1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane tracing alert

KJØREFELTSVARSLING (LDA) MED KJØREFELASSISTANSE

Lange kjøreturer og nye veier krever konsentrasjon. Det er derfor kjørefeltsvarsling er tilgjengelig for å hjelpe deg. Denne pakken med innovasjoner innbefatter styreassistent, vinglevarsling og forbedret Kjørefeltsentreringsteknologi, som hjelper deg med å holde filen så lenge dynamisk cruisekontroll er aktivert.

Ved hjelp av et kamera kan LDA bedømme bilens posisjon i kjørefeltet i forhold til veimerkingen. Dette hjelper deg å stadig overvåke trafikksituasjonen slik at du kan agere ved behov.

LDA gir ekstra støtte i utfordrende situasjoner. Er du trøtt eller mister fokus, er gjerne første indikasjon at vinglevarslingen aktiveres. Lexus-modeller med vinglevarsling gjør deg oppmerksom på at du er i ferd med å avvike fra kjørefeltet. Du kan selv tilpasse følsomheten til din kjørestil.

For å underlette kjøreturen bidrar styreassistansen med en mild styrepåvirkning hvis du er i ferd med å avvike fra kjørefeltet. Kjørefeltsasistenten har blitt oppdatert til siste generasjon kjørefeltssentreringsassistent som hjelper deg å holde deg midt i feltet, selv i kurver, når den dynamiske cruisekontrollen er aktivert.

Disse LDA-egenskapene bidrar til å forhindre ulykker som følge av tretthet eller tap av fokus. Gjennom varslinger blir sjåføren minnet på å hente seg inn igjen før man fortsetter kjøreturen.

Se den interaktive demonstrasjonen av kjørefeltsvarsling

Ikke la Lexus Safety System erstatte normal årvåkenhet under noen omstendigheter, og vennligst les instruksjonene før du benytter deg av systemet. Sjåføren er alltid ansvarlig for trygg ferdsel i trafikken.

MODELLER MED DENNE TEKNOLOGIEN

NX
NX Business Plus
kr 763 800
RX
RX Comfort
kr 1 001 800
LC
LC Luxury Sound&Tech Coupe 2 Dørs
kr 1 474 600
UX
UX Premium
kr 455 300
LC CV
LC CV Luxury 21 2d Soft-top
kr 2 037 400
RZ
RZ Comfort
kr 599 000

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/no/no?model=ux%2Ces%2Cls

NESTE HELELEKTRISKE LEXUS

HOLD DEG OPPDATERT PÅ RZ