NYHETER FRA LEXUS

LEXUS AVDUKER VERDENS FØRSTE TATOVERTE BIL

I en feiring av utsøkt håndverk og tradisjonell japansk kunst, har Lexus bestilt verdens første tatoverte bil. Denne unike fortolkningen - det finnes kun én - av kompaktsuven UX har blitt designet og skapt av den ledende, D12 tatovøren Claudia De

Denne unike fortolkningen - det finnes kun én - av kompaktsuven UX har blitt designet og skapt av den ledende, londonbaserte tatovøren Claudia De Sabe.
Med en hvit bil som lerret og en Dremel drill i stedet for en tynn tatoveringsnål, produserte Claudia en design med koi karper i bilens fulle lengde. Koi er et kjent motiv fra japansk kunst, og representerer kvaliteter som lykke og utholdenhet.
Claudia brukte Dremelen til å slipe bort lakken og få frem metallet for å skape det komplekse mønsteret, og la deretter fem lag med høykvalitetslakk for å få frem detaljene. Hun brukte gullblader for å fremheve detaljer og gi designen en sterkere 3D-effekt, før hele bilen fikk et beskyttende lag klarlakk slik at den kan kjøres på veien.
        Lexus tattoo side01
Prosessen tok seks måneder å gjennomføre, fra de første tegningene til bilen var ferdig tatovert, noe som i seg selv tok fem åttetimers dager med intensivt arbeid. Det var fysisk krevende, med vibrasjonene fra drillen og ettersom hun jobbet med et objekt som, til forskjell fra et menneske, ikke kan flyttes til en mer komfortabel arbeidsposisjon ettersom designen skred frem. Der småfeil i en tatovering på et menneske ganske enkelt kan rettes opp, krevde "graveringen" med drillen absolutt presisjon.
Den tatoverte UX-en har ikke noen prislapp, men det er anslått at bare arbeidet ville koste opp mot 120 000 britiske pund.
Det var første gang Claudia anvendte ferdighetene sine på metall og ikke skinn, og hun fant både likheter og nye utfordringer i arbeidet med den unike jobben.
"Når du tatoverer en person må du tenke på muskler og vev under huden. Med bilen dreide det seg om hvordan karosseriet endrer form", sa Claudia, som ble assistert av sin japanske ektemann, Yutaro.
"Det beste med å tatovere en Lexus UX, og grunnen til at denne bilen var ideell til prosjektet, er den strømlinjeformede formen. Alt fra linjene på siden til formen på vinduene, alt er så dynamisk og vakkert. Det var et perfekt emne for designen og konseptet", sa Claudia, som er medgrunnlegger av tatoveringsstudioet Red Point i Islington.
        Lexus claudia portrait
Prosjektet står som en hyllest til takumi-håndverket som preger enhver Lexus og som ses i designdetaljene og den feilfrie utførelsen som oppnås takket være menneskelige ferdigheter som er perfeksjonert gjennom år med dedikert trening. Lexus omfavner tradisjonell japansk estetikk i sine bildesign, i elementer som UX' washi papir tekstur i interiøret og den sømløse sammenføyingen av interiør og eksteriør gjennom frontruten, som speiler arkitekturkonseptet Engawa som man finner i japanske hjem.