2020 lexus design awards article hero

LEXUS DESIGN AWARD

FINALISTENE TIL LEXUS DESIGN AWARD 2020 ER KLARE

TOKYO, Japan (29. januar 2020) - I dag kunngjorde Lexus de seks finalistene i Lexus Design Award 2020. De seks vil motta mentorskap fra anerkjente designledere og finansiering på inntil 3 000 000 yen (over 25 000 dollar) til prototyper av prosjektene deres. Finalistene representerer USA, Kina, Europa, Pakistan og Kenya og ble valgt ut blant rekordhøye 2 042 innsendinger fra 79 land. Nå i det åttende året gir Lexus Design Award unge kreatører en unik plattform hvor de kan demonstrere og videreutvikle talentene sine. Forslagene ble plukket ut basert på hvordan de uttrykker tre viktige prinsipper for Lexus-merkevaren: Forutse, Innover og Fengsle, med vekt på design som fører til en bedre morgendag.

 •     2020 lexus design awards finalist bio scales

  LEXUS DESIGN AWARD FINALISTER 2020

  BIO.SCALES

  SUTHERLIN SANTOS - USA

  Bio.Scales er biopolymerfilter laget av naturlige, økologiske materialer designet for å fjerne karbon og andre skadelige forbindelser fra luften. Dette modulære, 3D-trykte systemet er formbart og tilpasningsdyktig, og kan forbedre luftkvaliteten i en hvilken som helst bolig.

  Paul og Garrett Sutherlin Santo er designere fra Downtown Los Angeles. Arbeidet deres har som formål å projisere en fremtid der designens tilknytning til natur og teknologi er symmetriske, ved å utforske forholdet til nye digitale prosesser, økologiske materialer og tradisjonelt håndverk.

      2020 lexus design awards finalist feltscape

  LEXUS DESIGN AWARD FINALISTER 2020

  FELTSCAPE

  THÉOPHILE PEJU & SALVATORE CICERO (THÉOPHILE PEJU (FRANKRIKE), SALVATORE CICERO (ITALIA)) - BASERT I STORBRITANNIA

  Feltscape er en pustende sky laget av filt og termoplast som fanger opp støy og spesialtilpasser innvendige akustiske og belysningskvaliteter. Feltscape er resultatet av en innovativ fabrikasjonsprosess som kombinerer haute couture-teknikker og robot-additiv-produksjon.

  Théophile Peju og Salvatore Cicero er designere med base i London. De ble uteksaminert fra Bartlett School of Architecture - UCL, der de drev forskning på tekstilkomposittmaterialer. Designtilnærmingen deres, gjennom praktisk erfaring, kombinerer tradisjonelt håndverk og nyskapende produksjonsteknikker ved hjelp av roboter.

      2020 lexus design awards finalist flash pak

  LEXUS DESIGN AWARD FINALIST 2020

  FLASH PAK

  YAOKUN WU - CHINA / BASERT I USA

  Flash Pak er et smart overlevelsesapparat som en redningsvest som, ved hjelp av et haptisk navigasjonssystem med LED-lys, guider studenter i sikkerhet i tilfelle plutselig flom. Den blåses opp til en flyteenhet alene, men kan også festes til andre Flash Paks for å holde gruppen sammen som en flåte.

  Yaokun Wu er en industridesignstudent ved Pratt Institute i Brooklyn, New York. Han føler takknemlighet for alt han selv har, og ønsker å bruke design for å hjelpe mennesker som trenger det mest. Han tror design er overalt, men bare det som gir folk varme vil aldri bli glemt.

      2020 lexus design awards finalist lick

  LEXUS DESIGN AWARD FINALISTER 2020

  LICK

  IRINA SAMOILOVA - RUSSLAND

  Lick er en bærbar kroppsvask som som kan brukes av mennesker som ikke kan bruk et vanlig bad. Enheten har en rengjøringsflate som en kattetunge, som ligner hvordan katter renser kroppen sin for urenheter.

  Irina Samoilova er produkt- og møbeldesigner. Hun tar for tiden en mastergrad i avdelingen for møbeldesign ved Moskva State Stroganov Academy of Design and Applied Art. Før hun startet på en ny design, studerer hun først dyreformer og hvordan slike former allerede fungerer i naturen.

      2020 lexus design awards finalist open source communities

  LEXUS DESIGN AWARD FINALISTER 2020

  OPEN SOURCE COMMUNITIES

  BELTOWER - (JOHN BRIAN KAMAU, JOYCE WAIRIMU GACHIRI, IAN GITHEGI KAMAU, ESTHER WANJIKU KAMAU OG ARVIN BOOKER KAMAU)

  Open Source Communities skisserer en effektiv måte å utforme lokalsamfunn i utviklingsland, basert på bruk av smarte planer fra åpne kilder. Designerne har som mål å finne ut hvordan designene kan tilpasses for å skape sammenkoblede og bærekraftige hjem.

  BellTower ble etablert i 2014 basert på en visjon om å bruke systemer med åpen kildekode og teknologier for å løse problemer. De kom sammen for å lage et team med ferdigheter innen risikostyring, informasjonsteknologi, design, prosjektledelse og strategi for å bygge en åpen kildekodemodell for personlige, bedrifters og industriens behov.

      2020 lexus design awards finalist pursewit

  LEXUS DESIGN AWARD FINALISTER 2020

  PURSEWIT

  AQSA AJMAL - PAKISTAN

  Pursewit har en elegant ny design som inspirerer deg til å sy! Ved å forenkle bruken av symaskiner for synshemmede, blir betjeningen gjort mer intuitiv og følbar, noe som forbedrer den tungvinte prosessen med å sy.

  Aqsa Ajmal er industridesigner uteksaminert fra National University of Sciences and Technology. Hun styres av troen på design som et problemløsningsverktøy, og utvikler forhold mellom ideer og virkelighet. Gjennom sitt håndgripelige samspill og førstehåndseksperimenter innen design, ser hun frem til å forbedre forbindelsene mellom mennesker og produkter.

I følge teknolog og Lexus Design Award 2020-dommer John Maeda, "løfter årets finalister fra Lexus Design Award to hovedtemaer: bevissthet og miljø, som blir stadig mer relevant etter hvert som teknologisk fremgang påvirker verden. Som designprosjekter går de utover det å bare stille spørsmål for å få konkrete svar basert på nyskapende resonnementer og praktiserte meninger om prosjektering. Å begrense den massive listen med oppføringer til det lille settet med representative verk var ingen enkel oppgave. Men å jobbe med jurymedlemmer som Jeanne Gang og Paola Antonelli gjorde oppgaven enkel, takket være deres brede kunnskapsområde om transformative designprosjekter. Jeg brukte mitt teknologiske og forretningsmessige perspektiv til å stille spørsmål ved både teknisk og økonomisk levedyktighet. Til slutt tror jeg at vi fant det rette utvalget fengslende prosjekter for å representere temaene for sinn og kropp som er kritiske for fremtiden vår.”
I januar reiste de seks finalistene til New York for en workshop-opplevelse utenom det vanlige. De møtte fire anerkjente mentorer: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin og Shohei Shigematsu, som hver byr på sin særegne visdom og ekspertise. Workshopen fant sted på INTERSECT BY LEXUS-NYC, merkets unike livsstilssenter.
Denne workshopen innleder et kontinuerlig samspill mellom finalister og mentorer som leder frem til finalen i Italia, under Milan Design Week *. I forbindelse med denne store begivenheten på den globale designkalenderen, vil finalistene presentere sine ferdige prototyper for verden, og én vil bli valgt av det anerkjente dommerpanelet bestående av Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda og Simon Humphries under konkurransens Grand Prix-begivenhet.