2017 lda judges hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS-DESIGNPRISEN – DOMMERE I 2017

PAOLA ANTONELLI – Kurator

Antonelli sluttet seg til The Museum of Modern Art i 1994 og er seniorkurator i avdelingen for arkitektur og design, i tillegg til å være MoMAs direktør for forskning og utvikling. Hun har forelest på TED, verdens økonomiske forum i Davos, samt på flere andre internasjonale konferanser. Hennes mål er å fremme forståelsen av design, frem til at designens positive innflytelse på verden blir anerkjent og utnyttet til det fulle. Hun arbeider for tiden med flere utstillinger av samtidsdesign og med States of Design, en bok om de ulike designuttrykk som eksisterer i dag.

2017 lda judges paola antontelli

ARIC CHEN – Kurator

Aric Chen er ledende kurator for design og arkitektur ved M+, det nye museet for visuell kultur som er under bygging i Hong Kongs kulturdistrikt i vestre Kowloon. Tidligere har han vært kreativ leder for designuken i Beijing, idet han ledet den vellykkede relanseringen av arrangementet i 2011 og 2012. Chen har kuratert og organisert en rekke utstillinger og prosjekter i museer, biennaler og andre internasjonale arrangementer, og han har vært en flittig bidragsyter til publikasjoner som The New York Times, Monocle, Architectural Record og PIN-UP.

    2017 lda judges aric chen

TOYO ITO – Arkitekt

Ito gikk ut fra Universitetet i Tokyo, avdeling for arkitektur i 1965. Hans viktigste arbeider omfatter: Sendai Mediatheque, Tama Art University Library (Hachioji), Taiwan University, College of Social Sciences (Taiwan R.O.C), «Minna no Mori» Gifu Media Cosmos, osv. Prosjekter under utvikling omfatter: National Taichung Theater (Taiwan R.O.C), Aomori Prefectural Sports Park Athletic Field og flere andre. Blant de mange æresbevisningene han har mottatt er Architectural Institute of Japan Prize, Golden Lion Award ved Venezia-biennalen, Royal Gold Medal fra The Royal Institute of British Architects og Pritzker-prisen for arkitektur.

    2017 lda judges toyo ito

BIRGIT LOHMANN – Sjefredaktør i designboom

Lohmann er født i Hamburg, og hun studerte industridesign i Firenze før hun flyttet til Milano, hvor hun har bodd og arbeidet siden 1987. Hun har arbeidet som designer og produktutviklingsleder for en rekke italienske arkitekter og mesterdesignere. Hun har også arbeidet som designhistoriker for justisdepartementer og internasjonale auksjonshus. Som forsker og foreleser har hun ledet seminarer om industridesign på en rekke prestisjefylte internasjonale universiteter. I 1999 var hun med på å grunnlegge designboom, der hun for tiden er sjefredaktør, leder for utdanningsprogrammene og kurator for internasjonale utstillinger.

    2017 lda judges birgit lohmann

ALICE RAWSTHORN – Designkommentator

Alice Rawsthorn skriver om design i International New York Times. Hennes seneste bok Hello World: Where Design Meets Life utforsker designens innflytelse på våre liv: fortid, nåtid og fremtid. Hun holder taler om design på globale arrangementer, inkludert TED og verdens økonomiske forums årlige møter i Davos, Sveits. Hun bor i London, og Alice er styreleder i Chisenhale Gallery og det moderne dansekompaniet Michael Clark Company, samt styremedlem i Whitechapel Gallery. Hun har mottatt Order of the British Empire (OBE) for sine tjenester innen design og kunst.

    2017 lda judges alice rawsthorn

YOSHIHIRO SAWA – Kurator

Yoshihiro Sawa fikk sin Bachelor of Science-grad innen Engineering and Design fra Kyoto Institute of Technology. Han har hatt en rekke designrelaterte stillinger siden han begynte i Toyota Motor Corporation i 1980, inkludert Chief Officer of Global Design, Planning Division. Han ble Executive Vice President for Lexus International i april 2016.

    2017 lda judges yoshihiro sawa