vite at innsiden av hver eneste motor er perfekt.

Med CAT (Computer Axial Tomography) kan vi utforske innsiden av en motor i 3D. Vi kan søke etter feil med absolutt presisjon. Vår ukonvensjonelle metode produserer kompromissløse resultater.

INTELLIGENT ASSISTANSE

Når du sitter bak rattet, jobber sansene dine konstant med å holde deg trygg. Men hva om de ble forsterket av bilens «sanser» også? Våre avanserte sikkerhetssystemer strekker seg ut over menneskelig sansning, for å ta vare på deg og dine passasjerer, intuitivt og intelligent.

AKTIV SIKKERHET

Sikkerhet er et av de viktigste områdene der vi bidrar med teknologi og innovasjon. Vi driver hele tiden med å utvikle eksisterende funksjoner og utvikle nye støttesystemer.

Og resultatet? Bilene våre blir smartere og sikrere for hver dag som går. Sammen med andre funksjoner beskytter sikkerhetssystemet LSS+ deg hele tiden mens du er på veien, med intelligent kjøreassistanse når det trengs.

VIRTUELL VIRKELIGHETSTESTING

Ved å bruke virtuell virkelighet tar vi våre tester til helt nye nivåer. Både følelsen av å kjøre bilen og direkte informasjon om hvordan en fører reagerer i visse situasjoner simuleres på en måte som ikke tidligere var mulig. Gjennom å skape en virkelighetstro opplevelse kan vi få verdifulle tilbakemeldinger ved å analysere hvordan ekte førere reagerer i ekte situasjoner. Informasjonen kan vi deretter bruke til å forbedre vår teknologi ytterligere, slik at alle våre Lexus førere kan føle seg tryggere på veien.

SIMULERT KJØRING

Inne i en smart kuppel befinner det seg en Lexus LS. Omsluttende skjermer viser svært realistiske, projiserte bilder av by- og landeveiskjøring. Sylindere beveger seg, vipper og roterer og simulerer svinger, klatring, akselerasjon og nedbremsing. I tillegg gjør lydinnspillinger av motorstøy, vibrasjoner og vind virkningen komplett.

Mulighetene fra simuleringene er uendelige. For eksempel setter det å reprodusere monotone kjøresituasjoner oss i stand til å utforske hva det vil si å bli trett, slik at vi kan utvikle et smart varselssystem. Takahiko Murano, som leder eksperimentene, forklarer: «Dette er en type test det ville ha vært umulig å utføre i den virkelige verden.»