• VERDENSPREMIERE PÅ HELT NYE LEXUS NX

  Nye Lexus NX varsler ny kurs for interiør- og eksteriørdesign, drivlinjer, neste generasjons multimediasystem og konnektivitet, samt bruken av avansert teknologi som bidrar til økt sikkerhet, komfort og bekvemmelighet. Ta del av øyeblikket da bilen ble avduket for verden.

    Parallax Image 1 Exclusive Pedigree

HELT NYE LEXUS NX

EKSKLUSIV STAMTAVLE

Nye Lexus NX erstatter en modell som er blitt solgt i mer enn 170.000 eksemplarer siden introduksjonen i 2014. For å bygge videre på denne prestasjonen har Lexus gjenoppfunnet bilen totalt. Med store fremskritt innen ytelse, kjøreegenskaper og effektivitet, samt det faktum at smått utrolige 95 % av delene til bilen er helt nye, beviser Lexus sine ambisjoner og dedikasjon. Digital modellering og datateknikk er benyttet for smartere prosjektering, som gjør det mulig med kvalitetssikring på et enda høyere nivå. Takumi-håndverksmestrenes ferdighetsfulle hender, øyne og ører er fremdeles essensielle for å kunne oppnå den høyeste sensoriske kvalitet.

    Parallax Image 2 Tested For Quality

HELT NYE LEXUS NX

KVALITETSTESTET

Profesjonelle racersjåfører har testet bilen på Lexus' Shimoyama-anlegg. Deres tilbakemeldinger har resultert i forbedringer i bilens dynamiske ytelse, spesielt styring og bremsing. Det har også vært fokus på en tidlig innføring av nye teknologier for økt sikkerhet og komfort. Samtidig har man passet kostnadene for å sikre overkommelige priser for kundene.

    Parallax Image 3 Evolution of Design

HELT NYE LEXUS NX

EN EVOLUSJON INNEN DESIGN

Den nye modellen viderefører den avantgarde appellen til den originale NX, men presenterer også et mer sofistikert, dynamisk og modent utseende samt en mer muskuløs karakter. Designerne og ingeniørene bak NX har samarbeidet for å styre luftstrømmene over og under bilen. Dette samarbeidet har resultert i en fremtredende funksjonell skjønnhet – med blant annet sidelister som går i ett med bilkroppen og et nytt design for dekselet under motoren. 

    Parallax Image 4 Feel More Control

HELT NYE LEXUS NX

FØL MER KONTROLL

Med den nye NX introduseres også for første gang Tazuna-konseptet, et førersentrert cockpitdesign. Tazuna er et japansk ord som beskriver hvordan en rytter kontrollerer hesten sin med bruk av tøyler. Konseptet fokuserer på å gi føreren direkte, intuitiv kontroll over kjøretøyet, i henhold til prinsippet om å ha hendene på rattet og øynene på veien. Dette gjør at sjåføren føler seg tryggere og opplever å ha kontroll på kjøretøyet og omgivelsene.

    2022 all new nx quote background
    2022 all new nx quote

“Nye NX er designet for å møte de ulike livsstilene til kunder over hele verden, med en fullstendig fornyelse av bilens hovedstyrker, inkludert elektrifisering, design, kjøreytesle og avansert teknologi.”

Chief Engineer, Takeaki Kato
    2021 lexus 800b tease subscribe banner

FØL MER I HVERT ØYEBLIKK

MELD DEG PÅ NYHETSBREV OM HELT NYE NX

    Parallax Image 1 Omotenashi Experience

HELT NYE LEXUS NX

OMOTENASHI-ERFARING

Flere nye funksjoner bidrar til å forbedre atmosfæren i bilen og reflektere Lexus' Omotenashi-prinsipper for å forutse folks behov og få dem til å føle seg så velkomne og komfortable som mulig. Passasjermiljøet har følelsen av en luksuriøs lounge, mens sjåføren opplever det fokuserte og engasjerende miljøet som skapes av det nye Tazuna-konseptet til cockpiten. Kabinen er full av eksempler på Lexus Takumi-håndverkskunst, og det er brukt materialer av høy kvalitet som både ser og føles bra ut.

    Parallax Image 2 Exhilarating Power

HELT NYE LEXUS NX

KRAFT SOM SKAPER SPENNING

Et bredt utvalg av drivlinjer benytter nye og forbedrede teknologier, og gir ettertrykkelig klasseledende ytelse. Dette gjelder blant annet Lexus' første Plug-in Hybrid-drivverk som blir stående som et nytt referansepunkt takket være sin kombinasjon av kraft, drivstoffeffektivitet, lavere utslipp og EV-kjøreevne. 

    Parallax Image 3 The Lexus Driving Signature

HELT NYE LEXUS NX

LEXUS DRIVING SIGNATURE 

Den dynamiske ytelsen til nye Lexus NX er fokusert på levere Lexus Driving Signature - en ideell kombinasjon av kjørekomfort med styring, gass og bremseytesle som er tro mot sjåførens intensjoner og som skaper selvtillit og en givende følelse av sammenkobling med bilen. For å oppnå dette er bruken av Lexus' Global Architecture K-plattform (GA-K) sentral, som muliggjør et lavere tyngdepunkt.

    Parallax Image 4 More Connected

HELT NYE LEXUS NX

MER TILKOBLET

Nye Lexus NX markerer innføringen av en helt ny multimediaplattform som introduserer Smarte tjenester, inkludert avansert skynavigering og en ny "Hei Lexus"-assistent som svarer på vanlige talekommandoer. Det nye multimediasystemet i Lexus NX styres via et imponerende 14-tommers display.

    Parallax Image 5 Advanced Safety And Driver Assistance

HELT NYE LEXUS NX

AVANSERT SIKKERHET OG FØRERASSISTANSE

Nye Lexus NX kommer med tredje generasjon av Lexus Safety System +. Med dette innføres nye funksjoner og oppgraderinger, med systemer som er innstilt for å operere på en måte som føles mer naturlig for sjåføren. Blant forbedringene finner du ytterligere utvidelse av funksjonen i Prekollisjonssystemet, og endringer i Adaptive Cruise Control som gjør at systemet raskere gjenkjenner kjøretøy som avskjærer NX. Det nye elektroniske inn- og utstigningssystemet, e-latch, advarer mot trafikk eller syklister som nærmer seg bakfra og forhindrer at døren åpnes for å unngå en ulykke.