2017 lda mentor hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGNPRIS, MENTORER

NERI & HU – Arkitekter og flerbruksdesignere

Lyndon Neri og Rossana Hu, grunnleggerne av Neri & Hu Design and Research basert i Shanghai, har arbeidet på prosjekter over hele verden, og som inkorporerer overlappende designdisipliner for å skape et nytt paradigme innen arkitektur. I 2014 utropte Wallpaper* Neri & Hu as 2014 til Designer of The Year. I 2013 ble de innvalgt i U.S. Interior Design Hall of Fame. Neri & Hu har sterk tro på at forskning er et viktig designverktøy, da hvert prosjekt innebærer sitt eget sett av kontekstuelle problemer. De leverer arkitektur, interiør, hovedplanlegging, grafiske og produktrettede designtjenester, og Neri & Hu anerkjenner at nåværende problemer som gjelder bygninger går utover grensene for tradisjonell arkitektur. I stedet for å starte med en formeldesign, er arbeidet til Neri & Hu forankret i et dynamisk samspill av erfaring, detaljer, materialer, form og lys.

    2017 lda mentor neri hu

MAX LAMB – Designer

Max Lambs arbeid leker med tradisjonen til arbeidslandskapet på landsbygden – stranden som støperi, steinbruddet som verksted, felte bartrær fra Chatsworth-eiendommen som emne og kildemateriale. Han er like fascinert av byen, og hans evne til å tilpasse seg til og respondere til ulike miljøer, produserer design som er unike for når det gjelder tid og sted. Max lar seg ikke begrense av ett enkelt materiale eller en enkel prosess, og han er heller ikke tiltrukket av design som et middel til å løse problemer. Han utforsker heller de indre egenskapene til et materiale for å kunne trekke ut dets naturlige tendenser og skjønnhet. Metodene hans er både høy- og lavteknologiske, og han er både designer og produsent, idet han samarbeider med støperier og fabrikker, alt etter som omfanget eller kompleksiteten av prosjektet krever sitt. Det er imidlertid en kontinuitet i de prinsippene han anvender – en ærlighet overfor materialet, en respekt for prosessen og for menneskets muligheter og begrensninger.

    2017 lda mentor max lamb

ELENA MANFERDINI – Designer og arkitekt

Elena Manferdini, grunnlegger og eier av Atelier Manferdini, med kontorer i Venice, California, har gjennomført design-, kunst- og arkitekturprosjekter i USA, Europa og Asia, inkludert Pavilion of the Museum of Contemporary Art i Los Angeles. Firmaet hennes har samarbeidet med internasjonalt anerkjente selskaper som Swarovski og Sephora, og arbeidet hennes har vært representert i magasiner og publikasjoner som omfatter Elle, Vogue og New York Times. For tiden underviser hun på Southern California Institute of Architecture, og hun stiller ut internasjonalt og foreleser globalt, for eksempel vad MIT, Princeton, Tsinghua University og Bauhaus. Hun ble nylig tildelt COLA-stipendet for 2013 for hennes støtte til produksjonen av originale kunstverk. I 2011 mottok hun et prestisjefylt årlig stipend fra United States Artists (USA), og hennes Blossom-design for Alessi mottok Good Design Award.

    2017 lda mentor elena manferdini

SNARKITECTURE – Kunstnere og arkitekter

I 2008 grunnla Daniel Arsham og Alex Mustonen Snarkitecture, en eksperimentell samarbeidspraksis som opererer i territoriet mellom kunst og arkitektur. De har delt en felles interesse i skjæringspunktet mellom kunst og arkitektur siden studietiden ved Cooper Union i New York, og deres første oppdrag var for Dior Homme. De har tatt navnet fra Lewis Carrolls fantasifulle dikt «The Hunting of the Snark», og Snarkitecture designer permanente, arkitekturskalaprosjekter og funksjonelle gjenstander med nye og fantasifulle hensikter, og de skaper øyeblikk av undring og interaksjon som gjør at folk kan engasjere seg direkte i sitt omliggende miljø. De transformerer det velkjente til det ekstraordinære, og Snarkitecture får arkitekturen til å utføre det uventede.

    2017 lda mentor snarkitecture