1. New Cars
 2. RX
Pris fra
kr 1 001 800

/Måned

Finansiering
(Ink. MVA)

Helt nye Lexus RX skaper spenning fra første øyekast, med et djervt, fremoverlent Luksus-SUV-design som stjeler oppmerksomhet fra omverdenen. På utsiden oser RX av rå elektrifisert kraft og dedikasjon fra alle vinkler, men på innsiden finner du et førerfokusert univers, skapt med utgangspunkt i ´Tazuna´ prinsippet, med et valgfritt lærfritt interiør. For å virkelig forstå hva ´Experience Amazing´ dreier seg om, bestill en prøvetur med RX 450+ plug-in hybrid, eller RX 500h Performance Hybrid – så forstår du raskt hva vi mener.
 • KJØR LENGER I RX 450h+

  Med lang helelektrisk rekkevidde og en kraftig bensinmotor i tillegg, er RX 450h+ Plug-in hybrid kanskje det perfekte luksus-SUV-valget.

 • VENICE FILM FESTIVAL

  Den internasjonale filmfestivalen i Venezia (2022) ga et prestisjefylt bakteppe for Lexus’ elektrifiserte modeller – inkludert den helt nye luksus-SUVen RX.

 • NYTT LEXUS DESIGN

  Lexus RX´ nye design har resultert i et lengre panser, skulpturerte dører, større hjul og et splitter nytt spindle-karosseri-design.                                                                                 

1/ VELG MOTOR
1/ VELG MOTOR

2 Alternativer

2 Alternativer

2/ VELG VARIANT
2/ VELG VARIANT

8 Alternativer

8 Alternativer

YTELSE

 • EKSTREMT STERK PLATFORM

  Nye RX er bygget på GA-K-plattform vår, som ikke bare gir lengre akselavstand (60 mm), men også innlemmer flere tverrliggere og avstivere for å øke stivheten. Den ekstra karosseristivheten har gjort det mulig for Lexus-ingeniørene og gi fjæringene en mer presis justering, og generelt forbedre ytelse og komfort. GA-K plattformen er 90 kg lettere med et lavere tyngdepunkt. Selv om akselavstanden er lengre, er bilens totale lengde den samme som for utgående modell. Plattformen er også tilpasset større hjul og en bredere hjulstilling.

 • DIRECT4 / E-FOUR KRAFTKONTROLL

  Kaftleveransen til RX 500h styres av Lexus´ eksklusive drivkraftteknologi DIRECT4. Systemet driver en kontinuerlig balansering av krefter og dreiemoment mellom for- og bakakslingene for optimale ytelser i enhver situasjon – og det mer presist enn noe annet mekanisk system. DIRECT4 sikrer gode kjøreegenskaper og en eksemplarisk kjøredynamikk, selv i høye hastigheter. Det elektriske firehjulstrekksystemet E-FOUR, som er tilgjengelig på RX 450h+, har fått en oppgradering. Den bakre elektriske 40 kW motoren er nå alltid aktivert, som gir bedre dreiemoment og veigrep.

 • ADAPTIVE VARIABLE DEMPERE*

  RX´ nye mutli-link bakdempere er en merkbar forbedring, med økt stabilitet og mindre kompresjon av demperne under akselerasjon og bremsing. Demperne er spesialtilpasset for å gi bilen gode kjøreegenskaper i svinger, og håndterer nå også høyere dreiemoment enn tidligere, samtidig som de gir en vesentlig reduksjon i lyd, vibrasjoner og hardhet. Dempersystemet Adaptive Variable Dempere (AVS) styrer demperkraften til alle fire hjulene individuelt.

  *Kun tilgjengelig på RX 500h og Luxury grade RX 450h+

Plug-in hybriden RX 450h+ er en eksepsjonelt stillegående bil, som med sitt lave CO2 utslipp på 1.1-1.2 g/km, setter standarden for ´kompromissløse´ elektrifiserte kjøretøy. Motoren på 2.5 liter yter 309 DIN hk og fra akselererer 0-100 km/t på 6.5 sekunder, i kombinasjon med en motor/generator og et 18.1 kWh litium-ionbatteri. Batteriet gir RX en klasseledende elektrisk rekkevidde på opptil 69 km (90 km i byene med kombinert syklus). På strøm alene kan RX 450h+ nå hastigheter på hele 135 km/t.

Performance Hybriden RX 500h er laget for førsteklasses elektrifisert ytelser, og er vår første turboladde hybrid. Den helt nye hybridarkitekturen består av en 2,4 liters turbomotor og en 6-trinns automatisk girkasse som sammen byr på 317 DIN hk (eller 273 kW) for en engasjerende sprint 0-100 km/t på knappe 6.2 sekunder. DIRECT4 systemet gir deg ekstra kontroll over bilen, og eksepsjonelle kjøreegenskaper, selv i høye hastigheter.

SIKKERHET

 • TREDJE GENERASJONS LEXUS SAFETY SYSTEM+

  Helt nye RX kommer med 3. generasjon Lexus Safety System+, med oppgraderte og nye funksjoner. Systemet er en samling av ´aktive´ sikkerhet- og førerassistansesystemer. Førerovervåkningsassistent følger med på om du er trøtt, distrahert eller bevisstløs, og Proaktiv Kjøreassistent bruker frontkameraet til å kalkulere vinkelen på svinger, og justerer rattmotstanden i hver sving.

 • FORBEDRET PRE-KOLLISJONSSYSTEM

  I tillegg til å oppdage motorsyklister på dagtid, reduserer det oppgraderte pre-kollisjonssystemet sjansen for sammenstøt i svinger og når trafikanter brått legger seg inn foran. Systemet kalkulerer kollisjonrisikoen med motgående trafikk og kryssende fotgjengere når du svinger i kryss, og ved hjelp av Nødstyringsassistanse minimeres kollisjonsrisikoen ytterligere.

 • DYNAMISK RADAR CRUISEKONTROLL

  Systemet bruker en millimeterbølgeradar-sensor sammen med et kamera for å registrere kjøretøyet foran, og opprettholde forsvarlig avstand. Begynner kjøretøyet foran å bremse ned, bremser RX også. Stanser kjøretøyet foran fullstendig, vil RX også stoppe helt opp. Begynner kjøretøyet å kjøre, gjør RX også det. Helt av seg selv. Radaren registrerer også biler som plutselig smetter inn foran deg, og i samarbeid med Kjørefeltsporingsassistanse følger bilen en mer naturlig kurve i svinger. Systemet vil også hindre deg fra å kollidere med kjøretøy som beveger seg tregere i ytre fil.

RX kommer med vårt nyeste Hindringsoppdagelsesassistanse-system, som sammen med RX´ banebrytende Proaktive kjøreassistent registrerer trafikanter og objekter foran. Som navnet tilsier jobber systemet proaktivt med å kontrollere både bremser og styring for å holde en trygg avstand til dem foran. I tillegg hjelper Bremseassistanse deg når du slipper gasspedalen før en sving eller et kjøretøy foran, noe som gir jevnere og sikrere nedbremsing. Systemet registrerer også svingenes kurver og justerer styrehjelpekraften for en sikker og presis styring.

Det banebrytende BladeScan® Adaptive fjernlyssystemet (AHS) gir føreren bedre synsfelt sammenlignet med konvensjonelle LED-lykter. 12 LED lys projiseres på et bladformet speil som roterer på 6000 RPM gjennom en linse for å skape den brede fjernlysstrålen. Gjennomgående tester viser at fotgjengere og veiskilt kan oppdages over lengre avstand uten risiko for å blende andre sjåfører.

Som passasjer ombord i RX er du omringet av et supersolid karosseri. Passasjerbeskyttelsen forbedres ytterligere med 12 SRS kollisjonsputer. En 2-trinns kollisjonspute og kne-pute beskytter sjåføren. En ett-trinns kollisjonspute beskytter passasjeren i forsetet. En sentrert kollisjonspute reduserer fysisk kontakt mellom fører og frontpassasjer sammen med sidekollisjonsputer fremme, og en full Gardinskjermkollisjonspute som går over hele kabinens sider.

DJERVT DESIGN

 • NYTT FELGDESIGN

  På luksusgraden har de 21" felgene 20 eiker i metallic finish og maskinerte detaljer, som gir RX et umiskjennelig, distinkt utseende.

 • SPINDLEKAROSSERI / SIGNATUR GRILL / TRIPPEL LED-LYS

  Designerne våre har klart å innlemme den nye spindlekarosseri-designidentiteten som uttrykker elektrifisert kraft. Det har resultert i en bedre og mer stilren signaturgrill og et lavere tyngdepunkt. Mer kompakte og slankere BladeScan® frontlykter, luftinntak og bredere hjulstilling (15 mm) bygger videre på det iøynefallende, djerve utseendet og avgir et særpreget og sofistikert førsteinntrykk.

 • LEXUS SIGNATUR BAKDESIGN / ELEKTRISK BAKLUKE

  Bak har RX fått et nytt Lexus signatur bladlys, med et distinkt L-formet lysdesign som strekker seg i hele bilens bredde. Lyslisten understreker RX´ ikoniske design og i midten av den finner du den redesignede Lexus logoen. For enkel og praktisk lasting og lossing er en eksepsjonelt rask og responsiv fjernstyrt elektrisk bagasjeluke installert. Selv med hendene fulle er det enkelt å åpne. Så lenge nøkkelen ligger i lomma, plasserer du kun foten under bakfangeren, så åpnes den av seg selv.

For å gjøre cockpiten enda mer fører-sentrert har Lexus utviklet Tazuna designkonseptet. Navnet stammer fra det japanske ordet for "tøylene til en hest" som fokuserer på direkte, men intuitiv kontroll. Informasjonskilder som multimdediaskjermen, instrumenter og head-up displayet er plassert for minimal øye- og hodebevegelse. RX designerne jobbet hardt, og med omhu for å lage et minimalistisk, men intuitivt interiør med materialer av høyeste kvalitet – også lærfritt, om ønskelig. På Komfortgraden er ikke bare setene, men også rattet og girspaken dekket i høykvalitets Tahara trim.

Den nye Lexus Mood Select funksjonen gir deg skreddersydd omgivelsesbelysning som kan tilpasses til ethvert humør med en fargepalett bestående av 64 farger. Interiørdesignerne hos Lexus har tatt utgangspunkt i L-finesse-designfilosofien og har utviklet 14 skreddersydde temaer som uttrykker sansene og følelsene du får når du bevitner vakre naturfenomener – helt i den velkjente ´Omotenashi´ gjestfrihetens ånd.

INNOVATIV TEKNOLOGI

 • 21 MARK LEVINSON HØYTTALERE

  RX´ tilnærmet lydløse kabin er den perfekte omgivelsen for det skreddersydde Mark Levinson Premium Surround Soundsystemet, med 21 høyttalere plassert rundt i kabinen. Systemet, utviklet av vår dedikerte lydpartner, er standard på de høyere utstyrsgradene og leverer en ekte 7.1-kanalers hjemmekino opplevelse. Mark Levinson bruker 3D Surround og Quantum Logic Immersion teknologi sammen med ClariFi, som analyserer den komprimerte lydkilden og utfyller tapt data for eksepsjonell lydkvalitet. I bagasjerommet finner du en 22 cm subwoofer for å piffe opp den private konserthallen ytterligere, med rik og kraftig lyd som uttrykker atmosfæren og konturen som ligger i enhver sang.

  *Kun tilgjengelig på RX 500h og Luxury grade RX 450h+

 • DIGITAL PANORAMA-MONITOR

  RX kommer med en digital panoramamonitor som gjør det enklere å navigere i trange omgivelser.  Du får 360° panorama oversikt rundt bilen, og video fra undersiden som hjelper med å navigere over tøffe overflater. Monitoren kan også vise et virtuelt 3D bilde ovenfra, som gir deg det falkeblikket du trenger når oversikten er dårlig.

  • Side Clearance View gir deg full kontroll over hvor god klaring du har ved passering av andre kjøretøy på smale veier.
  • Cornering view hjelper deg med å unngå uplanlagt klatring på fortaukantene når du svinger i kryss.
  • Front cross Traffic Alert varsler om motgående kjøretøy og hindringer foran eller på sidene av bilen.
  • Pre-kollisjonssystemet & Parking Support Brake advarer om mulige kollisjoner og tar forebyggende grep.
 • SAFE EXIT ASSISTANSE

  RX´ e-latch elektronisk inn- og utgangssystem er koblet til bilens Blindsonemonitor.  Safe Exit-funksjonen hindrer passasjerene i å åpne døra når biler og syklister nærmer seg bakfra. Lexus anslår at dette systemet kan hindre mer enn 95% av døråpnings-ulykker.

Kjøredata blir projisert direkte på frontruten i et 10" Head-Up Display som kontrolleres med touch-brytere på rattet. Her kan du få opp navigasjonsinstrukser, sikkerhetsfunksjoner, nøkkelinformasjon, og lydinnstillinger – helt uten å ta øyene bort fra veien.
FINN UT MER OM VÅRE PRØVEKJØRINGER

VÅRT PRØVEKJØRINGSLØFTE

Experience Amazing med en Lexus prøvekjøring, velg kjøretøy, lokasjon og ønsket lengde.

EIERFORDELER

Vårt mål er å gjøre opplevelsen din av å eie en Lexus fantastisk. Som en del av dette tilbyr vi skreddersydde tjenester som ivaretar dine og bilens behov. Disse fordelene inkluderer:

 

 • 5 år / 200 000 km garanti
 • 3 år Veihjelp
 • 5 år med Hybrid batteridekning
 • Gratis årlig hybrid helsesjekk
 • Min Lexus & Lexus Link-app

 

ANDRE MODELLER

NX
NX Business Plus
kr 763 800
RX
RX Comfort
kr 1 001 800
LC
LC Luxury Sound&Tech Coupe 2 Dørs
kr 1 474 600
UX
UX Premium
kr 455 300
LC CV
LC CV Luxury 21 2d Soft-top
kr 2 037 400
RZ
RZ Comfort
kr 599 000

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/no/no