2019 EURO NCAP PLACEHOLDER ASSET

LEXUS NYHETER

LEXUS UX FÅR FEM STJERNER HOS EURO NCAP

I de seneste testene til Euro NCAP fikk nye Lexus UX maks uttelling med fem stjerner for sikkerhet.
UX er en av de sikreste bilene i sin klasse for fører og passasjerer (96% for voksne og 85% for barn). Den oppnådde en av de høyeste poengsummene for biler testet under det strenge 2019-testregimet, og best i klassen for beskyttelse av fotgjengere og syklister (82% for beskyttelse av myke trafikanter), blant annet takket være automatisk nødbrems.
UX kommer med den nyeste Lexus Safety System + pakken; Lexus avanserte aktive sikkerhetssystem, er bygget på den ekstremt rigide Global Architecture-C-plattformen; som gir svært god passiv sikring av passasjerene og kommer med åtte kollisjonsputer som standard.
Denne andre generasjonen av Lexus Safety System + har en rekke nye egenskaper som bidrar til å forhindre ulykker eller redusere alvorligheten av et sammenstøt som ikke er til å unngå. Disse inkluderer oppdagelse av syklister på dagtid og nå, som del av det forbedrede Pre-kollisjonssystemet (PCS), også oppdagelse av fotgjengere på nattestid. Dynamisk cruisekontroll og filassistanse gir SAE nivå 2 selvkjørende førerstøtte – det bidrar til sikkerhet så vel som komfort.
Lexus Safety System + er nå tilgjengelig i 99% av alle Lexus-modeller som selges i Europa. Det er i tråd med og et resultat av merkets ønske om at avansert sikkerhetsteknologi ikke kun skal være tilgjengelig i de dyreste modellene og de høyeste utstyrsgradene, men på tvers av hele Lexus’ modellutvalg.
Det nyeste systemet innbefatter:
  • Pre-kollisjonssystem, nå med oppdagelse av fotgjengere på natten og syklister på dagtid.
  • Dynamisk Cruisekontroll
  • Veiskiltgjenkjenning
  • Filassistanse
  • Automatiske fjernlys
PRE-KOLLISJONSSYSTEM
Pre-kollisjonssystemet i nye UX er nå i stand til å oppdage fotgjengere på dag- og nattestid samt syklister på dagtid. For å bidra til å unngå ulykker i mørket har man forbedret både kameraets sensitivitet og radius. For eksempel kan det oppdage en fotgjenger som krysser veien i mørket selv om sjåføren blir blendet av lysene til et motgående kjøretøy. I tillegg har vinkelen radaren fungerer i blitt videre; det gjør det mulig å oppdage også syklister. Hvis systemet bedømmer at det er fare for en kollisjon aktiveres bremsene automatisk for å unngå sammenstøt, eller, hvis det er uunngåelig, redusere skadeomfanget.
DYNAMISK RADAR CRUISEKONTROLL
Systemet bruker en millimeterbølgesensor og et kamera for å oppdage og holde en passende avstand til forankjørende trafikk. Hvis kjøretøyet foran stanser vil cruisekontrollen stoppe UX. Når bilen beveger seg igjen følger UX på. Dette systemet reduserer byrden på sjåføren i situasjoner som innebærer mye stans og igangsettelse, som for eksempel ved køkjøring.
VEISKILTGJENKJENNING
Veiskiltgjenkjenningssystemet (RSA) i nye UX gjenkjenner veiskilt og formidler informasjonen til sjåføren på informasjonsskjermen. Når cruisekontrollen er aktivert kan bilen selv sørge for å følge fartsgrensene. RSA gjenkjenner alle viktige veiskilt, inkludert digitale skilt og blinkende varslingsskilt.
FILASSISTANSE
Filassistanse bidrar til at bilen holder seg midt i feltet sitt. Det gir også assistanse i svinger med mindre radius enn i det foregående systemet. Når systemet anser at det er en sjanse for at UX vil avvike fra feltet vil det bistå med å få bilen tilbake til midten av feltet.
AUTOMATISKE FJERNLYS
Automatiske fjernlys (AHB) er standard i Lexus Safety System +. Det avblender automatisk fjernlysene for motgående trafikk og slår dem på igjen når bilene har passert hverandre. Et enda mer sofistikert system er tilgjengelig som ekstrautstyr: Adaptive fjernlys (AHS) kommer med triple LED-lykter og er designet for å gi utmerket sikt i mørket samtidig som det sørger for å ikke blende motgående kjøretøy. Elleve uavhengige LED-enheter integrert i lyktene aktiveres eller deaktiveres med hensyn på forankjørende eller motgående kjøretøy. Det gir en mer presis kontroll over hvilke områder som opplyses og hvilke som ikke gjør det.