1. New Cars
  2. RZ World Premiere
KJØRETUREN ER ALT

VERDENSPREMIERE PÅ LEXUS RZ 450e

I april 2022 avduket Lexus sin første globalt tilgjengelige helelektriske modell. Nye RZ 450e er starten på et nytt kapittel i Lexus-historien, med unik design og en kjøreopplevelse bygget på avansert elektrifiseringsteknologi.

LEXUS RZ 450e

EN NY MÅTE Å KJØRE PÅ

RZ har imponerende ytelser takket være høypresisjons motordreiemomentkontroll og optimal plassering av batteri og motorer som sørger for ideell vektfordeling og høy respons. Konseptet kalles «The Natural» og er basert på DIRECT4 firehjulstrekk med et dreiemomentkontrollsystem som fordeler kreftene mellom akslingene beroende på kjøreforhold og underlag. Det gjør at RZ 450 responderer direkte på sjåførens input og tar Lexus Driving Signature til et nytt nivå.
LEXUS RZ 450e

LEXUS RZ 450E AVANSERT KONTROLL

Et One Motion Grip* system og et yoke-lignende ratt skaper en bedre kobling mellom menneske og maskin via elektriske, ikke mekaniske, signaler. Denne koblingen forbedrer kvaliteten og overføringshastigheten av essensiell kjøreinformasjon. One Motion Grip gir utmerket manøvrering og tillitsvekkende ytelser gjennom presis datastyring og eliminerer unødvendige vibrasjoner fra dekk og bremser.*

*One Motion Grip er under utvikling og forventes introdusert i 2025.

LEXUS RZ 450e

EKTE FIREHJULSTREKK

DIRECT4, et firehjulstrekksystem med dreiemomentkontroll som er en første for Lexus, og en nyutviklet eAxle-motor fordeler kontinuerlig og presist dreiemomentet mellom alle fire hjul. Det responderer på kontakten med underlaget og uavhengig av kjøreforhold for å skape en engasjerende kjøreopplevelse i tråd med intensjonene til sjåføren. Viktig informasjon som svinghastighet og styrevinkel bidrar til å optimalisere distribusjonen av dreiemoment og med det til utmerkede kjøreegenskaper og stabilitet.
LEXUS RZ 450e

DEDIKERT PLATTFORM

RZ 450e bruker en dedikert elbilplattform (e-TNGA) som har en betydelig innvirkning på ytelsene til bilen og som bidrar til kjøregleden. Plattformen byr på god stabilitet og komfort ved å plassere batteriet under gulvet og slik gi bilen et lavt tyngdepunkt og trygghetsmoment.

LEXUS RZ 450e GALLERI

ELEKTRISK HELE VEIEN

Ta en nærmere titt på den spennende nye designen og de banebrytende funksjonene til nye RZ 450e

LEXUS RZ 450e

NESTE GENERASJON DESIGN-SPRÅK

Designkonseptet uttrykker sømløs akselerasjon og en følelse av moment som er unikt for elbiler. Å fjerne forbrenningsmotoren har endret de funksjonelle designbehovene både foran og bak og utfordret Lexus til å skape en ny visuell identitet gjennom et spindelkarosseri-design. Interiøret er inspirert av elbilens dynamiske egenskaper, og har et rent og enkelt uttrykk. En følelse av raffinement og håndverk av høy kvalitet er selvsagt tilstedeværende, selv i et interiør som etterstreber funksjonalitet.
LEXUS RZ 450e

ET UNIKT LYDLANDSKAP

Lyd i kupéen formidler spenningen ved kjøring ved å etablere en dialog mellom bilen og sjåføren. Ingeniører har tilpasset lydfrekvensene til kjøretøyets hastighet og lydnivåer ved dynamiske handlinger som akselerasjon. Tonen og de akustiske overføringsegenskapene til drivverkets lyder ble fintunet for å sikre komfort. Stillhet etterstrebes også for å maksimere innvendig kabinkomfort.
LEXUS RZ 450e

KOMFORT OG RAFFINEMENT

Omotenashi-filosofien er gjennomgående i kupéen - et minimalistisk, men likevel luftig luksuriøst miljø. Den flytende formen starter ved frontruten og går videre til dørene integreres med det lavt plasserte instrumentpanelet, mens den enkle dørkledningen og konsollen gir et rent, vidåpent inntrykk. Kombinasjonen av et rent, moderne rom og enkle overflater med fokus på tekstur, gir en innbydende følelse av frihet. Den lange akselavstanden gir romslig bakseteplass og god takhøyde bak, noe som gir passasjerene en forsterket følelse av romslighet. I tillegg kan bilen fås med et panoramatak som ytterligere bidrar til følelsen av åpenhet.
LEXUS RZ 450e

LYSE OMGIVELSER

Omgivelseslys gir en rik opplevelse mens du kjører. De anbefalte 14 fargene representerer følelsene du opplever når du ser på vakre naturfenomener. I tillegg endrer verdens første In-ei-belysning nyansen av lys som projiseres på dørbekledningen når dørene åpnes og lukkes, noe som gir interiøret ytterligere særpreg.

*One Motion Grip er under utvikling og forventes introdusert i 2025.

 

LEXUS RZ 450e

FARGEVALG

Seks eksteriørfarger er tilgjengelige, inkludert Ether Metallic som er inspirert av kjøreytelsen til elbiler, og Sonic Copper, Lexus nyeste metallic lakk. Man kan også spesifisere en tofarget design, hvor fronten, panseret og taket er i svart. Den tofargede designen forsterker det moderne inntrykket man får av spindelkarosseriet

“RZ ble utviklet med mål om å skape en unik Lexus elbil som føles sikker å kjøre, er behagelig å røre ved å spennende å kjøre.“


Takashi Watanabe, Sjefingeniør, Lexus Electrified Lexus International

 

LEXUS RZ 450e

INGENTING OVERLATT TIL TILFELDIGHETENE

RZ bruker nyeste Lexus Safety System + basert på troen på at det er viktig å utvikle avanserte sikkerhetsteknologier i verdensklasse raskere og ta dem i bruk i flere kjøretøy. Proaktive Førerstøttefunksjoner og optimal kontroll basert på observasjoner av føreren vil ytterligere bidra til trygg og sikker kjøring. Funksjoner inkluderer Pre-kollisjonssikkerhet som oppdager når en sjåfør ser sidelengs eller sovner ved rattet, og advarer om dette på et tidlig tidspunkt.
LEXUS RZ 450e

TEKNOLOGISK EVOLUSJON

Midtkonsollen huser en stor berøringsskjerm med mange funksjoner integrert i de digitale knappene i displayet. Man la spesiell vekt på størrelsen, formen, plasseringen og informasjonen til knappene. Dette sørget for optimal form og plassering med tanke på betjening, samtidig som man tok hensyn til bruksfrekvensen til hver funksjon
LEXUS RZ 450e

LAGET FOR MOBIL

Over-the-Air-oppdateringer (OTA) gjør det mulig å hele tiden være oppdatert med den nyeste softwaren. Selv etter kjøpet, legges det til nye funksjoner som forbedrer ytelsene til bilen og lar den utvikles til en tryggere og mer sikker bil utstyrt med den nyeste førerstøtteteknologien. En smarttelefon kan brukes som digital nøkkel til biler med denne funksjonen. Med en smarttelefon kan dørene låses og låses opp og man kan starte bilen uten å bruke skjermen. Én smarttelefon kan betjene flere biler hvis de er registrert med samme digitale nøkkel.
LEXUS RZ 450e

SELVSIKKER PÅ HVER TUR

Elbil-eksklusive batterier og silikonkarbid halvledere i omformeren, og bruken av teknologier for lavt effekttap bidrar til å forlenge rekkevidden, som er estimert til 400 km. Høy ladekapasitet møter behovene til kunder i alle land. RZs batterioppvarmingssystem sørger for at batteriene kan lades på kort tid, selv om vinteren og i kaldere områder. Forbedret batteriteknologi sørger for batterikapasitetsbevaring i verdensklasse (90% eller mer etter 10 år) som igjen gjør at eiere vet at de trygt kan kjøre lengre turer i lang tid fremover