1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Pioneering Spirits

PIONERÅND

Banebrytende teknologi er et steg i riktig retning.

For å finne de virkelig store ideene må man ikke bare tenke utenfor boksen, men kaste hele boksen og starte på nytt. Dette var tilnærmingen til industridesigner og teknologi-innovatør Laurence Kemball-Cook, som var fast bestemt på å finne en helt ny kreativ løsning på de voksende, globale klimaendringene.

Ivrig etter å finne et fullverdig alternativ til vind- og solenergi, kom han på en ny tilnærming under sin daglige pendling til Loughborough University, der han fullførte en grad i Industridesign og Teknologi.

"Jeg passerte Victoria Station, som håndterer 75 millioner mennesker i året, og begynte å tenke seriøst på potensialet ved å utnytte den kinetiske energien som oppstår når folk går," forteller han. "Jeg lot meg inspirere av min egen forskning på fornybar energi og infrastruktur, og fikk ideen om å høste energi fra byens borgere gjennom fottrinnene deres.

 

Kemball-Cook startet selskapet Pavegen i 2009 og begynte utviklingen av et smart fortausystem. Det benytter vekten fra fotgjengernes skritt til å komprimere en rekke elektromagnetiske generatorer, og skaper en roterende bevegelse som produserer små mengder energi. Denne energien kan samles og oppbevares i batterier eller distribueres lokalt til f.eks. lys, sensorer og dataoverføring.

Kemball-Cook begynte umiddelbart å lete etter muligheter til å promotere oppfinnelsen sin, og tok etterhvert i bruk noen uortodokse metoder for å tiltrekke seg nye kunder.

"For å få vårt første salg installerte vi Pavegen-fliser på en byggeplass uten tillatelse, og brukte deretter sosiale medier til å overbevise utvikleren om å kjøpe et Pavegen-system," innrømmer han. "Siden har vi bygget en internasjonal kundebase, et nettverk av internasjonale partnere og et seniorteam."

"HELT SIDEN FØRSTE PROTOTYPE HAR TEKNOLOGIEN VÅR VEKKET STOR INTERESSE, FRA SELSKAPER SOM ØNSKER Å JOBBE MED OSS TIL ULIKE INVESTORGRUPPER, OG SELVFØLGELIG MENNESKENE SOM BRUKER PAVEGEN," SIER HAN.

Laurence Kemball-Cook

Det tok ikke lang tid før nyheten om Pavegen-systemet hadde spredd seg, og i dag har Kemball-Cooks team installert mer enn 200 permanente og eksperimentelle prosjekter i 30 land verden over, inkludert Dupont Circle i Washington DC og forskjellige lokasjoner i hjertet av London sentrum.

Med en rekke byer og større selskaper som Google og Nike i kø for å samarbeide med Pavegen, ser fremtiden lys ut for kinetisk fornybar energi.

Kemball-Cook tror systemet har et stort potensial til å integreres med andre energikilder, og til å brukes for en rekke formål innen transport, skole og handel, og at det kan skape smartere, mer effektive byer som aktivt engasjerer seg i klimautfordringene.

"Ved å løse energikrisen fjerner vi en av de største utfordringene for lokalsamfunn, slik at mer kreativitet og mer energi kan brukes til å fikse andre problemer vi står ovenfor, som matmangel og det raske tapet av biologisk mangfold," sier han. "Vi har bare en planet, så det er viktig at vi beskytter naturressursene som vi alle er avhengige av."

ET STEG INN I FREMTIDEN

Innovasjon og originalitet er kjernen i Lexus' tilnærming. Vi er alltid i forkant med ny teknologi og samarbeider med de aller beste forskerne og teknikerne på sine felt. Vi har en sann lidenskap for å finne banebrytende løsninger som plasserer Lexus over og foran sine konkurrenter.