NYHETER FRA LEXUS

LEXUS ELECTRIFIED: PREMIERE PÅ FREMTIDENS ELBILER FRA LEXUS

TOKYO 23. Oktober 2019
Som et ledd i arbeidet med å skape innovative og fantastiske opplevelser for sine kunder presenterte Lexus i dag sin elektrifiserte visjon for en kommende generasjon elektriske kjøretøy. Stjernen i showet var det elektriske LF-30-konseptet med verdenspremiere på årets Tokyo Motor Show.

Siden merkets begynnelse i 1989 har Lexus strebet etter å tilby kundene innovative og fantastiske produkter og opplevelser som stimulerer samtlige fem sanser. Siden lanseringen av RX 400 i 2005 har Lexus banet vei som pioner innen elektrifiseringsteknologi. Eksempler på dette er totrinns reduksjonsgir og multi-stage hybridsysteme, som gjør bruk av teknologi for å by på kraftige ytelser og de karakteristiske kjøreegenskapene til Lexus' hybrider.

Lexus Electrified-visjonen som dag ble avduket i setter mål av seg å ta store steg fremover hva gjelder ytelser, kjøreegenskaper, kontroll og kjøreglede -- selv i en tid der mobilitet endrer seg og går i retning selvkjørende kjøretøy.

For å fremkalle den originale kjøregleden, utvikler Lexus "Lexus Advanced Posture Control", en funksjon som fordeler drivkraften individuelt mellom elmotorene i for- og bakhjulene. Det innebærer at bilen, beroende på situasjon, kan være forhjulsdrevet, bakhjulsdrevet eller firehjulsdrevet. Med målsetning om å løfte kjøregleden ytterligere og fundamentalt endre fremtidens luksusbiler, drar Lexus veksler på erfaringene fra utviklingen av de grunnleggende teknologiske løsningene man finner i merkets bensin-elektriske hybridfamilie. Det inkluderer batteristyring, ytelseskontroll og elektriske motorer. Teknologien til Lexus Electrified muliggjør integrert kontroll av drivverk, styring, dempere og bremser. På den måten realiserer man fullt ut potensialet for motorkontroll som man har kultivert i utviklingen av hybridteknologien. Med denne teknologien kan vi kontrollere og til enhver tid sørge for den riktige fordelingen av kreftene beroende på kjøreforholdene. Lexus jobber utrettelig med utviklingen av biler som er både sikrere og mer givende å kjøre.

Lexus planlegger å avduke sin første elbil i november 2019. Det øker bredden i tilbudet vårt, som inkluderer utvikling av Hybrider, Plug-in Hybrider, Elbiler og Brenselscelle-biler, og som svarer på de ulike behovene i ulike områder av verden. Veien videre innebærer at Lexus utvider sitt elektrifiserte tilbud - vi lanserer Lexus' første Plug-in Hybrid og en ny elbilplattform i begynnelsen av kommende decennium. Innen 2025 vil Lexus ha elektrifiserte versjoner av alle Lexus-modeller, og vi har en målsetning om at salget av elektrifiserte biler skal overgå salget av biler med tradisjonelle forbrenningsmotorer.

I tillegg til LF-30 Electrified-utstillingen, vil Lexus' stand på Tokyo Motor Show by på "Lexus Senses teater", et rom der folk kan oppleve "stimulering av de fem sansene". Den består av to opplevelsesrom, lyd og visuell. I det første stimulerer motorlyden til Lexus LFA hørselen med 360-graders 3D-lyd.
I det andre tilbys en visuelt stimulerende opplevelse med Lexus LC ved hjelp av projeksjonskartlegging - noe som endrer utseendet etter tid på døgnet og vinkelen man ser det fra. Her kan du oppleve Lexus-filosofien mens du nyter sansestimulering gjennom "ekte opplevelser".

* Tokyo Motor Show 2019 går av stabelen på Tokyo Big Site på Tokyos sjøside fra 23. oktober til 4. november. Pressedagene er 23. og 24. oktober, en dag for spesielt inviterte 24. oktober, en dag for forhåndsvisninger 25. oktober og dager åpne for publikum fra 25. oktober til 4. november.