2017 lda finalists thumb

LEXUS DESIGN AWARD

FINALISTENE FOR LEXUS-DESIGNPRISEN 2017 KUNNGJØRES

Lexus International har kunngjort de 12 finalistene for Lexus-designprisen i 2017. Den ble første gang lansert i 2013 for å hjelpe til med å stimulere ideer for en bedre morgendag, og Lexus feirer nå femårsjubileum for denne internasjonale designkonkurransen som støtter fremadstrebende designere og kreatører over hele verden. Lexus-designprisen 2017 fikk inn 1152 bidrag fra 63 land under temaet «Yet.» («Men likevel»).
I likhet med den filosofiske sjelen bak Lexus-innovasjon, er «Yet» (men likevel) særlig berettiget for femårsdagen til dette Lexus-arrangementet. «Yet» inspirerer oss til å finne synergieffekter ved å sammenføre tilsynelatende inkompatible mål – rommelig, men likevel aerodymisk design – for eksempel. Ved å harmonisere motstående elementer, åpner «Yet» opp visjonære grenser for progressiv design og teknologi for å levere forbløffende, nye opplevelser til verden.
I november 2016, samlet en rekke verdenskjente designere og kreative mentorer seg for å bedømme bidragene. Etter streng evaluering og lange diskusjoner valgte dommerne ut 12 finalister.
Ut fra disse 12 finalistene ble følgende fire valgt ut til å lage prototyper av sin design, veiledet av globalt anerkjente kreatører.
For å gi kreativ veiledning til de fire finalistene ovenfor har Lexus-designprisen 2017 oppnevnt fire anerkjente mentorer: arkitektene og designerne Neri & Hu, designer Max Lamb, designer/arkitekt Elena Manferdini og kunstner/arkitekt Snarkitecture. Alle disse var også mentorer for fjorårets finalister.
De fire ferdige prototypene vil være en del av Lexus-utstillingen under årets Designuke i Milano, sammen med panelpresentasjoner av de åtte andre finalistenes design. Arrangementet foregår fra 3. april (presse- og prisvinnerpresentasjon) til og med 9. april. Den 3. april vil finalistene presentere sine design for dommerne og internasjonale medier. Dommerne vil evaluere de fire prototypene og kunngjøre Grand Prix-vinneren, noe som markerer høydepunktet for prisutdelingen til Lexus-designprisen 2017.
Mer informasjon og flere bilder finner du på:
Lexus-designprisnettsiden: Lexus Design Awards nettside
Instagram: @lexusdesignaward
Offisielle emneknagger: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;