2018 lexus lda hero

LEXUS DESIGN AWARD

FINALISTER TIL DET PRESTISJEFULLE LEXUS DESIGN AWARD 2018

Lexus International har annonsert de 12 favorittene til de prestisjefulle Lexus Design Award 2018. For sjette gang inviterer denne internasjonalt anerkjente designkonkurransen unge designere til å delta med ideer på årets tema "CO-", et navn med utspring i et latinsk prefiks som betyr "med eller sammen i harmoni". "CO-" utforsker mulighetene rundt hvordan design kan finne løsninger og overkomme barrierer for en rekke globale utfordringer, gjennom harmonisk integrasjon av natur og samfunn.
Årets Lexus Design Award opplevde rekordstor deltakelse og fikk tilsendt over 1300 bidrag fra 68 land. "Det har vært spennende å få innsikt i hvordan neste generasjons designere omgjør nye konsepter og filisofier til innovative løsninger på vår tids grunnleggende utfordringer", sier Sir David Adjaye som er en av dommerne. Tidligere finalister og vinnere av Lexus Design Award har opplevd videre suksess, blant annet "Iris" av Sebastian Scherer fra 2014 som vant German Design Award 2016, samt Caravans "Sense-Wear" fra 2015 som vant Venice Design Weeks Wearable Technologies Contest i 2016.
Tolv finalister ble plukket ut etter nøye vurdering av et prestisjetungt dommerpanel som i år var ytterligere forsterket av de verdenskjente arkitektene David Adjaye og Shigeru Ban. Blant de 12 finalistene ble de følgende fire valgt til å lage en prototype av sitt design med veiledning og mentoring fra et elitelag av veletablerte kreatører: Lindsey Adelman, Jessica Walsh, Sou Fujimoto og Formafantasma.
De fire prototypene samt detaljerte presentasjonsplansjer fra de andre åtte finalistene stilles ut som en del av Lexus Design Event på årets Milan Design Week* i april. De tolv finalistene vil presentere sine arbeider for dommerpanelet og den internasjonale pressen. Etter presentasjonen vil vinneren av Grand Prix bli kåret.
Mer informasjon og bilder finner du på:
Lexus Design Award nettside Lexus Design Award nettside
Instagram: @lexusdesignaward
Offisielle emneknagger: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;

Utdypende detaljer om Lexus tilstedeværelse på Milan Design Week* 2018 vil annonseres på Lexus Design Event-nettsiden i midten av februar.

*Verdens største designutstilling, også kjent som Salone Del Mobile, presenterer eventer og utstillinger av varemerker og designere i mange kategorier, blant annet møbler, mote og tekstiler.