Servicing Maintenance Hero

EIERE

PERIODISK KJØRETØYKONTROLL

Hvis din Lexus er mer enn fire år gammel er en periodisk kjøretøykontroll påkrevd, både for å garantere at bilen din er skikket for å være på veien og at den overholder sikkerhets- og miljøstandardene satt av myndighetene.

HVA ER INKLUDERT I EN PERIODISK KJØRETØYKONTROLL

Å gjennomføre periodisk kjøretøykontroll hos din Lexus-forhandler er den beste forsikringen for et godt resultat for både deg og bilen din. God kundeservice er kjernen i Lexus, og de dyktige teknikerne som gjennomfører kontrollen vil gjøre sitt ytterste for å få deg trygt tilbake på veien så raskt som mulig.

En periodisk kjøretøykontroll er en omfattende sjekk som avdekker hvorvidt en bil møter de lovpålagte standardene som kreves for å kjøres på veien. Imidlertid ekskluderer det tilstanden til motor, kløtsj og girkasse. En kontroll får man til fastpris hos alle Lexus-forhandlere.

Vurderingen inkluderer en grundig gjennomgang av lys, styring, understell, batteri, drivstoffsystemet, utslipp, bremser, dekk og hjul. Hvis bilen av en eller annen grunn ikke godkjennes, vil våre eksperter gjennomføre de påkrevde reparasjonene, og alltid med originale Lexus kvalitetsdeler.

    2018 lexus ownership banner1

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM PERIODISK KJØRETØYKONTROLL UNDER

 • HVA GJØR JEG HVIS BILEN IKKE GODKJENNES?

  Hvis bilen ikke godkjennes vil vi informere deg og ta sikte på å rette feil så raskt som mulig. Din Lexus forhandler har sannsynligvis alle deler på lager, men skulle de mot formodning ikke ha det vil vi skaffe det til veie så raskt som overhodet mulig.

 • HVA ER FORSKJELLEN PÅ EN PERIODISK KJØRETØYKONTROLL OG EN SERVICE?

  En periodisk kjøretøykontroll er en lovpålagt kontroll annethvert år for alle biler eldre enn fire år. Kontrollen har som formål å avdekke hvorvidt bilen er trygg på veien. Dette er en visuell kontroll som ikke krever demontering av noen deler, til og med hjulene forblir på. Det betyr ikke at bilen nødvendigvis holder en høy standard, men at den er i tilstrekkelig god stand til at den er trygg på veien.

 • HVORFOR MÅ JEG HA JEVNLIGE SERVICER I TILEGG TIL PERIODISK KJØRETØYKONTROLL

  En service er essensielt for å avdekke hvorvidt bilen er i god stand, få det beste ut av den og å optimalisere levetiden. En Lexus-service er en grundig inspeksjon av bilen fra alle vinkler, inkludert lys, motor, bremser, og understell. Ingen er bedre skikket til å gjennomføre en service enn våre teknikere, som har inngående kjennskap til hver Lexus-modell.

PERIODISK KJØRETØYKONTROLL - SJEKKLISTE

Hornlyd
Frontrutespylere og vindusviskere
Nivåer av frontrutevask
Hele gummiblader på viskerne, uten manglende biter.
Setebelter som ikke er slitt, revnet eller ødelagte.
Hvis du drar hardt i setebeltet, pass på at det låser seg.
Ingen utposinger eller kutt i veggene på dekkene
Ingen objekter i dekkmønsteret
1.6 mm mønsterdybde er minimum
Forsikre deg om at hvert dekk tilsvarer dekket på motsatt side på samme aksling i størrelse og konstruksjon
Reservehjulet må også være kjøredyktig
Hver pære fungerer som den skal
Glassene i lyktene er frie for sprekker eller skader
Ingen skarpe kanter i karosseriet som kan skade fotgjengere eller syklister
Støtfangerne er sikre
Alle dører kan åpnes fra inn- og utsiden.
Området som vindusviskerne opererer i skal ikke være sprukket eller ha småskader.
På utsiden av dette området må ingen skader være større enn 10 mm
Speilene bør være sikre, rene og i god stand