lda david adjaye

LEXUS DESIGN AWARD

SIR DAVID ADJAYE SLUTTER SEG TIL DOMMERPANELET UNDER LEXUS DESIGN AWARD 2018

Det er en glede for Lexus å presentere den visjonære arkitekten Sir David Adjaye som dommer for Lexus Design Award 2018. Adjaye, som er en av sin generasjons mest innflytelsesrike arkitekter, utfyller et dommerpanel i verdensklasse som også nylig fikk med den innovative arkitekten Shigeru Ban. I løpet av Lexus Design Award vil Sir David Adjaye og de andre dommerne identifisere og gjenkjenne den neste bølgen av globale kreatører og designere.
Hvert år håper tusenvis av aspirerende kreative talenter fra hele verden på å bli plukket ut som deltaker i Lexus Design Award, der de får muligheten til mentoring fra veletablerte globale designere, finansiering av prototyper samt en invitasjon til å stille ut på Lexus Design Event under Milan Design Week. Sir David Adjaye og de andre dommerne vil velge de tolv finalistene som best fanger ånden av årets tema, "CO-", og som gjenspeiler Lexus tankegang om at godt design kan gjøre verden til et bedre sted. På Milan Design Week 2018 vil Adjaye og hans dommerkollegier belønne en av finalistene med den ettertraktede Grand Prix-prisen.
"Lexus Design Award skaper en fantastisk plattform der unge designere fra hele verden kan bidra til å skape en mer inkluderende fremtid. Det er en sann ære å få være en del av et panel som hjelper disse stemmene med å bli hørt. Årets tema traff meg spesielt godt. Når vi jobber med å løse det 21. århundrets utfordringer er det viktigere enn noensinne å tenke på tvers av ulike fagfelt." - Sir David Adjaye
Den ghanesisk-brittiske arkitekten ble utpekt som et av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker av Time Magazine og ble slått til ridder for sin tjeneste til arkitektur i 2017. I 2016 mottok han også Panerai London Design Medal. Adjaye har blant annet designet National Museum of African American History and Culture, som tilhører Smithsonian Institution og ligger på National Mall i Washingotn D.C. Her kan man blant annet se et krone-motiv fra en nigeriansk Yoruba-skulptur.
Bidrag til Lexus Design Award 2018s konkurranse mottas fra 24. juli - 8. oktober. De 12 finalistene vil annonseres i januar 2018 og vinneren av Grand Prix vil kunngjøres under Milan Design Week - 16. april 2018. For mer informasjon om Lexus Design Award 2018, besøk LexusDesignAward.com