2020 lexus lda judges mentors hero 1920x1080 1

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2020 - DOMMERE OG MENTORER

Lexus Design Award er et globalt søk etter fremvoksende designtalenter. Programmet, som nå er i sitt åttende år, ble designet for å inspirere til designinnovasjoner for en bedre morgendag, og nå har vi åpnet for bidrag til denne årlige konkurransen. I dag annonserte Lexus International listen med dommere og mentorer til årets Lexus Design Award.

LEXUS DESIGN AWARD 2020 DOMMERPANEL

 •     2020 lexus lda judge paola 810x1080 1

  PAOLA ANTONELLI

  SENIORKURATOR, AVDELINGEN FOR ARKITEKTUR OG DESIGN VED MoMA I NEW YORK

  Paola Antonelli er seniorkurator for arkitektur og design ved Museet for moderne kunst, samt MoMAs grunnlegger for forskning og utvikling. Hennes mål er å fremme forståelse av design, inntil dens positive innflytelse på verden er universelt anerkjent. Arbeidet hennes undersøker designens innvirkning på hverdagens opplevelse, ofte inkludert objekter og praksiser som gjerne overses, og kombinerer design, arkitektur, kunst, vitenskap og teknologi. Hun har kuratert show, skrevet bøker, forelest over hele verden og undervist på flere skoler, inkludert Harvard og UCLA. Etter XXII Triennale di Milano - hennes Broken Nature i 2019, viet til ideen om gjenoppbyggende design - jobber hun med Material Ecology, et show om arbeidet til arkitekten Neri Oxman som skal åpnes på MoMA i februar 2020; på flere nye økter med hennes MoMA FoU-salonger; og på to bøker – en samling essays om samtidsdesign og Design Bites, og en bok om mat fra hele verden som eksempler på design.

 •     2020 lexus design awards new judge simon humphries

  SIMON HUMPHRIES

  SJEF FOR TOYOTA & LEXUS GLOBAL DESIGN

  Simon Humphries er sjef for Toyota & Lexus Global Design. Han ble utnevnt til å føre oppsyn med design for begge merkene i 2018. Som sjef for Lexus Global Design prøver Humphries å definere Lexus unike verdier i form av en merkefilosofi, og inkorporere en tydelig kulturell referanse til Lexus 'japanske kulturarv og bygge en designretning som er relevant for brukere over hele verden.

  Humphries begynte i selskapet i 1994. Hans mange roller innen ledelse og avansert design inkluderer spindelgrillen som har blitt et ikon for Lexus som merke. I 2016 ble han president for ED2 (Toyota Europe Design Development) der teamet hans gikk i spissen for utvikling av mobilitetskonsepter som Toyota e-Palette-konseptet som en del av merkets overgang fra “bilfirma” til “mobilitetsfirma.” Humphries begynte sin karriere i design i 1988 da han ble tildelt Royal Society of Arts Bursary Prize for Product Design i Storbritannia. Prisen ga ham muligheten til å jobbe for Sony, og ble starten på hans lidenskap for å bo og jobbe i Japan. På fritiden liker Humphries snekring og han restaurerer nå et 100 år gammelt japansk våningshus.

 •     2020 lexus lda judge john 810x1080 1

  JOHN MAEDA

  TEKNOLOG / CHIEF EXPERIENCE OFFICER, PUBLICIS SAPIENT

  John Maeda er en amerikansk teknolog, designer, ingeniør, kunstner, investor, forfatter og lærer. Han ble nylig utnevnt til chief experience officer i Publicis Sapient, teknologirådgivnings og leveringsarmen til kommunikasjons- og markedsføringskonglomeratet Publicis. Han har hatt stillinger hos Automattic, morselskapet til WordPress.com; venturekapitalfirmaet Kleiner Perkins; ledet forskning ved MIT Media Lab; og fungerte som president for Rhode Island School of Design. Maeda ble kåret til en av de "75 mest innflytelsesrike menneskene i det 21. århundre" av Esquire, og han drar veksler på sin mangfoldige bakgrunn som MIT-trent ingeniør, prisbelønnet designer og leder for å bringe mennesker og ideer sammen i stor skala. Han er forfatter av flere kjente bøker, inkludert The Laws of Simplicity and Redesigning Leadership, og hans kommende bok How to Speak Machine vil være tilgjengelig november 2019. Han har holdt foredrag over hele verden, fra Davos til Beijing til São Paulo til New York, og samtalene hans for TED har hatt millioner av visninger.

 •     2020 lexus lda judge jeanne 810x1080 1

  JEANNE GANG

  ARKITEKT / GRUNNLEGGER, PARTNER I STUDIO GANG

  Jeanne Gang, FAIA, er grunnlegger og partner for det internasjonalt anerkjente arkitektur- og urban designhuset Studio Gang. De er kjent for en tilnærming som går utover arkitekturens konvensjonelle grenser til forhold mellom individer, samfunn og deres miljø. Jeanne har en mangfoldig, prisbelønnet portefølje av arbeider over hele Amerika og Europa. Disse inkluderer Aqua Tower i Chicago, en utvidelse av American Museum of Natural History i New York og den nye USAs ambassade i Brasilia. Som MacArthur-stipendiat og professor i arkitektur ved Harvard Graduate School of Design, ble Jeanne i år kåret til en av de mest innflytelsesrike menneskene i verden av TIME Magazine og vant sin største kommisjon hittil: 2,2 millioner sf O'Hare Global Terminal.

MENTORER LEXUS DESIGN AWARD 2020

 •     2020 lexus lda mentor joe 810x1080 1

  JOE DOUCET

  GRUNNLEGGER, JOE DOUCET X PARTNERS

  Joe Doucet, designer, gründer, oppfinner og kreativ direktør, er et av de mest etterspurte kreative talentene som jobber i Amerika i dag. Etter utdannelsen fra Art Center College of Design begynte Doucet raskt å anvende visjonen sin på produkt, møbler, miljø og teknologi for å finne løsninger for daglige og samfunnsmessige utfordringer gjennom design. Hans arbeid fusjonerer dyktig funksjon og visuell appell mens han formidler lag med mening og budskap. Doucet mener at design og, enda viktigere, en designers tankeprosess kan spille en større rolle i innovasjon og problemløsning, så vel som i estetikk. Han har for tiden mange patenter for sine design og sine oppfinnelser. Doucets arbeider er blitt stilt ut globalt, inkludert på London Design Museum og Biennale International Design i Saint-Etienne. Han har mottatt en rekke internasjonale priser, inkludert en World Technology Award for Design Innovation og flere Good design-priser. Han ble også kåret til den eneste AvantGuardian for Design noensinne av Surface Magazine. I 2017 ble Doucet kåret til 2017-vinneren av Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Award som produktdesigner - den høyeste ære på sitt felt. Som gründer har Doucet skapt og lansert en myriade av virksomheter som har som mål å gjøre verden til et bedre sted med design, inkludert OTHR og Citizen A.

 •     2020 lexus lda mentor shohei 810x1080 1

  SHOHEI SHIGEMATSU

  PARTNER OG DIRECTOR HOS OMA I NEW YORK

  Shohei Shigematsu begynte i OMA i 1998, har ledet kontoret i New York siden 2006, og ble partner i 2008. Han har nylig fullført renoveringen av Sothebys hovedkvarter i New York , luksuriøse høyhus i San Francisco og Miami, og OMAs første bygning i New York som de har hatt ansvaret for fra grunnen og opp, et boligkompleks på 121 East 22nd Street. Sho har fullført design for kulturelle arenaer, inkludert Quebec National Beaux Arts Museum og Faena Arts Center i Miami Beach. For tiden er utvidelsen av Buffalos Albright-Knox-Gundlach kunstmuseum og en bygning nummer to for det nye museet, under arbeid. Sho har også designet utstillinger for Prada, Venezia Architecture Biennale, Metropolitan Museum of Art, Park Avenue Armory, og Diors første amerikanske retrospektiv på Denver Art Museum og Dallas Museum of Art. Han fører tilsyn med OMAs prosjekter i Japan, inkludert et nytt forretningssenter i Fukuoka (2020) og OMAs første flerbrukstårn i Tokyo for Mori Building Co, Ltd. (2022).

  Som designkritiker ved Harvard Graduate School of Design, har Sho holdt forelesninger hos TED og Wired Japan-konferansen, og ved universitieter verden rundt .

 •     2020 lexus lda mentor philippe 810x1080 1

  PHILIPPE MALOUIN

  DIRECTOR, PHILIPPE MALOUIN STUDIO

  Britisk-kanadiske Philippe Malouin har en bachelorgrad i design fra Design Academy Eindhoven. Han har også studert ved École Nationale Supérieure de Création Industrielle i Paris og University i Montreal. Han satte opp studioet sitt i 2008 etter å ha jobbet for den engelske designeren Tom Dixon. Philippe har også undervist ved Royal College of Art i London mellom 2012-2015. Han er også direktør for POST-OFFICE, et firma som jobber med arkitektur og interiørdesign. Hans mangfoldige portefølje inkluderer bord, tepper, stoler, lys, kunstgjenstander og installasjoner. Filips klientliste inkluderer SCP, Marsotto Edizioni, Resident, OTHR, Hem, Ace hotel, Matter-Made, Established & Sons, Roll & Hill, 1882 ltd., Kvadrat, Umbra Shift, Caesarstone, IZÉ, Swarovski, Bloomberg, Aesop, Touch Digital. Philippe er representert ved Salon 94 Design gallery i New York City. Han har nylig vunnet prisen 'Årets designer' Wallpaper of Magazine. Philippe bor og jobber i London, hvor han driver designstudioet sitt.

 •     2020 lexus lda mentor bethan 810x1080 1

  BETHAN GRAY

  CREATIVE DIRECTOR

  London-baserte Bethan Gray er en av Storbritannias mest berømte møbel- og hjemmevaredesignere, etter å ha blitt tildelt fire Elle Decoration British Design Awards inkludert den ettertraktede Beste britiske designer. Arbeidene hennes omtales mye i medier verden over; og hun har stilt ut i London, Milan, Paris, New York og Dubai.

  Bethans forfedre dro på en utrolig reise over kontinenter - Bethan har siden besøkt mange av stedene de reiste gjennom, inspirert av en kjærlighet til reise, kunst og kultur. I dag er hennes oppgave å bringe moderne relevans til de tradisjonelle teknikkene fra disse regionene - å holde liv i kulturelle fortellinger og håndverksferdigheter. Hun tror på kraften til å fortelle historier gjennom håndverk og design og har dannet fellesforetak basert på gjensidig tillit og respekt som støtter over 400 mesterhåndverkere globalt.

  Etablert i 2008, Bethan Gray Design skaper luksuriøse håndlagde samlinger av møbler og hjemmetilbehør som selges gjennom globale forhandlere som Harrods, Liberty, Lane Crawford. I sin egen praksis i London pleier hun, kobler sammen og oppmuntrer til nye designtalenter og veileder kommende kvinnelige designere. Hun har nylig lansert en pris for kvinner i håndverk med Cardiff Metropolitan University hvor hun er æresstipendiat.