1. New Cars
  2. RX World Premiere
ET IKON I NY DRAKT

DEN HELT NYE LEXUS RX

Lexus har avduket femte generasjon RX; en helt ny modell og et viktig nytt kapittel i evolusjonen til denne ikoniske SUVen.

DEN HELT NYE LEXUS RX

RAFFINERT KJØRESIGNATUR

De viktige grunnlegende egenskapene som tyngdepunkt, inerti-spesifikasjoner, redusert vekt, stivhet og drivverk har blitt optimalisert for å skape en naturlig dialog mellom bil og fører. Nye RX er bygd på GA-K plattformen, med en nydesignet bakre del for en enda mer presis tuning. Dette forbedre ytelser, komfort og raffinement ytterligere. 
DEN HELT NYE LEXUS RX

OPPDATERT DESIGN

Designet på den nye RX er mye mer dynamisk og selvsikkert. Foran er spindlegrillen bedre integrert i bilens front sammen med slankere frontlykter. I profil bifrar et forlenget panser, lengre akselavstand (med 6 cm), lavere tak (med 1 cm), og større, 21’’ felger til et dynamisk og plantet utseende. Lyslisten som strekker seg i hele bilens bredde 'LEXUS' skrevet helt ut og bredere hjulstilling bak (med 4cm) gir RX en umiskjennelig presens.
DEN HELT NYE LEXUS RX

LUKSURIØS OPPGRADERING

Et minimalistisk, men intuitivt og luksuriøst interiør av kvalitetsmaterialer sammen med den nyeste teknologien sikrer et høyt nivå av komfort og velvære ombord. Framsetene har fått ny design og byr på glimrende tilgjengelighet, svært god støtte, og oppvarming/ventilasjon. Et dyrefritt lærinteriør er også tilgjengelig.
DEN HELT NYE LEXUS RX

FØRER-FOKUSERT COCKPIT

Den førerfokuserte ‘Tazuna’ cockpiten gir direkte og intuitiv kontroll over kjøretøyet. Det øker kjøregleden og bedrer sikkerheten, med alle kontroller og informasjonskilder bekvemmelig posisjonert for å minimere førerens øye- og hodebevegelse. 

LEXUS RX GAALLERI

ELEKTRIFISERT FRA INNSIDEN OG UT

Nye RX kommer i tre forskjellige elektrifiserte varianter i Europa, hvorav to finner veien til Norge. I tillegg blir en turbo-bensinmotor variant tilgjengelig i Øst-Europa. 

DEN HELT NYE LEXUS RX

RX 450h+: FØRSTE RX PLUG-IN HYBRID

RX 450h+ har en firesylindret 2.5-liters hybridmotor og et oppladbart litium-ionbatteri på 18.1 kWh. I tillegg til en elektrisk motor bak som sørger firehjulstrekk. Litium batteriet gir en elektrisk kjørelengde på mer enn 65 km.
DEN HELT NYE LEXUS RX

RX 500H: BANEBRYTENDE PERFORMANCE-HYBRID

Den banebrytende nye RX 500h performance hybriden er den første turboladede hybriden fra Lexus. En helt ny hybridarkitektur bestående av en 2.4-liters turbomotor og 6-trinns girkasse, gir RX 500h 371 hk og 645 Nm dreiemoment. Det sørger for kraftfull akselerasjon og dynamiske kjøreegenskaper takket være DIRECT4.

Den elektriske motoren foran er posisjonert mellom forbrenningsmotoren og girkassen, og har en clutch på begge sider, som gir stor fleksibilitet i kraftleveransen. Bak er den utstyrt med en 80kW e-Aksel: en kompakt, modulær pakke med motor, giring, og en ECU mellom bakhjulene.

DEN HELT NYE LEXUS RX

SIKKERHETSTEKNOLOGI I VERDENSKLASSE

Nye RX har tredje generasjon Lexus Safety System+, med forbedret Pre-Kollisjonssystem, ny Proaktiv Kjøreassistanse som inkluderer Oppdagelse av forventede hindringer, Bremseassistanse og Styreassistanse. I tillegg, kommer den valgfrie Utvidede Sikkerhetspakken med: Varsling om kryssende trafikk foran, Filskiftendringsassistanse & Nødstyringsassistanse med aktiv støtte.
DEN HELT NYE LEXUS RX

INNOVATIVT MULTIMEDIA OG TILKOBLING

Den nye RX byr på avanserte tilkoblingsmuligheter og har en 14’’ berøringsskjerm som standard, en av de største i sin klasse. Integrert i navigasjonssystemet, har RX også skytjenester som standard*. Bilens DCM (datakommunikasjon modul) har alltid-på tilkobling, som gir direkte informasjon om trafikkhendelser, ulykker og veitilstander.

Det nye multimedia systemet inkluderer smart stemmeassistansen ‘Hei Lexus’. Enkel smarttelefonintegrering er standard – trådløst for Apple CarPlay og tilkobling med kabel for Android Auto. En trådløs ladestasjon er også tilgjengelig, med 50 % kraftigere ladekapasitet.

* i markeder hvor tjenesten er tilgjengelig.. 

DEN HELT NYE LEXUS RX

TILKOBLEDE TJENESTER

I tillegg til allerede etablerte Lexus Link Pro fjernstyrte funksjoner som kjøreanalyse, hybrid-coaching, drivstoffnivå-overvåkning og «Finn min bil», er nye funksjoner tilgjengelige for RX450h+: som måling av batterikapasitet, tidsbestemt lading og ladetimer. Appen lar deg også låse og åpne bilen samt bagasjerommet, styre klimaanlegget og til og med aktivere bilens blinklys så du enkelt kan kjenne igjen bilen på parkeringsplassen. Tilkoblede tjenester er inkludert i 4 år.
DEN HELT NYE LEXUS RX

ET STED Å TRIVES

Nye RX byr på god plass for alle passasjerer, og fem luksus-seter med ypperlig benplass. Med større avstand mellom passasjerene på første og andre rad, nydesignede seter og mer intelligent pakketering, føles RX større på innsiden. Takket være et intelligent baklukedesign har bagasjerommet blitt 50 mm lengre/dypere, og lastehøyden er 33 mm lavere for enklere tilgang.
DEN HELT NYE LEXUS RX

EN INNBYDENDE ATMOSFÆRE

Lexus Mood Selector er et uttrykk for Lexus' “Omotenashi” gjestfrihet. Det lar passasjerene tilpasse RX’ interiørlyssetting fra en fargepalett med 64 farger og 14 skreddersydde temaer.
DEN HELT NYE LEXUS RX

F SPORT

F SPORT være tilgjengelig utelukkende på RX 500h performance hybrid. F SPORT-utgaven har en unik spindelgrilldesign, sideskjørt og aerodynamiske støtfangere foran og bak. Fasongen på F SPORT-forsetene sørger for bedre støtte. De er tilgjengelig i Svart & Dark Rose. Aluminiumsdetaljer underbygger interiørets sporty karakteristikker. I tillegg får F SPORT-utgaven en rekke dynamiske forbedringer, blant annet mer sporty dempere og større bremser.